HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 4 вересня

Новини Кузнецовська від 4 вересня

( 0 Votes )

30 серпня в Палаці культури ВП «РАЕС» відбулися урочистості та святковий концерт, присвячені Дню підприємця. Вітальними словами, грамотами та подяками відзначали кращих підприємців міста представники місцевої влади: в.о. міського голови Ігор Куц, заступники міського голови, заступник генерального директора ВП «РАЕС» Роман Гошовський,  керівники управління пенсійного фонду України в місті Кузнецовськ, Кузнецовського міського центру зайнятості та Кузнецовського ОДПІ головного управління Міністерства доходів в Рівненській області.

У Кузнецовську відбудеться  свято морозива

8 вересня, у День міста, до Кузнецовська завітають представники ТМ «Рудь», аби порадувати дітлахів та дорослих безліччю розваг та атракціонів. Аквагрим, бодіарт, батутне містечко, безпрограшна лотерея,  веселі шаржі, караоке, майстер-клас з танців, спортивні ігри та конкурси – і це ще навіть неповний перелік розваг, котрі чекатимуть на кузнецовців 8 вересня.

Кузнецовський хлібозавод випече найбільший в Україні маковий пиріг

ТДВ «Кузнецовський хлібозавод» з нагоди Дня міста  планує встановити рекорд України, випікши «Найбільший маковий пиріг». Пирогом-рекордсменом зможуть поласувати усі бажаючі жителі та гості Кузнецовська.

У місті завершують ремонтувати дороги

У Кузнецовську продовжують підготовку до святкування ювілею. Завершено ремонт зупинок, встановлено нові та відремонтовано вже існуючі лавочки, замінено частину дорожніх знаків, поновлено розмітки на пішохідних переходах та дорогах міста і відремонтовано ілюмінацію. Окрім того, відновив свою роботу міський світлофор, котрий нещодавно був пошкоджений грозою. Також наближаються до завершення ремонти міських доріг – уже відремонтовано майже всі міжквартальні дороги в місті.

Законність збирання плати за в’їзд на Біле озеро перевірить міліція

Кузнецовським МВ УМВС України  в Рівненській області було розглянуто заяву ГО «Дорожній контроль» за фактом обмеження проїзду на територію озера Біле та порушення законності при використанні земель запасу СГД Шелевицькою В.Ф. За результатами проведеної перевірки прийнято рішення внести дану подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань та провести подальшу перевірку в рамках кримінального провадження.

У кузнецовця згоріло авто

Вночі, 4 вересня, близько другої години ночі у Кузнецовську спалахнуло авто. Подія трапилась у мікрорайоні Будівельників, біля будинку №14. Вогнем знищено салон легкового автомобіля ВАЗ-2101.  Що саме стало причиною загорання автомобіля, наразі встановлюють спеціалісти.

День відкритих дверей у Палаці культури ВП «РАЕС»

3 вересня гостей Палацу культури ім. Лесі Українки вітали працівники та вихованці закладу. Кращі колективи та виконавці демонстрували свою майстерність на головній сцені міста. Віра Павлівна Цицата, директор Палацу культури, сказала чимало теплих слів на адресу як нинішніх, так і майбутніх вихованців закладу. Крім того, присутніх на святі батьків та діток познайомили з викладачами закладу і запросили приєднатися до великого та талановитого колективу Палацу культури.


 

У «столиці гумору»

30 серпня на березі мальовничого озера Нобель, що у Зарічненському районі, пройшов десятий, ювілейний всеукраїнський фестиваль гумору «Лауреат Нобельської премії». Саме цього серпневого дня Нобель тимчасово перетворився на справжню «столицю гумору» України, адже сюди з'їхалися гості з усієї України, щоб самим посміятися і людей посмішити. А ще – пошанувати тих, кому буде присвоєно високе звання «Лауреат Нобельської премії». Побували цьогоріч у «столиці гумору» й кузнецовці  – вихованці драматичного гуртка «Гумор та сатира» Палацу культури ВП «РАЕС» .  

– Незважаючи на те, що традиційно учасниками фестивалю є дорослі гумористи, наших діток вже вдруге запрошують взяти участь у цьому святі гумору, сміху та гарного настрою. Позаминулого року наша Ангеліна Пашко настільки сподобалась учасникам та гостям фестивалю, що цьогоріч насмішити гостей свята запросили вже чотирьох наших вихованців, – розповідає Світлана Чулюк, керівник драматичного гуртка Палацу культури. – Звісно, діти дуже хвилювалися перед поїздкою, адже знали, що виступатимуть на сцені поряд із такими знаними майстрами пера як Василь Довжик, Іван Кидрук, Іван Чернецький та багато інших.

Очеретяну сцену, прикрашену квітами та калиновими гронами, вже традиційно облаштували просто неба на березі живописного озера Нобель. Протягом п’яти годин його учасники декламували з імпровізованої сцени гумористичні вірші, читали сатиричні оповідки та розігрували комедійні постановки.

Виступ кузнецовських діток став справжньою перлинкою свята сміху та підвів гумористичну риску під виступами знаних сатириків, поетів та прозаїків. Ангеліна Пашко, Вікторія Чулюк і Дарина Мельник просто «підірвали» публіку дотепними жартами та влучними гуморесками, а маленька чотирирічна Поліна Пашко стала справжньою перлинкою Всеукраїнського фестивалю гумору «Лауреат Нобельської премії». Жартівливі віршовані рядки в її виконанні захопили глядацьку аудиторію свята безпосереднім дитячим гумором.

Після закінчення діти діляться враженнями та не стримують емоцій.

– Я так хвилювалась перед початком виступу, що ледь слова не забула, – розповідає Дарина Мельник.

– А мені сподобалось все. Перед виступом нас вже добряче розсмішили інші гумористи, тож потрібний для вдалого власного виступу настрій уже був, – запевняє Ангеліна Пашко.

– Я зовсім не боялась. Коли ми готувалися до виступу, всі учасники репетиції та працівники Палацу культури  не могли стримати гучного сміху, тому я була впевнена, що наші гуморески сподобаються і глядачам фестивалю, – запевняє чотирирічна Поліна Пашко.

А керівник драматичного гуртка Світлана Чулюк підсумовує:

– Хочеться подякувати за сприяння в організації поїздки усім. У першу чергу, звісно, організаторам за надану діткам можливість скласти гідну компанію корифеям гумору зі всієї України. Також ми дуже вдячні генеральному директору ВП «РАЕС» Павлу Яремовичу Павлишину. Саме завдяки його підтримці ця поїздка відбулась і вкотре про талант вихованців Палацу культури почули далеко за межами Кузнецовська.


Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.