HomeНовиниОфіційноСмертельна вода: кількість потопельників зростає (оновлено!)

Смертельна вода: кількість потопельників зростає (оновлено!)

( 0 Votes )

Рятувальники вже неодноразово зверталися через різні засоби масової інформації до населення краю, але випадки утоплення все частішають. Люди не дотримуючись елементарних правил безпечного поводження на воді та платять за це ціною власного життя. Як доказ цьому є постійне збільшення сумної статистики потопельників.

Так, 9 серпня, приблизно о 14:40 на ставку поблизу смт.Володимирець під час відпочинку втопився 32-річний чоловік, мешканець цього селища.

12 серпня на річці Стир, біля села Стара Рафалівка рибалками виявлено у воді тіло чоловіка. Ним виявився 54-річний житель міста Кузнецовськ. Як стало відомо пізніше чоловік зник ще у п’ятницю, 9 серпня. Тоді він відпочивав з компанією біля р.Стир та вживав алкоголь. Востаннє його бачили, коли він пішов у воду. Судмедекспертиза показала, що причиною смерті стала механічна асфіксія, внаслідок утоплення у воді.

 

З початку літнього купального сезону в області на воді загинули 28 осіб, із них 2 дітей. У Володимирецькому районі зафіксовано загибель на воді 4 осіб, 1 з яких дитина.

Володимирецький районний сектор Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області вкотре нагадує громадянам, що під час відпочинку на воді, слід дотримуватися правил безпеки, адже вода не пробачає помилок.

Пам’ятайте та дотримуйтеся правил поведінки на воді:

- уважно слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана;

- не залишайте дітей без нагляду на березі річок чи озер;

- не заходьте у воду напідпитку; 

- ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах;

- не пірнайте з берега, гірки, дерева.

 

Цінуйте життя! Не нехтуйте правилами безпеки!

 

Андрій МУРАВИНЕЦЬ

Начальник ДПРЧ-16 ГУ ДСНС України

у Рівненській області

ст. лейтенант служби цивільного захисту

 

У вас недостатньо прав для коментування.