HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 30 жовтня

Новини Кузнецовська від 30 жовтня

( 0 Votes )

У п’ятницю,  25 жовтня 2013 року,  пройшло перше пленарне засідання тридцять пятої сесії Кузнецовської міської ради. Перед початком розгляду питань порядку денного секретар міської ради Ігор Куц повідомив присутніх про те, що відтепер усі сесії міської ради транслюватимуться в режимі онлайн на веб-сайті Кузнецовської міської ради, тож усі бажаючі громадяни зможуть спостерігати за плідною роботою кузнецовських депутатів.

Окрім того, перед початком роботи сесії, Ігор Куц повідомив присутніх про виключення з фракції ВО «Батьківщина» депутатів Любові Сусь, Світлани Пашко, Людмили Грекової та включення до цієї ж фракції депутата Юхима Чугая, який раніше входив до фракції партії «Фронт змін».

Перед тим, як приступити до розгляду питань порядку денного, депутати заслухали інформацію начальника Кузнецовського МВ УМВС Олега Кульбашного про стан охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю на території  міста Кузнецовськ. У своєму виступі Олег Володимирович зазначив, що однією з основних причин, які впливають на стан правопорядку у місті являється продаж неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів у розважальних закладах міста та запропонував депутатам розглянути питання щодо скорочення режиму роботи розважальних закладів Кузнецовська.

Кворум у сесійній залі був, тож, після затвердження порядку денного, народні обранці приступили до роботи. Першими, традиційно, розглядали депутатські запити та звернення. Депутат Світлана Пашко звернулася до депутатів із проханням підтримати одразу два запити: перший стосувався ремонту даху в приміщенні житлового будинку, де розміщений підлітковий клуб «Жар-птиця»,   наступний – можливого відкриття автобусного рейсу за маршрутом «Кузнецовськ-Степагород».  Депутат Олег Андрощук озвучив запит стосовно можливості облаштування  «кармана» для паркування транспортних засобів по мікрорайону Будівельників, в районі будинків 7А та 7Б.

Затвердивши порядок денний,  депутати перейшли до розгляду проектів рішень, яких у цей день було близько тридцяти. Зокрема, під час проведення першого пленарного засідання тридцять п’ятої сесії, було заслухано ряд звітів: про розвиток пластового руху в місті; про розвиток освіти та переспективи галузі на 2013-2014 роки; про встановлення в місті пам’ятного знаку Шевченку; про виконання заходів Програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території м.Кузнецовськ на 2011-2015 роки та звіт про роботу комунального підприємства «Міські електричні мережі».

Окрім того, цього дня депутатами було прийнято ряд рішень, які стосувалися регулювання фінансових та земельних відносин, зокрема, внесено зміни в бюджет 2013 року та прийнято рішення про преміювання в четвертому кварталі 2013 року секретаря міської ради Куца І.В., керуючого справами Антипець О.Д., заступників міського голови Кравця Ю.М., Магдича В.Ю. та  Сич Т.Б.

Усі питання порядку денного депутати розглянути не встигли, тож декілька питань, зокрема, звіт про роботу Кузнецовського міського комунального підприємства та звіт про роботу юридичного відділу виконавчого комітету Кузнецовської міської ради, було вирішено перенести на наступне пленарне засідання тридцять п’ятої сесії.

За 9 місяців 725 адміністративних правопорушень

начальник Кузнецовського МВ УМВС Олег Кульбашний25 жовтня депутати Кузнецовської міської ради заслухали інформацію начальника Кузнецовського МВ УМВС Олега Кульбашного про стан охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю на території  міста Кузнецовськ за 9 місяців 2013 року.  Олег Володимирович інформував присутніх про те, що у період з 1 січня по 30 вересня 2013 року в журналі єдиного обліку зареєстровано 1407 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та події, вчинені на території міста Кузнецовськ, а слідчими Кузнецовського МВ у звітному періоді внесено відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування та розпочато 197 кримінальних проваджень.  

Окрім того, начальник Кузнецовського МВ зазначив, що впродовж 9-ти місяців 2013 року співробітниками Кузнецовського МВ було складено 725 адміністративних протоколів  на мешканців міста. Серед найпоширеніших порушень – розпивання пива, алкогольних напоїв у громадських місцях (260 протоколів), вчинення насильства в сім’ї (92 протоколи), порушення правил адміністративного нагляду (89 протоколів), дрібне хуліганство (73 протоколи), куріння тютюнових виробів у заборонених місцях (73 протоколи), невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей (46 протоколів) та виготовлення самогону та апаратів для його вироблення (15 протоколів).  

 

Також у своєму виступі Олег Кульбашний наголосив на тому, що однією з основних причин, які впливають на стан правопорядку у місті є продаж неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів у розважальних закладах міста та запропонував депутатам розглянути питання щодо скорочення режиму роботи розважальних закладів Кузнецовська. Адже, за його словами, найбільша кількість правопорушень у місті скоюється саме в нічний час. Пропозицію Олега Володимировича депутати підтримали та вирішили на наступній сесії заслухати пояснення  власників розважальних закладів, де зареєстровано найбільшу кількість правопорушень та розглянути питання щодо скорочення режиму роботи даних розважальних закладів.

Пам’ятний знак Шевченку розмістять поруч із стелою

Суперечки навколо майбутнього місця розташування пам’ятного знаку Тарасу Шевченку точаться у Кузнецовській міській раді вже тривалий час. Утім, як стало відомо із звіту заступника міського голови Віталія Магдича, озвученого на сесії міської ради 25 жовтня, наразі дане питання вже вирішено.

Минулої п’ятниці під час проведення першого пленарного засідання тридцять п’ятої сесії Кузнецовської міської ради депутати заслухали звіт про встановлення в місті пам’ятника Т.Г.Шевченку. Як зазначив у своєму звіті Віталій Юрійович, ще у 2012 році було створено тимчасову контрольну комісію Кузнецовської міської ради щодо вирішення питання будівництва в місті пам’ятного знаку Т.Г. Шевченку. Тоді ж було затверджено план заходів на 2012 рік щодо виконання рішення та підготовлено пропозиції по проведенню конкурсу щодо встановлення пам’ятного знаку Т.Шевченку.

Віталій Магдич1 квітня 2013 року в Кузнецовську конкурс на кращий проект пам’ятного знаку Т.Г.Шевченку таки було проведено. Перемогу у ньому здобув Член Національної спілки художників України, старший викладач кафедри архітектури НУВГП, скульптор Петро Подолець. Згодом було підготовлено кошториси на виконання моделі пам’ятного знаку та проектних робіт по спорудженню стели (загальна сума склала 85 310 гривень). Втім, договір на виготовлення моделі пам’ятного знаку (58 тисяч гривень) так і не було підписано в зв’язку з відсутністю фінансування. З тієї ж причини не було укладено договір і на розробку проекту з будівництва пам’ятного знаку (27 310 грн.).

– Наразі певні зрушення у виконанні плану заходів є, – зазначив у звіті Віталій Магдич. – Остаточно визначено місце розташування майбутнього пам’ятного знаку (на головному майдані міста, поблизу стели) та відкрито рахунок для обліку інших джерел власних надходжень (благодійні внески, гранти та дарунки, надходження, що отримуються для виконання окремих доручень), з якого, за наявності надходжень з відповідним цільовим призначенням, буде можливо здійснювати видатки на будівництво пам’ятного знаку.

Заслухавши звіт Віталія Магдича, міська рада доручила відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету спільно з постійною комісією ради з питань духовності, освіти та культури до 5 листопада 2013 року розробити календарний план заходів щодо встановлення у місті пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. Тож наразі ще є сподівання на те, що до відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка питання щодо будівництва в місті пам’ятного знаку великому українському поету буде вирішено.

 

Днями до Кузнецовська завітає Волинський державний академічний народний хор. Концерт відбудеться у четвер, 31 жовтня, в Палаці культури ВП «РАЕС». Вхід буде безкоштовним, адже цей концерт – подарунок кузнецовцям з нагоди Дня народження первинної профспілкової організації ВП «РАЕС».

Під час проведення обласної виставки-конкурсу з оригамі “Паперовий світ”-2013 кузнецовські дітлахи, вихованці БДЮТ, зайняли ІІІ місце в командному заліку.

24 жовтня в актовій залі виконавчого комітету Кузнецовської міської ради було підведено підсумки  міського конкурсу творчих робіт дітей на тему „Як живемо і вчимося – наші мрії”. Переможців визначали у чотирьох номінаціях: «Краща аплікація» (І місце – Вікторія Шишло), «Кращий творчий виріб» (І місце – Даміра Нісімбаєва), «Кращий малюнок» (І місце – Вікторія Хомич), «Оригінальний виріб» (І місце – Валерія Лук´янова). Усі учасники конкурсу отримали подяки та заохочувальні призи, а переможців нагороджено грамотами та призами.

Ремонт міського фонтану обійдеться місту в більш, ніж 350 тисяч гривень. Проект реконструкції було розроблено ТОВ «Українсько-китайський центр розвитку» за  23,4 тис. грн., а договір на будівельні роботи підписаний з ТОВ  «Поліссябудмонтаж» на суму 350,0 тис. грн. Наразі тривають будівельні роботи, завершити їх планують вже в наступному році.

20 жовтня  у  місті Дубно відбулася матчева зустріч «Кубок дружби» із російського більярду між збірними командами Дубно та Кузнецовська. Наше місто представляла команда Кузнецовської міської федерації спортивного більярду із семи спортсменів на чолі з головою федерації, заступником директора КДЮСШ ВП РАЕС Сергієм Якубишиним. В результаті тривалої боротьби (змагання проходили у сім турів), команда кузнецовських спортсменів змогла здолати такого сильного конкурента, як команда дубенських спортсменів.

 Вікторія ГОРДІЄНКО

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.