HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 12 грудня

Новини Кузнецовська від 12 грудня

( 0 Votes )

З 3 грудня у Кузнецовську триває безстрокова мирна акція на підтримку євроінтеграційного курсу України та київського «Євромайдану». Щодня близько 18 години вечора на майдані біля міської ради збираються десятки кузнецовців, аби висловити свою позицію з приводу подій, які наразі відбуваються у Києві.  Під час мітингів перед присутніми виступають депутати, громадські діячі, молодь та пересічні мешканці Кузнецовська.

З 6 по 10 грудня в місті Коломия,  що на Івано-Франківщині, відбувся чемпіонат України з пауерліфтингу серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Змагання проводилися без використання спортивного екіпіювання серед юнаків та дівчат у трьох вікових групах (1990-1994, 1995-1997, 1998-2001 р.н.). КДЮСШ УСР ВП РАЕС представляли 4 спортсменки, які тренуються під керівництвом майстра спорту України С.Левчика: (Катерина Дмитрієва, Яна Карпій, Тетяна Литвиненко, Тетяна Іванова) та представник команди МС України Сергій Якубишин. Кузнецовські спортсмени показали гарні результати, посівши призові місця.

У вихованців Кузнецовського будинку дитячої та юнацької творчості чергова перемога: дзвінкоголоса Анастасія Тимець, вихованка гуртка фольклорної пісні «Серпанок» (керівник Світлана Тиндик), отримала перемогу на ІІІ Всеукраїнському конкурсі-фестивалі «Зимові зустрічі-2013», що проходив у Львові.

14 грудня у Палаці культури ВП «Рівненська АЕС» пройде благодійний концерт колективів ПК в підтримку онкохворої дитини – маленького кузнецовця Ярославчика Проходи.

Хлопчику немає ще й двох років, але він мужньо переживає тяжке лікування. Ще кілька місяців тому у Ярослава було щасливе дитинство. Та несподівано у дитини почалися головні болі. Після тривалих обстежень та лікувань стан дитини не покращувався. На цьому веселе дитинство малюка скінчилося і розпочався складний процес лікування. 

У концерті візьмуть участь зразковий аматорський ансамбль спортивно-бального танцю «Адреналін» та зразковий аматорський вокальний ансамбль «Рондо».

Водночас пройдуть благодійний аукціон та благодійна акція фонду «Скарбниця надії».  Усі зібрані кошти буде передано на лікування маленького Ярослава.

14-15 грудня у спортивній залі Палацу культури ВП РАЕС відбудуться ігри турніру, який уже став невід’ємною частиною святкувань Дня енергетика в нашому місті. У турнірі з давньою історією цього разу візьмуть участь п’ять команд: до головної та ветеранської збірної РАЕС приєднаються волейболісти СЄНУ імені Лесі Українки (Луцьк), СКФ «Україна» (Луцьк) та ТЗОВ "БРВ-Україна" (Нововолинськ). Турнір пройде за звичною схемою: у коловій боротьбі команди-учасниці визначать найсильнішого. 

Ціна квитків не злякала

9 грудня на сцені Палацу культури ВП "Рівненська АЕС" виступив театр «Молодий балет Києва» з балетом-феєрією «Лускунчик» на музику П. Чайковського.  Цією виставою у Кузнецовську відкрили цикл новорічно-різдвяних заходів, адже «Лускунчик» – це своєрідний символ новорічно-різдвяних свят, балет про чарівний світ дитячих мрій.

Головний балетмейстер-постановник вистави, котру показали кузнецовцям, – заслужений артист України Євген Кайгородов. Художні керівники – Галина та Дмитро КАЙГОРОДОВИ, заслужені працівники культури України. Театр «Молодий балет Києва» неодноразово ставав лауреатом міжнародних конкурсів і фестивалів. Колектив має широкий репертуар, до якого входять шедеври народної хореографії, сучасні балетні постановки та балети класичного спадку: «Лебедине озеро», «Лускунчик», «Кармен Street», «Дежавю». Трупа театру з успіхом гастролювала у Франції, Іспанії, Італії, Німеччині, Австрії, Польщі, Латинській Америці, Лівані, Росії, Південній Кореї та в інших країнах. 

У Кузнецовську талановиті артисти зібрали аншлаг. Не зважаючи на не надто низькі ціни квитків (50-90 гривень), зала Палацу культури була заповнена вщерть. Артисти подарували  кузнецовцям незабутні враження і святковий настрій,  показавши історію про прекрасного принца, перетвореного на ляльку-лускунчика, про добру і самовіддану дівчинку Марі та їх ворога злого короля мишей.

 «Невезучий» фонтан

За всю історію свого існування кузнецовський міський фонтан жодного разу не оновлювався, а ремонтувався лиш один раз. Тривалий час фонтан не працював через застаріле обладнання, яке вийшло з ладу, і його конструкції вже почали руйнуватися. Восени 2013 року міська влада вирішила відновити роботу водограю, і вже на початку жовтня у Кузнецовську розпочалися роботи з реконструкції фонтану. 

Проект реконструкції розроблений ТОВ «Українсько-китайський центр розвитку» за 23,4 тисячі гривень, а договір на будівельні роботи підписаний з ТОВ «Поліссябудмонтаж» на 350 тисяч гривень.

5 грудня 2013 року оновлений фонтан запрацював, втім, милуватися його красою кузнецовцям довелося недовго: міський водограй незабаром знову вимкнули. Продовжить свою роботу фонтан уже навесні 2014 року.
 
Вікторія ГОРДІЄНКО
 

У вас недостатньо прав для коментування.