HomeНовиниОфіційноДіалог з країною: болючі питання

Діалог з країною: болючі питання

( 0 Votes )

Влада і народ – самі ті складові, взаємодія яких формує розвиток держави як інституту. Які б проблеми не були у нашому суспільстві, як би не дорікали люди щодо діяльності чи бездіяльності органів державної влади (бо «дай людині все, вона одразу ж зрозуміє, що це все не є все», І.Кант), та апарат функціонує.

 Звісно, держава має недостатньо можливостей для забезпечення усіх потреб громадян. Але за дорученням Президента України Віктора Януковича районна влада вдосконалює роботу із зверненнями громадян. Люди йдуть по реальну допомогу, і ті, хто її отримує, перебуваючи у критичних життєвих обставинах, навряд чи колись криве слово мовлять щодо діяльності влади.

У 2010 р. в сім’ї Катерини Мотько з Любахів сталось лихо: син потрапив у аварію. Що може бути страшнішим, ніж ймовірність втратити свою кровинку? Катерина Семенівна і зараз зі сльозами перелічує численні діагнози сина після аварії, а лікарі єдине радили – молитись. Молилась. А син народився в сорочці. Попри надзвичайно важкий стан, він на дев’ятий день прийшов у свідомість, і з’явилась надія. Мати звернулась до райдержадміністрації, яка допомогла їй зустрітись із заступником голови ОДА Світланою Сад. Та, у свою чергу, посприяла проведенню безкоштовної операції по заміні суглобу для сім’ї Мотько. Допомагала ліками і КЗ «Володимирецька ЦРЛ». Попереду була ще одна операція та неоднорічний курс реабілітації. «Зараз, –  ділиться Катерина Семенівна, – син уже ходить з палицею, і всі близькі сподіваються, що жахіття це нарешті скоро закінчиться і хлопець житиме повноцінним життям».

22 лютого 2013 року Президент України Віктор Янукович провів телеміст «Діалог з країною», під час якого всі бажаючі могли задати в прямому ефірі актуальні питання главі держави.

Із Володимирецького району надійшло 7 звернень, 4 з яких стосувалися земельних та соціальних питань. Заявникам, розповідає головний спеціаліст юридичного відділу апарату Володимирецької РДА Тетяна Мастій, було надано роз’яснення. 2 заявники телефонували із В.Телкович стосовно ремонту доріг. У відповідь адміністрація сформувала перелік об’єктів, які передбачено фінансувати за рахунок коштів районної та обласної частки субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на реконструкцію, будівництво, утримання вулиць і доріг комунальної власності. З Володимирця надійшло звернення щодо відсутності регулярних поставок скрапленого газу у район. Через 2 дні заявниця була забезпечена балоном газу.

З метою удосконалення надання соціальних послуг в районі профільні управління та відділи РДА проводять консультації, виїзні прийоми громадян. Так, в І півріччі 2013р. на соціальний захист жителів району через управління спрямовано 97 млн. 385 тис. 600 грн., що на 20 млн. 545 тис. грн. (26,7%) більше, ніж у І півріччі 2012 року. Ці гроші у вигляді допомог і виплат отримають найуразливіші категорії населення. Також функціонує «мобільний соціальний офіс», завдяки роботі якого селяни можуть на місці оформити документи на надання соціальної допомоги, отримати будь-яку інформацію стосовно соціальної допомоги від держави.

Олена ВАСИЛЬЄВА

 

У вас недостатньо прав для коментування.