HomeНовиниУ ВарашіВідеоспостереження в Кузнецовську: зелене світло хуліганам

Відеоспостереження в Кузнецовську: зелене світло хуліганам

( 0 Votes )

 

Щовесни у центрі Кузнецовська милує око жителів цвіт сакури – подарунок благодійного фонду «Наш край» (голова Василь Яніцький). У 2012 році пан Василь таким чином привітав місто-супутник з 39-річям і подарував екзотичні саджанці.

 Та, на велике розчарування, не всі кузнецовчани змогли гідно оцінити подарунок. Та за місяць, в ніч з 23 на 24 квітня, зловмисники викопали два тендітних деревця. Людей обурили дії хуліганів, вони чекали, що невдовзі крадіїв знайдуть та покарають. Тим більше, що мер Сергій Анощенко на оперативній нараді міста  офіційно доручив це завдання правоохоронцям. Допомогти розкрити злочин мали відеокамери, які слідкують за ділянкою поблизу Алеї сакур. Спливло чимало часу – а про хуліганів, які понесли заслужене покарання, нічого не відомо. Більше того, у місті продовжують нівечити клумби та паркові зони. Нині у самісінькому серці міста лишилося не так вже й багато кущів троянд. Кавалери люблять тішити своїх супутниць красивими букетами – таке трапляється повсякчас.

Головний спеціаліст, начальник відділу з благоустрою та охорони навколишнього середовища виконавчого комітету міськради Віра ПРОКОПОВИЧ запевняє, що за рослинами належно доглядає управління благоустрою Кузнецовського міського комунального підприємства, а ось за їхню цілісність і недоторканість відповідають правоохоронні органи міста.

За словами начальника Кузнецовського відділення МВ УМВС України в Рівненській області Олега КУЛЬБАШНОГО, наявні відеокамери не відповідають вимогам (через низьку роздільну здатність і слабофокусні лінзи зображення украй нечітке і розмите) і за міліцією вони не закріплені.

– Відеонагляд за Кузнецовськом – це моя давня мрія. Камери є, проте не скрізь вони працюють. Спочатку все було начебто добре, та згодом виникли проблеми через обмежені кошти місцевого бюджету, і т.д. Та робота над встановленням відео нагляду в місті ведеться, і є надія, що до кінця поточного року вона була завершена, – запевняє Олег Володимирович.

Чутки про неефективність відеонагляду дійшли і до звичайних жителів, про що свідчать коментарі на інтернет-ресурсах міста. А коли крадій знає, що у будинку відсутня сигналізація – біди не уникнути. Сподіваємось, що камери таки запрацюють належним чином, і їх недремне око охолоджуватиме гарячі голови зловмисників і бажаючих полихачити на автівках чи мотоциклах. Робота над створенням аналогічної системи відео нагляду вже почалася і у Володимирці.

 Ілона ГРОМЛЮК.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.