HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 28 серпня

Новини Кузнецовська від 28 серпня

( 0 Votes )

Кузнецовськ відзначив День незалежності України концертом гурту «Made in Ukraine» та конкурсом вишиванок

Святковий ярмарок, мистецькі акції, конкурс вишиванок,  політ на параплані, концерт гурту «Made in Ukraine», різнобарв’я української музики  та хорошого настрою – так у Кузнецовську відзначили 22-у річницю незалежності України.

Урочистості розпочалися у місті ще напередодні, 23 серпня, церемонією підняття Державного Прапора України. За традицією, цього ж святкового дня відбулося урочисте вручення паспортів громадянина України кузнецовцям, котрим виповнилося 16 років. Двоє молодих людей, Олексій Бойко та Елла Мельник, отримали з рук в.о. міського голови Ігоря Куца свої перші найважливіші документи – паспорти громадян України.

Наступного дня, 24 серпня, відбувся цілий ряд заходів  з нагоди свята. У цей день на майдані Незалежності традиційно зібралися міське керівництво, очільники державних організацій та установ, депутати, мешканці та гості міста, аби усією громадою відсвяткувати День незалежності України. Зі сцени лунали вітальні слова від  в.о. міського голови Ігоря Куца, генерального директора ВП «РАЕС» Павла Павлишина, голови міської організації УНП Степана Жданюка, заступника голови міської організації ВО «Свобода» Віктора Міцюка, благочинного Володимирецького району та міста Кузнецовськ УПЦ КП отця Віталія Боднара. А на майдані Незалежності впродовж усього дня діяв святковий ярмарок та було організовано розваги на будь-який смак: конкурс малюнку на асфальті, театралізовану розважальну програму,  виступ зразкового духового оркестру міської дитячої музичної школи та концертну програму, підготовлену провідними аматорськими колективами і виконавцями Кузнецовська.

Окрім цього, на майдані Незалежності проходив третій міський конкурс «Найкраща вишиванка», організатором та спонсором якого вже традиційно виступила кузнецовська міська організація ВО «Свобода».  Цьогоріч  участь у конкурсі взяли 135 учасників (до слова, торік на участь у конкурсі зареєструвались 119 мешканців міста). До уваги члени журі брали лише вироби ручної роботи, розповідають організатори конкурсу.  

«Хочеться сказати, що з кожним роком збільшується кількість авторських робіт, представлених на конкурсі. Оригінальність та різноманітність ідей приємно дивує та надихає до творчості, спонукає до подальшого самовдосконалення», – відмітила відома місцева майстриня, постійний член журі конкурсу «Найкраща вишиванка» Олена Турик.

Переможцем конкурсу у номінації «Родинна вишиванка» стала сім'я Руслана та Людмили Печончиків. Їхні сімейні вишиванки визнані найкращими серед представлених на конкурс. У номінації «Жіноча вишиванка» перемогу здобула Зінаїда Ковальчук, а у номінації «Чоловіча вишиванка»  – Віктор Міцюк. Загалом майдан Незалежності у цей день просто вражав різнобарв’ям як дорослих, так і дитячих вишиванок. Членам журі було складно визначити переможців у номінаціях «Дитяча вишиванка». І все ж, власником кращої хлопчачої вишиванки визнано Арсена Водька, а в номінації «Краща дівчача вишиванка» перемогла маленька Вікторія Олійник.

Переможці отримали грамоти та призи на центральній сцені міста від спонсора та організатора конкурсу. Окрім того, особливими призами (козацька булава та ложка) відзначено вишиванки хлопчиків Максима Заруцького і найменшого учасника конкурсу Матвія Балюка. Всі дітки, які брали участь у конкурсі, отримали від організаторів солодкі подарунки.

Справжньою родзинкою свята став виступ запальних гостей з Києва – гурту «Made in Ukraine», який привіз у подарунок кузнецовцям свої кращі пісні. Учасники гурту Тетяна Дегтярьова,  "Містер "D" і Тетяна Кривенко впродовж майже двох годин виконували традиційні українські пісні у сучасній обробці, зокрема «Смереку», «Ой чий-то кінь стоїть», «Чом ти не прийшов».  А завершилося свято пізно ввечері молодіжною дискотекою та запальними танцями на головному майдані міста.

 Кузнецовськ відзначив День незалежності України Кузнецовськ відзначив День незалежності України

Кузнецовськ відзначив День незалежності України Кузнецовськ відзначив День незалежності України

 

Благоустрій

Кузнецовськ продовжує готуватися до ювілею. Так, КМКП за період з 19 по 25 серпня виконало ряд робіт з благоустрою: пофарбовано та відремонтовано зупинки «Автовокзал» і «Дитячий садок №7», пофарбовано лавочки на автобусних зупинках «Грибки», «Джерело», «Собор», «Липки», «Набережна» та у сквері (загалом 22 лавочки), по-новому встановлено 8 дорожніх знаків у районі світлофора та поновлено дорожні розмітки на пішохідних переходах бульвару Шевченка і майдану Незалежності.

У місті продовжують збір використаних батарейок та акумуляторів. «Кузнецовці активно відгукнулись на оголошення», – розповів організатор акції Олександр. Нагадаємо, що до збору приймаються всі типи побутових батарейок і акумуляторів, які вичерпали свій  ресурс. Точки прийому у магазинах «Вопак» і «Наш край», на столах викладки товару.

Кримінальна хроніка

* 25 серпня 35-річна Людмила написала до міліції заяву, що на одному з ринків Кузнецовська з її сумочки вкрали мобільний телефон. Збиток встановлюють. Дану подію зареєстрували в ЄРДР та відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 ККУ (крадіжка).

* 26 серпня 34-річна Вікторія з Кузнецовська написала до міліції заяву, що у приміщенні одного з кафе Кузнецовська вкрали її жіночу сумочку. У сумці знаходилися гроші (майже 200 гривень), фотоапарат та дві кредитні картки. Збиток встановлюють. Дану подію внесли до ЄРДР та відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 ККУ (крадіжка).

Події

* 30 серпня Кузнецовськ відзначатиме День підприємця.  Урочисте засідання та святковий концерт, приурочений святу, пройдуть у Палаці культури ВП «Рівненська АЕС».

* 31 серпня,  1, 7, 8 вересня у місті пройде ІV міський турнір з більярду "Кузнецовська піраміда" в залік чемпіонату міста з більярду 2013 року. Організаторами турніру виступили Кузнецовська міська федерація спортивного більярду та ГО "Рідне місто". Турнір пройде за сприяння більярдного клубу "Піраміда" та комітету з фізичної культури та спорту виконавчого комітету.

 

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.