HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 16 жовтня

Новини Кузнецовська від 16 жовтня

( 0 Votes )

 

На виконкомі міськради

10 жовтня 2013 року в залі засідань Кузнецовської міської ради пройшло чергове засідання виконавчого комітету. У ньому взяли участь в.о. міського голови Ігор Куц і члени виконкому: Павло Павлишин, Станіслав Решетицький, Олег Прокопчук, Анатолій Бортнік, Людмила Жупанюк та Олександр Коцюбинський.

 

До порядку денного було внесено 13 основних та 20 додаткових питань.

Члени виконкому заслухали інформацію заступника міського голови Юрія Кравця про підготовку господарського комплексу міста до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років; заслухали інформацію управління освіти про затвердження мережі дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів міста на 2013/2014 навчальний рік; заслухали інформацію управління праці та соціального захисту населення про виконання делегованих повноважень управління праці та соціального захисту населення у сфері надання пільг і допомог, пов'язаних з охороною материнства і дитинства; внесли зміни в бюджет Кузнецовська на 2013 рік (а саме, субвенцію на суму  204,0 тис. грн. буде використано на обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями в комунальному закладі «Кузнецовський міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів», а 99,994 тис. грн. субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально-економічної компенсації буде використано на ремонт сховища цивільного захисту); провели коригування встановлених тарифів .

Окрім того, під час засідання було затверджено план роботи виконавчого комітету на ІV квартал 2013 року;  положення та персональний склад опікунської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки; реєстри реалізованих безкоштовно ліків громадян міста за рецептами лікарів; надано кошти на виплату адресної матеріальної допомоги найбільш незахищеним верствам населення (11 кузнецовців отримають по 200 гривень кожен); впорядковано механізм надання дозволу на перепоховання останків померлого.

За зачиненими дверима зали засідань члени виконкому розглянули ряд питань, які стосувались соціально-правового захисту прав дітей.

Наступне засідання виконавчого комітету Кузнецовської міської ради відбудеться 24 жовтня 2013 року. 

Покрова в Кузнецовську

народний аматорський чоловічий гурт «Заграва»14 жовтня в Палаці Культури ВП «Рівненська АЕС» відзначали одразу три свята: Свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва та 71-у річницю створення Української Повстанської Армії.

Урочисті збори розпочалися традиційною хвилиною мовчання в пам'ять про воїнів, що полягли за свободу та незалежність України. Після гімну України з вітальними словами до учасників заходу звернулися  в.о. міського голови, секретар міської ради Ігор Куц, благочинний Володимирецького району та міста Кузнецовськ,  настоятель Свято-Покровського храму отець Віталій,  голова Кузнецовської міської організації Української Народної Партії Степан Жданюк та заступник голови Кузнецовської міської організації ВО «Свобода» Віктор  Міцюк.

За вагомий внесок у розвиток культури в місті та з нагоди свята Покрови та 71-ї річниці створення УПА Ігор Куц вручив грамоти виконавчого комітету Кузнецовської міської ради учасникам хорового колективу міського центру дозвілля «Передзвін».

Після закінчення урочистостей  усіх гостей свята своїми піснями вітав народний аматорський чоловічий гурт «Заграва», який цього дня святкував свій 10-річний ювілей.  Створений шанувальниками української пісні якраз на Покрову 10 років тому, колектив за роки своєї творчої діяльності став візитівкою не тільки Кузнецовська, а й області.

Наразі у репертуарі «Заграви» вже чимало українських народних, повстанських та козацьких пісень, які пропагують відродження нашої культури та мистецтва, тож свій ювілей мужні козаки з «Заграви» зустріли із значними здобутками – тисячами поціновувачів їхньої творчості та першим диском, який вже радує українських патріотів своєю милозвучністю.

Завершилось свято внесенням до зали ювілейного пирога, випеченого у вигляді української вишиванки.

За добу у місті згоріло два авто

10 жовтня 2013 року о 2:24 ранку в Кузнецовську зайнявся легковий автомобіль "BMW-525" (1998 року випуску), що належить одному із місцевих мешканців. Вогнем було пошкоджено  моторний відсік легкового автомобіля.

Того ж дня на автодорозі Нова Рафалівка – Кузнецовськ загорівся автомобіль «Форд Сієра» мешканця Кузнецовська. Вогнем пошкоджено заднє крило та бензобак легковика.

Причини та збитки пожеж встановлюються.

 


 

Комунальні тарифи збільшуються

З 1 листопада 2013 року в Кузнецовську піднімуть тарифи на тепло. Відповідне рішення прийняли члени виконавчого комітету Кузнецовської міської ради на засіданні, котре відбулось у четвер, 10 жовтня.

Як повідомила начальник відділу комунальної власності Ірина Савченко, тарифи в місті збільшаться орієнтовно на 2 %.

Про роботу КМКП інформуватиме інтернет-сайт

Розпочав роботу офіційний сайт Кузнецовського міського комунального підприємства (http://www.kmkp.in.ua). Наразі сайт працює в тестовому режимі, однак вже незабаром мешканці міста зі сторінок інтернет-сайту КМКП зможуть взнавати найактуальніші новини міської комунальної галузі, режим роботи адмінапарату КМКП та іншу довідкову інформацію.

Чергова сесія міської ради пройде 25 жовтня

25 жовтня 2013 року у великій залі міськвиконкому відбудеться тридцять п’ята сесія Кузнецовської міської ради шостого скликання. У цей день народні обранці планують розглянути чимало важливих питань. Зокрема: «Про виконання заходів Програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території м.Кузнецовськ на 2011-2015 роки», «Про розвиток освіти та перспективи на 2013-2014 роки», «Звіт про роботу Кузнецовського міського комунального підприємства за 2012 рік та 9 місяців 2013 року», та «Звіт про встановлення пам’ятника Т.Г.Шевченку».

КП «Міські електричні мережі» 10 років

Днями колектив комунального підприємства «Міські електричні мережі» відзначив 10 річницю з моменту заснування. Стабільна, безаварійна робота міських електричних мереж  – результат кропіткої праці професійного колективу «МЕМ».

Кузнецовські «Шухерята» дипломанти Всеукраїнського фестивалю «Жарт-птиця-2013»

КВН-команда Будинку дитячої та юнацької творчості «Шухерята» (керівник – Світлана Сімашко) стала дипломантом Всеукраїнського фестивалю «Жарт-птиця-2013», котрий проходив з 27 вересня по 1 жовтня в селищі Затока Одеської області. Юні кузнецовські гумористи перемогли у номінаціях «Кращий актор» і «Кращий керівник команди».

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.