HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 4 грудня

Новини Кузнецовська від 4 грудня

( 0 Votes )

Обидві сесії – позачергові

Упродовж останнього часу у Кузнецовській міській раді пройшли одразу дві позачергові сесії: 25 листопада депутати зібралися на 36-у позачергову сесію,  а вже 2 грудня ініціювали скликання 3-ої позачергової сесії. На обидві позачергові сесії депутати збирались, аби висловити підтримку курсу України на євроінтеграцію та ухвалити звернення до Президента, Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра України.

25 листопада депутати звернулися до керівництва держави з вимогою не допустити зриву підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Того ж дня з метою забезпечення підтримки населенням України євроінтеграційного курсу як одного з пріоритетів внутрішньої і зовнішньої політики України Кузнецовська міська рада вирішила розмістити прапор Євросоюзу на майдані Незалежності біля адміністративної будівлі Кузнецовської міської ради.

2 грудня обранці міської громади Кузнецовська зібралися на 37-у позачергову сесію, аби ухвалити звернення щодо дотримання прав і свобод громадян України до Віктора Януковича і ВРУ та висловити своє обурення силовим розгоном мирних мітингувальників у Києві 30 листопада.

Відтак у зверненні, котре зачитала депутат Наталія Петрович, ішлося про вимогу створити слідчу комісію Верховної Ради для проведення розслідування та притягнення до відповідальності посадових осіб, причетних до силового розгону Майдану; прийняти резолюцію недовіри до Кабміну; невідкладно розглянути і ухвалити закон «Про порядок імпічменту Президента України»; сформувати парламентську більшість, яка буде здатна відновити процес євроінтеграції.

"За" проголосували усі присутні у сесійній залі народні обранці (31), тож звернення ухвалене одноголосно. 

Окрім того, на позачерговій сесії 2 грудня перед присутніми виступив начальник Кузнецовського МВ Олег Кульбашний, котрий запевнив, що основним його завданням, як керівника кузнецовської міліції, є безпека всіх жителів ввіреної йому території. На прохання депутата Ніни Хвалько дати власну, офіцерську оцінку подіям, котрі відбулися на київському майдані 30 листопада, Олег Кульбашний відповів коротко: "До закінчення кримінальних проваджень я не можу давати оцінку цим подіям. Зазначу лише одне: я проти будь-якого насилля і основне моє завдання в даній ситуації – безпека мешканців Кузнецовська".

Позачергову сесію депутати вирішили не завершувати, тож 2 грудня лише закрили перше пленарне її засідання. 

 

Створили власний штаб 1 грудня у Кузнецовську на народне віче зібралися кілька сотень мешканців міста

 1 грудня у Кузнецовську на народне віче зібралися кілька сотень мешканців міста. Вони прийшли на майдан Незалежності у вихідний день зі своїми сім'ями, аби підтримати курс України на євроінтеграцію та висловити власну думку стосовно тих кривавих подій, які відбулися під час розгону мирного мітингу у Києві 30 листопада. 

Народне віче у Кузнецовську розпочалось із автопробігу на підтримку київського Євромайдану. Згодом упродовж двох годин на імпровізованій сцені перед міською радою виступали політики, громадські активісти та звичайні мешканці міста, які закликали всіх кузнецовців не бути байдужими та не стояти осторонь у цей важливий для України час. 

Ще один мітинг на підтримку євроінтеграційного курсу Украни у Кузнецовську пройшов 3 грудня. На площі біля міської ради зібрались люди, аби обговорити подальші плани щодо організації роботи створеного у Кузнецовську штабу народного спротиву, де формуватимуться списки бажаючих поїхати на київський Євромайдан та прийматимуться теплий одяг і посильна допомога для підтримки мітингувальників.

 

 Апеляційний суд визнав Ігоря Куца винним у вчиненні адміністративного правопорушення

в.о. міського голови Кузнецовська Ігор КуцВосени 2013 року співробітниками СБУ було складено протокол про корупцію стосовно в.о. міського голови Кузнецовська Ігоря Куца. 

У протоколі йшлося, що, «використовуючи надані Законом України «Про місцеве самоврядування» повноваження, Куц І.В. здійснював організацію підготовки пленарних засідань, доповідав порядок денний, головував на пленарних засіданнях, пропонував депутатам проголосувати за відповідні проекти та підписував прийняті радою рішення, на підставі яких його матері (яка має інше призвище), дозволено приватизувати (шляхом викупу) комунальне майноторгові ряди (нежитлове приміщення вбудоване в багатоквартирний житловий будинок площею 72,5 кв.м,) за адресою: м. Кузнецовськ, м-н Вараш, 11, секція 3, магазин «Барвінок».

В подальшому Куц І.В. підписав прийняте Кузнецовською міською радою рішення, згідно якого його матері встановлено ціну продажу об’єкта нерухомого майна – магазин «Барвінок» в сумі 82331 грн. без ПДВ, чим порушив вимоги, визначені Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції». Таким чином, Куц І.В., при виконанні обов’язків Кузнецовського міського голови, своїми діями порушив вимогу щодо необхідності урегулювання конфлікту інтересів, передбачену п.2 ч.1 ст.14 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та ст. 12-1 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», зокрема не повідомив Кузнецовську міську раду про його наявність".

Кузнецовський міський суд під головуванням судді Малкова В.В. розглянув дану справу 14 жовтня 2013 року та постановив закрити провадження у справі про вчинення І.Куцом адміністративного правопорушення, передбаченого ст.172-7 КУАП, за відсутності складу адміністративного правопорушення.

На дану ухвалу Кузнецовського міського суду було подано апеляційну скаргу. 28 листопада 2013 року справу розглянув Апеляційний суд Рівненської області та постановив визнати І. Куца винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого  ст. 172-7 КУпАП України, з накладенням стягнення у виді штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 340 грн.

Постанова апеляційного суду набирає законної сили негайно після її винесення,   є  остаточною і  оскарженню не підлягає.

 

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.