HomeНовиниОфіційноОбговорено питання реконструкції поліклініки

Обговорено питання реконструкції поліклініки

( 0 Votes )

    КЗ «Володимирецька ЦРЛ» стала ще на крок ближчою до свого оновлення: 5 серпня відбулася нарада з питання реконструкції районної поліклініки за участі головного лікаря району Івана Караїмчука, першого заступника голови РДА Петра Вакуліча, заступника начальника управління – начальника планово–виробничого відділу управління капітального будівництва департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА Ярослава Мазярчука та причетних до цього питання людей.

Метою наради було вивчення всіх питань і умов укладання договору підряду на виконання будівельно-вантажних робіт щодо реконструкції поліклініки під лікувальний корпус та вирішення організаційних питань: план виконання будівельних робіт, харчування і проживання будівельників, огородження території, на якій проходитимуть роботи, вивіз будівельного сміття та утилізація демонтованих матеріалів.

Запланована реконструкція важлива не лише для лікарні, а й для всього району: підрядник зауважив, що для будівельних робіт залучатимуться місцеві трудові ресурси. А оскільки у нас є вище професійне училище, то реконструкція поліклініки може стати для студентів ВПУ чудовою нагодою у виробничій практиці. Та все це ще вирішується.

Також було озвучено, що реконструкція почнеться одразу ж, коли буде отримано дозвіл на виконання будівельних робіт в інспекції ДАБК. Отже, приблизно через тиждень-два лікарня почне видозмінюватись. Першу чергу обіцяють ввести в експлуатацію до кінця поточного року.

Відтак пішов відлік до початку реконструкції. Кілька місяців – і ми будемо мати новий клінічний корпус з типовими приймальним відділенням, відділенням анестезіології та інтенсивної терапії (реанімації), консультативно-діагностичну поліклініку. І.Караїмчук зауважив, що всі структурні підрозділи, які розміщені в поліклінічному корпусі будуть функціонувати, збережеться прийом спеціалістів. У звичному режимі працюватимуть лабораторія, ультразвукова діагностика, рентгенологія та ін. Зміниться лише їх розташування на території лікарні.

Перед адміністрацією лікарні поставлено завдання не допустити зниження рівня та об’єму надання медичної допомоги як первинного так вторинного рівня. Графік прийому лікарів зміниться, про що буде повідомлено в наступному номері газети та на сайті http://polissya.net .

Нагадаємо, що реконструкція поліклініки фінансується з трьох джерел – районної (9477,7 тис. грн.) та обласної (5973,7 тис. грн.) часток субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження Рівненської АЕС та районного бюджету (830,5 тис. грн.).

Реконструкція проводиться під патронатом губернатора області Василя Берташа.

 
 Олена ВАСИЛЬЄВА. Фото автора.

 

У вас недостатньо прав для коментування.