HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 27 листопада

Новини Кузнецовська від 27 листопада

( 0 Votes )

Нещодавно у Кузнецовську гастролював творчий колектив Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру з виставою «Лимерівна» за твором П. Мирного. Прем’єрна вистава, у котрій були задіяні кращі актори театру, зібрала повну залу кузнецовських поціновувачів театрального мистецтва.

Загалом перший місяць зими значно збагатить культурне життя нашого міста, адже 28 листопада у Кузнецовську покаже надзвичайно веселу комедію «За двома зайцями» відомий російський театр, 9 грудня тут гастролюватиме колектив Московського державного драматичного театру на Перовській з безсмертною виставою «Пікова дама», а вже 12 грудня у місті виступить із сольним концертом співак Олег Вінник.

Чи прозоро у Кузнецовську розподіляють землю?

Ще наприкінці вересня на офіційному сайті Кузнецовської міської ради було оприлюднено більш як 120 проектів рішень про надання дозволу громадянам на розроблення проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок орієнтовною площею 0,0030 га для будівництва індивідуальних гаражів. Після того, як у списку претендентів на дані ділянки люди побачили прізвища кузнецовських депутатів та їхніх близьких родичів, містом поповзли чутки, адже тих кузнецовців, котрі раніше вже звертались до ради з проханнями виділити ділянку під будівництво гаража, чиновники запевняли – вільної землі в місті немає.

Наразі питанням розподілу цих земельних ділянок під будівництво індивідуальних гаражів зацікавилася громадська рада Кузнецовська. На останньому засіданні ради, яке відбулося 30 жовтня 2013 року, заступником голови громадської ради Олександром Стояновським ініційовано розгляд питання щодо оприлюднення проектів рішень про розподіл земель запасу під будівництво індивідуальних гаражів. Після бурхливого обговорення питання члени громадської ради вирішили провести громадську експертизу даних проектів рішень та направили звернення на ім'я в.о. міського голови Ігоря Куца, в якому просить відкрити всю інформацію стосовно даного питання.

Наразі відповіді на своє звернення громадська рада ще не отримала.

мітинг-реквієм у Кузнецовську, приурочений Дню пам’яті жертв голодоморів

 

Помянули загиблих

23 листопада 2013 року на майдані Незалежності поблизу будівлі Кузнецовської міської ради відбувся мітинг-реквієм, приурочений Дню пам’яті жертв голодоморів.

У цей скорботний день на майдані Незалежності зібралися небайдужі мешканців Кузнецовська, аби, запаливши жалобні свічки в пам'ять про жертв Голодомору 1932-33 років, приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку».

Цього дня у Кузнецовську було приспущено Державний Прапор України на будівлях органів влади та адміністративних будівлях підприємств, установ та організацій міста, обмежено проведення розважальних заходів, а в храмах відслужено поминальні панахиди за загиблими.

 

 

 Чи буде у Кузнецовську "Євромайдан"?

У той час, коли по всій Україні люди виходять на центральні майдани міст та сіл, аби висловити свою позицію щодо євроінтеграційного курсу України, на кузнецовському майдані Незалежності тихо. Можливо, люди втомилися від мітингів, а, можливо, бажаючі підтримати  євроінтеграційний курс України вже поїхали до Києва, у центр євро-революції.

Втім, як стало відомо з офіційного сайту Кузнецовської міської ради, кузнецовські депутати теж не залишились осторонь цих важливих для України подій і 26 листопада зібрались на позачергову сесію, аби підтримати курс України на євроінтеграцію.

Під час позачергового засідання сесії прийнято звернення Кузнецовської міської ради до Президента України В.Януковича, Голови Верховної Ради України В.Рибака, Прем’єр-міністра України М.Азарова з вимогою вжити негайних кроків для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом («за» проголосували 29 депутатів з 29 присутніх на засіданні), а головуючий на засіданні позачергової сесії в.о. міського голови І.Куц повідомив, що біля адмінбудівлі міської ради на щоглі поруч із Державним прапором України та прапором Кузнецовська розміщено прапор ЄС.

Кузнецовські комунальники до зими готовіДо зимівлі готові

Кузнецовські комунальники до зими готові. Дороги, що обслуговуються комунальним підприємством, відповідають нормативам і готові до зимової експлуатації, запевнив директор Кузнецовського міського комунального підприємства Роман Саушкін. За його словами, снігоприбиральна техніка готова виїхати на дороги Кузнецовська в будь-який момент.

– З метою реагування на можливі надзвичайні ситуації під час осінньо-зимового періоду 2013-2014 років у місті розроблений та відкоригований план реагування органів управління та сил цивільного захисту міста при виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних з несприятливими погодними умовами. Також створено необхідний запас протиожеледних матеріалів, – розповів Роман Юрійович. – На випадок великих снігопадів для очищення територій від снігу й ожеледі, навантаження та вивезення снігу в разі необхідності додатково залучатиметься спецтехніка АТЦ РАЕС.

 

 

Визначили кращих педагогів міста

З 18 по 22 листопада в Кузнецовську проходив перший міський етап Всеукраїнського конкурсу "Вчитель року - 2014". За звання найкращого вчителя боролися педагоги початкових класів, географії  та світової літератури. Кращою  серед  учителів початкових класів  стала Ольга Трохимівна Коберник із ЗОШ №1. У номінації «Географія» перемогу здобула вчитель  ЗОШ №5 Наталія Анатоліївна Шулячинська. А дипломами лауреатів міського туру Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року - 2014» відзначено 6 учителів ЗОШ міста.

Чергова ДТП за участю таксиста

22 листопада 2013 року до приймального відділення Кузнецовської лікарні з тілесними ушкодженнями доставлений неповнолітній місцевий житель 2004 року народження. Правоохоронці встановили, що травму він отримав внаслідок ДТП, що сталося 22 листопада по вулиці Соборній. Водій автомобіля марки «Шкода Рапід», рухаючись зі сторони вулиці Лесі Українки, допустив наїзд на малолітнього Назара, який вибіг на проїзну частину дороги з-за стоячого маршрутного транспортного засобу. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України.

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.