HomeНовиниУ ВарашіСьогодні у Кузнецовську збереться "Євромайдан"

Сьогодні у Кузнецовську збереться "Євромайдан"

( 0 Votes )

Днями у соцмережах було поширено заклик до усіх кузнецовців прийти сьогодні, 29 листопада 2013 року, на майдан Незалежності міста (до Палацу Культури) та висловити свою думку щодо підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

"Беріть з собою Прапори та державну символіку! Друзів та знайомих! Тепло одягайтеся і беріть фотоапарати та термоси з чаєм, аби не померзли!

НЕ ЗАБУВАЄМО!!!!

 Право громадян збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, закріплене в статті 39 Конституції України ( 254к/96-ВР ), є однією з конституційних гарантій права громадянина на свободу свого світогляду і віросповідання, думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, на використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб на свій вибір, права на вільний розвиток своєї особистості тощо" - пишуть у групі "Кузнецовськ Євромайдан" Вконтакті.

Нагадаємо, що сьогодні на саміті ініціативи ЄС «Східне партнерство» у Вільнюсі вирішальний день. Раніше планувалося, що саме 29 листопада Президент України Віктор Янукович має підписати угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з Євросоюзом. 

Останні події свідчать, що такого підписання не відбудеться. 21 листопада Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про призупинення підготовки до підписання цієї угоди. На нього Янукович вказав у четвер увечері в неформальному спілкуванні з президентом Литви Далею Ґрібаускайте, яка приймає саміт «Східного партнерства».

Рішення уряду Миколи Азарова викликало масові протести в Україні і багатьох інших країнах світу.

У неділю, 24 листопада, на Європейську площу в Києві вийшли десятки тисяч людей, які вимагають продовжити євроінтеграцію. Уже понад тиждень люди збираються на майдані Незалежності, де діє постійний осередок протесту, передає «Радіо Свобода».

 

У Кузнецовську збереться

 

Джерело: 34400.net

 

У вас недостатньо прав для коментування.