HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 22 січня

Новини Кузнецовська від 22 січня

( 0 Votes )

Новини з оперативної наради

Про проблемні питання нового бюджету розповів 20 січня під час проведення чергової  оперативної наради в.о. міського голови Кузнецовська Ігор Куц. Про це пишуть на офіційному сайті Кузнецовської міської ради.

Так, Ігор Валерійович ознайомив присутніх із результатами поїздки до Києва з питань формування міського бюджету. «В зв’язку з подіями, які розгорталися у Верховній Раді України 14,15 та 16 січня 2014 року, пов’язаними з прийняттям Державного бюджету на 2014 рік, делегації мерів міст-супутників АЕС не вдалося потрапити на засідання комітету Верховної ради України  та вирішити питання  стосовно зменшення сум вилучення з бюджетів міст-супутників АЕС до державного бюджету у 2014 році. Єдине, що пообіцяв мерам міст-супутників АЕС перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов  - протягом місяця, коли розпочне роботу сесія Верховної Ради України, провести коригування сум вилучень з міських бюджетів міст-супутників АЕС», - зазначив в.о. міського голови.


Також
 Ігор Куц наголосив на тому, що на сьогоднішній день головним питанням залишається прийняття бюджету міста на 2014 рік. Розглянути дане питання планують 31 січня 2014 року на сесії Кузнецовської міської ради.

«З усього видно, що в цьому році прийдеться економити. Зараз все робиться для того щоб прийняти його зі збереженням робочих місць та заробітної плати», - зазначають на сайті міської ради.

З інформації, оголошеної керівниками підприємств, установ та організацій міста під час проведення оперативної наради стало відомо, зокрема, про таке:

- головну новорічну ялинку міста вже демонтовано, а на майдані Незалежності відновлено рух автотранспорту;

- у зв’язку з погіршенням погодних умов вся необхідна техніка для прибирання снігу підготовлена, тож наразі вулиці міста розчищені від снігу;

- із зниженням температури повітря, для дотримання температурного графіка тепломережі додатково включено теплофікаційні установки;

- за минулий тиждень до управління казначейства були подані річні звіти розпорядників бюджетних коштів про виконання кошторисів за 2013 рік;

- за минулий тиждень у Кузнецовську народилося 12 дітей;

- за минулий тиждень в місті зареєстровано 212 випадків захворювань на ГРВІ. В зв’язку пониженням температури очікується підвищення захворювань на грип.;

- станом на 20 січня 2014 року в пошуках роботи у Кузнецовському міському центрі зайнятості перебуває 687 осіб, з яких 636 осіб, або 92,6% мають статус безробітного. З них зареєстрованих безробітних: жінки – 358 осіб, молодь у віці до 35 років – 428 осіб, осіб, що потребують додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню – 154. Отримують допомогу по безробіттю 477 чоловік.

Борги КМКП зменшились

Нещодавно міській владі спільно з комунальниками міста після проведення розрахунків по різниці в тарифах з водопостачання та теплопостачання вдалося узгодити з Рівненською територіальною комісією з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу заборгованість з різниці в тарифах в частині населення по водопостачанню за 2011-2012 роки та за 9 місяців 2013 року в обсязі 4 496 278 грн., а також заборгованість по теплопостачанню за 9 місяців 2013 року в обсязі 410 658 грн. 

Загальна сума відшкодування з різниці в тарифах становить 4 906 936 грн., на яку було укладено договір про порядок погашення вищеназваної заборгованості. Тож борг КМКП перед ВП «РАЕС» зменшився майже на 5 мільйонів гривень.


День Соборності та Свободи

День Соборності та Свободи у Кузнецовську візначать урочистими зборами та концертом. Окрім того, цього дня традиційно кузнецовські пластуни проведуть на мості через річку Стир акцію "Візьмемось за руки" присвячену Дню Соборності України.

Відшумів, віддзвенів мелодійними різдвяними колядками та щедрівками Х міський фестиваль колядок і щедрівок «Ой, радуйся, земле».

19 січня 2014 року вже вдесяте в Палаці культури ВП «Рівненська АЕС» відбулося організоване відділом культури Кузнецовська свято музики, пісні та українського фольклору - фестиваль колядок і щедрівок традиційно дарував різдвяну казку гостям та учасникам феєричного святкового дійства

З самого ранку на майдані  Незалежності Кузнецовська розгорнувся святковий ярмарок за участю приїжджих майстрів з Прилук, Черкас та села Сокиринці Чернігівської області, які продавали глиняні та керамічні вироби, мед та медовуху. Доєдналися до свята й місцеві підприємці – вони пригощали мешканців та гостей міста смачними млинцями, пловом, солянкою, шашликом, домашньою ковбаскою та узваром.

         Х Кузнецовський міський фестиваль колядок і щедрівок «Ой, радуйся, земле».      Х Кузнецовський міський фестиваль колядок і щедрівок «Ой, радуйся, земле».

А тим часом у Палаці культури ВП «Рівненська АЕС» лилася коляда, як вода із живого джерела. Здавалося, тут зупинився час і чарівні щирі колядки, щедрівки та різдвяні псалми учасників дійства оксамитом лягали на серця присутніх у залі. Життєдайною силою традиційного українського фольклору з глядачами ділилися цього дня 17 колективів та окремих виконавців міста: народний хор центру дозвілля «Лісова пісня» (керівник Федір Гощук); вокальний колектив «Поліський дивограй» ЗОШ № 2 (керівник Н.Точинська); колектив «Адажіо» ЗОШ № 1 (керівник Людмила Тихоненко); колектив ЗОШ № 3 (художній керівник Тетяна Іщук); колектив ЗОШ № 5 (художній керівник Раїса Колбун);  гурт «Адвентус» релігійної громади Успіння Пресвятої Діви Марії  Римсько-Католицька Церква (керівник Галина Пономаренко); вокально-хореографічна студія «Сузір’я» гімназії, (керівники Надія Банацька, Вікторія Багрій, Людмила Точинська, Володимир Войтюк); гурток фольклорної пісні  «Серпанок» Будинку дитячої і юнацької  творчості (керівник Світлана Тиндик); підлітковий клуб «Жар-птиця» міського центру соціальних служб  для сім’ї, дітей  та  молоді (керівник Галина Демидюк); ансамбль гітаристів (керівник Галина Бобрук)  та дитячий колектив «Джерельце» (керівник Тетяна Іщук)   ПСМНЗ Кузнецовська дитяча музична школа; Народний аматорський  фольклорний  гурт  «Полішуки» Палацу культури (керівник Тамара Рижа); Народний аматорський хоровий колектив   «Передзвін»   центру  дозвілля «Лісова пісня» (керівник Галина Лобко); хор Свято-Троїцької  церкви  Української Греко-Католицької  Церкви (керівник Роман Цебрук); хор  Помісної  Церки  Християн Віри Євангельської   (керівник Михайло Коханець) та Народний  аматорський   хор  «Ветеран» палацу культури  ВП  «Рівненська АЕС» (керівник Юрій Сеник). 

       Х Кузнецовський міський фестиваль колядок і щедрівок «Ой, радуйся, земле».       Х Кузнецовський міський фестиваль колядок і щедрівок «Ой, радуйся, земле».

Виконавський рівень та арти­стичну майстерність оцінювали оплесками глядачі та члени журі, до складу якого увійшли шановані та поважні митці краю: завідувачка відділом етнографії та фольклору Рівненського обласного центру народної творчості Катерина Приймачук, керівник зразкового драматичного театру Будинку дитячої та юнацької творчості смт. Рафалівка Ганна Стельмах, заслужений працівник культури України, член Національної Всеукраїнської музичної спілки Віктор Торчик (місто Сарни).

Кожен коле­ктив, учасник фестивалю, отримав грамоту міського голови, сувенірну Різдвяну зірку та солодкі подарунки.  А окремо відзначений за майстерність виконання народний аматорський коллектив «Полішуки» Палацу культури (під керівництвом Тамари Рижої) тепер готуватиметься до участі у творчих звітах, які відбудуться в Рівному та Києві. Адже саме цей надзвичайно творчий та багатогранний колектив нашого міста відзначив особливою увагою один із членів журі - Віктор Торчик, заслужений працівник культури України.

Окрім того, за надзвичайну майстерність  виконання членами журі було відзначено ансамбль гітаристів ПСМНЗ Кузнецовська дитяча музична школа та ансамбль ЗОШ №3. Призом глядацьких симпатій нагородили дитячий колектив "Джерельце" музичної школи та сопілкаря-соліста (ЗОШ №5). Справжньою окрасою свята став виступ Народного аматорського хорового колективу «Передзвін» центру дозвілля «Лісова пісня». Різдвяна пісня «Радуйся, небо! Земле, веселися!.» у їхньому виконанні заворожила увесь зал своєю чистотою та красою, а від співу солістки хору Ірини Журук просто перехоплювало подих!

Втім, судячи з оплесків, якими глядачі нагороджували усіх виконавців-колядників, чарівний спомин різдвяних святкувань ще довго залишатиметься в серцях гостей та господарів свята. А наступного року знову литиметься коляда та заворожуватиме своєю мелодійністю глядачів та учасників вже ХІ міського фестивалю колядок і щедрівок «Ой, радуйся, земле».

Вікторія ГОРДІЄНКО
 

У вас недостатньо прав для коментування.