HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 9 жовтня

Новини Кузнецовська від 9 жовтня

( 0 Votes )

Відзначили День учителя

4 жовтня в Палаці культури ВП «Рівненська АЕС» урочисто відсвяткували День працівників освіти. Чимало освітян міста отримали в цей день грамоти від виконавчого комітету міської ради, управління освіти та профспілкового комітету працівників освіти, а в подарунок для всіх педагогів міста презентували святковий концерт за участю талановитих дітей міста.

Засідатиме виконком

Проведення чергового засідання виконавчого комітету Кузнецовської міської ради, яке вже переносилося через відсутність кворуму, тепер заплановано на 10 жовтня. Крім ряду господарських питань, для розгляду рекомендовано й питання «Про проведення коригування встановлених тарифів для Кузнецовського міського комунального підприємства на послуги з теплопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води». Прийняття даного питання передбачатиме збільшення комунальних тарифів у місті.

Кузнецовські юні правознавці – серед кращих

Команда юних правознавців Кузнецовська взяла участь в обласному етапі всеукраїнського турніру.

Звання найерудованіших виборювали 19 команд з Березнівського, Гощанського, Демидівського, Дубровицького, Здолбунівського, Костопільського , Корецького, Радивилівського, Рівненського, Рокитнівського і Сарненського районів та міст Кузнецовськ, Острог і Рівне.

Кузнецовська команда виборола почесну бронзу.

Головна кузнецовська ялинка змінить місцерозташування

Ще минулого року розглядалося питання про перенесення традиційного місцерозташування головної новорічної ялинки Кузнецовська з майдану Незалежності в інше місце, аби уникнути щорічного перекриття автомобільного руху центральною площею міста на час новорічно-зимових свят. Тож уже цього року головна міська ялинка милуватиме очі кузнецовців не на головній площі  Кузнецовська, а в районі входу до стадіону "Ізотоп".

«Барви життя» у «Лісовій пісні»

«Барви життя» -- під такою назвою 8 жовтня у Кузнецовську в приміщенні центру  дозвілля «Лісова пісня» відбувся міський етап всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Уже котрий рік поспіль фестиваль втілює в життя свою головну мету -- сприяння процесу реабілітації і соціальної адаптації людей з обмеженими фізичними можливостями засобами мистецтва, залучення людей з обмеженими фізичними можливостями до занять з різних видів художньої творчості, літературного, музичного та театрального мистецтв та виявлення нових талантів й удосконалення професійної майстерності інвалідів у різних видах мистецтва.

Учасники кузнецовського міського відбіркового туру демонстрували журі та глядачам свої таланти у музичному та театральному мистецтві, художній творчісті та літературному мистецтві. А творче журі у складі головного спеціаліста відділу культури Лідії Сніжко, директора міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Наталії Федінчик,  директора центру Миколи Ковбасюка та учасниці аматорських колективів центру дозвілля Лесі Журук визначало переможців у кожній категорії, оцінюючи виконавську майстерність, професіоналізм, оригінальність, образність рішення та художню цінність виступів обдарованих молодих людей.

Переможцями фестивалю  у вокально-хоровому жанрі визнано Катерину Крук, у хореографічному -- Тетяну Макарчук,  а в номінації «декоративно-прикладне мистецтво» Кузнецовськ на регіональному фестивалі творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя», що пройде у Рівному 17 жовтня, представлятиме Мирослава Сергійчук.

Всіх учасників фестивалю нагороджено грамотами центру дозвілля, сувенірами та квітами. Крім того, їм організовано солодкий стіл та розважальну дискотеку.

Водій втік з місця ДТП, а відповідальність за скоєне взяв його товариш

Ця автопригода трапилася у Кузнецовську 6 жовтня. Водій легковика «Чері Амулет» не впорався з керуванням та скоїв виїзд на тротуар,  де зіткнувся з парканом і деревом. На щастя, ніхто з перехожих у цій ДТП не постраждав, а сам винуватець аварії відбувся лише невеликими подряпинами.

Як розповіли очевидці, після аварії на допомогу постраждалому водію кинувся чоловік, котрий  прогулювався неподалік з дитиною. "Вони були знайомі між собою. Мимо проїжджало  ще одне авто -- бежевий «Жигуль», водій якого зупинився та запропонував чоловікам свою допомогу, однак вони відмовилися", -- кажуть свідки.

Вибравшись з автівки, водій "Чері", який, за словами очевидців, був у нетверезому стані, залишив місце пригоди. Натомість біля авто залишився інший чоловік, який і представився водієм прибулому на місце ДТП працівнику ДАІ. Втім, на місці пригоди виявилося чимало свідків, котрі запевняли, що справжній водій залишив місце ДТП та стверджували, що водія "Чері" серед присутніх немає -- він втік з місця пригоди.

У результаті тривалих переговорів істинні обставини ДТП таки було встановлено, а чоловік, який намагався взяти на себе чужу провину, зізнався, що справжній винуватець ДТП вже спить дома. Розшукати його працівникам ДАІ вдалося лише через кілька годин. Як стало відомо, наразі чоловіку інкримінують статтю 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення: порушення правил дорожнього руху, що спричинило  пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць,  залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна.

Вікторія ГОРДІЄНКО

Матеріали по темі:

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.