HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 21 листопада

Новини Кузнецовська від 21 листопада

( 0 Votes )

День  вшанування пам’яті жертв Голодомору у Кузнецовську відзначать рядом заходів: 23 листопада у Палаці культури пройде вечір-реквієм, а на головній площі міста кузнецовці традиційно запалять свічки пам’яті в рамках Всеукраїнської акції «Запали свічку» та приєднаються до загальнонаціональної Хвилини мовчання.

- Кузнецовська міська публічна бібліотека є одним із головних осередків культурного життя міста. Відтак, саме тут традиційно збираються творчі люди Кузнецовська, аби взяти участь у різноманітних заходах, мистецьких вечорах та зустрічах. Минулого тижня у бібліотеці відбувся літературний вернісаж «У вінку духовної краси Кузнецовська». Працівники закладу підготували книжкову виставку «Літературне життя Кузнецовська», на якій були представлені твори місцевих поетів та відеопрезентацію «Поезія душі моєї».

- Днями до Кузнецовська завітає неповторна Руслана Писанка, аби представити увазі поціновувачів театрального мистецтва музичну комедію «За двома зайцями». Яскрава, барвиста постановка разом із невибагливою, усім відомою по однойменному фільму, історією стане справжнім святом театру, яке очікуватиме кузнецовських глядачів у міському «Палаці культури» 28 листопада.

- 12 жовтня у Кузнецовську гостював дитячий письменник Роман Демчук. На зустріч із літератором,  котра відбулась у центрі дозвілля «Лісова пісня», завітали школярі міста, вихованці підліткових клубів МЦ СССДМ, аби послухати розповіді Романа Демчука про його нові книги та дізнатися про життєвий і творчий шлях письменника.

Замість квітів – іграшки

Молоде подружжя Приходько – Оксана та Олександр – вирішили у щасливий день одруження поділитися своєю любов'ю і радістю з дітками, котрі проходять реабілітацію у Кузнецовському  міському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів, та започаткували в Кузнецовську благодійну акцію «Ангел з одним крилом» під гаслом «Замість квітів нареченим – іграшки дітям!". Ідея акції полягає у тому, що молодята, запрошуючи гостей на весілля, попросили замість традиційних букетів дорогих квітів подарувати їм різноманітні іграшки.  Гості відгукнулися на ініціативу молодят і прийшли на святкування з конструкторами, логічними іграми, плюшевими ведмедями і ляльками замість квітів. Подаровані іграшки, яких набралося чимало, молодята у день весілля подарували діткам, котрі перебувають на реабілітації у Кузнецовському міському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

благодійна акція в Кузнецовську «Ангел з одним крилом»
 
благодійна акція в Кузнецовську «Ангел з одним крилом»

Оксана та Олександр впевнені, що започаткована ними акція «Ангел з одним крилом» обов’язково матиме продовження і стане доброю традицією для тисяч нових сімейних пар Кузнецовська.

 – Всі наші рідні та друзі з радістю відгукнулися на пропозицію принести на свято замість квітів іграшки, адже їм самим було приємно долучитися до цієї доброї справи, – розповідає молоде подружжя. – Сподіваємося, що започатковану нами у Кузнецовську традицію продовжать й інші подружні пари, адже це справжнє щастя – даруючи малюкам частинку свого тепла й отримувати натомість їх радісні посмішки.

– Подібна акція у нашому центрі проводиться вперше, – ділиться враженнями директор Кузнецовського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Наталія Федінчик. – І ми щиро дякуємо нареченим за їхнє бажання нести добро у світ та за їхні світлі посмішки, адже ми, як ніхто, знаємо: ніщо не може замінити цю щиру радість в очікуванні свята та дива на обличчях дітей. Весь наш колектив та всі наші дітки бажають молодятам сімейного щастя, затишку та довгих років подружнього життя.

Акція «Ангел з одним крилом» уже має точку відліку – 17 листопада 2013 року. Тож сподіваємося, що добра справа, започаткована Оксаною і Олександром, матиме продовження в нашому місті, адже, дивлячись у чисті дитячі очі, розумієш: особливим діткам важлива важна крапелька нашої співучасті, турботи і тепла.

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.