HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 13 листопада

Новини Кузнецовська від 13 листопада

( 0 Votes )

Ще раз про ситуацію у міській раді

8 листопада 2013 року в «зеленій» залі виконавчого комітету Кузнецовської міської ради пройшла прес-конференція за участю заступника міського голови Віталія Магдича,  представника громадського об’єднання «Правозахисник» Ігоря Пшеюка та представників місцевих ЗМІ.

– Ми зібралися в цій залі, аби покласти край чуткам навколо можливого повернення Сергія Анощенка на посаду міського голови та прояснити ситуацію навколо того, що саме зараз відбувається у міській раді», – зазначив Віталій Магдич. А Ігор Пшеюк зазначив:

– Сергій Іванович Анощенко ще нескоро повернеться у міську раду. Зупинюся на цьому детальніше, аби ви всі добре зрозуміли. Так, мер наш обраний мешканцями Кузнецовська. І я рахую, на той час, коли Анощенко став мером, він мав співпрацювати з депутатами. Після того, як досягнути згоди не вдалося, депутати скористалися своїм законним правом відправити мера у відставку. Якщо мер з цим не згідний, він повинен іти до суду і всі питання вирішувати в судовому процесі. Мер до суду пішов. Втім, так вийшло, що, не маючи достатньої юридичної підтримки, депутати кілька разів припускалися помилки і тому виникла така епопея з чотириразовим поверненням Сергія Анощенка на посаду міського голови. Однак якщо є помилки, їх необхідно виправляти. Саме тому представники політичних партій, які представлені у міській раді, звернулися до нас. Проаналізувавши ситуацію, ми зрозуміли, що правда на боці депутатського корпусу і підтримали їх, увійшовши в судовий процес на боці депутатів. З квітня 2013 року ми знаходимося на самому початку судового процесу і ще навіть не приступили до розгляду справи. Мер оскаржує лиш одне – дії депутатів, які скликали позачергову сесію. Для цього йому довелося залучити до процесу 19 депутатів, тим самим потрапивши у колапс. Я можу з впевненістю сказати – меру ще довго виходити з цієї початкової стадії.  Тому заявляю, що наразі владою в місті є виконуючий обов’язки міського голови, секретар Ігор Куц та депутатський корпус. Вони законні і вони будуть керувати містом.прес-конференція за участю заступника міського голови Віталія Магдича

Незважаючи на те, що зустріч проходила у форматі «прес-конференція», запитань у представників ЗМІ до Ігоря Леонідовича не виявилося. Крім прохання ще раз представитися та запитання, хто оплачує правову допомогу, яку надає громадське об’єднання «Правозахисник» Кузнецовській міській раді. Ігор Пшеюк запевнив присутніх, що правову допомогу «Правозахисник» надає депутатському корпусу безоплатно.

З проханням прокоментувати ситуацію ми звернулись до Сергія Івановича Анощенка. Ось що він сказав:

– На 18 грудня призначено чергове засідання Житомирського апеляційного суду, де розглядатимуть цю справу. Після цього вона повернеться у Володимирецький суд, де її муситимуть розглянути у 20-денний термін. Цілком імовірно, що з боку депутатів знову буде  спостерігатися затягування процесу, однак найближчим часом крапку у цій справі таки буде поставлено. Дії депутатів зараз нагадують останній подих: вони намагаються  встигнути якомога більше погріти руки на місцевому бюджеті – самі собі призначають премії, продають і приватизують майно та розбирають земельні ділянки. Це схоже на судомні спроби встигнути «урвати» перед тим, як цьому всьому прийде кінець.

Втім, я думаю, кузнецовці вже самі дали оцінку діям частини депутатського корпусу та зробили висновки, заради чого ці люди йшли до влади і чиї саме інтереси вони йшли захищати в міську раду. Тож лише зазначу, що судовий процес незабаром завершиться і я повернусь на посаду міського голови Кузнецовська, аби захищати інтереси громади, котра мене й обрала.

У Кузнецовську покажуть історію кохання

21 листопада до Кузнецовська вкотре завітає творчий колектив Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру. Цього разу кращі актори театру покажуть кузнецовцям виставу «Лимерівна» за п’єсою П. Мирного, яка стала прекрасним зразком української класики.

«Лимерівна» – прем’єрна вистава у репертуарі Рівненського облмуздрамтеатру. Сюжет, написаний рівно століття тому, перегукується з шекспірівськими Ромео і Джульєттою. Він любить її, вона – його. Та недоля не дозволяє їм бути разом. Коханню Василя та Наталі противиться, здається, увесь світ. Тож є у виставі і любовний трикутник, і багатий нелюб, і лиха свекруха, і сусіди-пліткарі. Проте привертає увагу свіже прочитання п’єси. Глядач не побачить на сцені традиційних побутових сцен. За задумом режисера Олександра Олексюка, вистава швидше нагадує баладу про дівчину-птаху, котра страждає у полоні золотої клітки. Особливу атмосферу створюють декорація, сповнена символів, та прекрасне музичне оформлення вистави, яка відбудеться у приміщенні міського Палацу культури.

ЗОШ №4 зустрічала гостей з Польщі

Співпрацю Кузнецовської ЗОШ №4 зі «школою підставовою №36» польського міста Лодзь було започатковано з метою зміцнення міжнародних відносин, долучення України до світових стандартів у сфері освіти та її інтеграції у європейський і міжнародний освітянський простір, зміцнення авторитету української освіти, підняття її на якісно новий рівень та формування в українських школярів активної творчої особистості з демократичними поглядами та переконаннями.

У вівторок, 5 листопада, відбулася  друга зустріч між педагогами й учнями навчальних закладів. У рамках зустрічі, на якій були присутні й педагоги Костюхнівської ЗОШ (Волинь), проведено екскурсію по місту та в інформаційний центр ВП РАЕС «Полісся» і знайомство з навчальним закладом №4, зазначив керівник проекту «Рідна школа» Кузнецовської ЗОШ №4 Віктор Міцюк.

Творча зустріч у «Лісовій пісні»

8 листопада, напередодні відзначення Дня української мови та писемності, Кузнецовськ гостинно зустрічав творче подружжя літераторів – Надію Гуменюк і Володимира Лиса. Зала міського центру дозвілля була вщент заповнена глядачами, адже цього дня тут зібралися не лише кузнецовські поціновувачі творчості відомих письменників, а й любителі літератури з Володимирця та навколишніх сіл.

Зустріч у центрі дозвілля «Лісова пісня» розпочалася виступом одного з кращих колективів Кузнецовська – народного аматорського ансамблю «Берегиня». Відтак голова міського об’єднання товариства «Просвіта» імені Т. Шевченка  Людмила Грекова представила коротку відеопрезентацію письменників, підготовлену працівники міської публічної бібліотеки.

Гість свята Володимир Лис Гість свята Надія Гуменюк

Гості свята, Надія Гуменюк та Володимир Лис, відповіли на численні запитання прихильників та розповіли, як шукають сюжети для своїх творів, що надихає їх на нові творчі здобутки та про свої подорожі країною, враження від поїздок і числені зустрічі з цікавими людьми, героями їхньої публіцистики, романів та віршів. Особливо зворушливо Надія Павлівна та Володимир Савович розповідали про цікаві часи навчання і роботи у районних газетах і про риси характеру, які допомогли їм збудувати щасливе сімейне життя.

Як виявилось, окрім письменницького таланту, Володимир Савович володіє й даром чудового оповідача: протягом кількох годин глядачі спілкувалися з ним із непідробним інтересом і активно включались у діалог – задавали питання, цікавились написанням книг та бажали творчого натхнення.  У свою чергу Надія Павлівна дуже зворушливо розповідала про людей, котрих доводилося зустрічати, і читала вірші, які не залишили байдужим жодного з поціновувачів її самобутньої творчості.

На закінчення надзвичайно цікавої зустрічі подружжя письменників презентувало свої нові твори, поспілкувалося з аудиторією у формі відкритого та щирого діалогу та послухали пісні у виконанні народного хору духовної пісні центру дозвілля «Лісова пісня».

Творча зустріч у «Лісовій пісні»
 

Приємно відзначити, що цей захід пройшов у надзвичайно приємній, теплій та затишній атмосфері саме завдяки організаторським здібностям керівника відділу культури Віри Обруснік та голови Кузнецовського міського об’єднання товариства «Просвіта» Людмили Грекової. Тож хочеться подякувати їм та побажати подальшої творчої наснаги для організації нових цікавих зустрічей із неординарними яскравими особистостями.

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.