HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 5 лютого

Новини Кузнецовська від 5 лютого

( 0 Votes )

39 сесія міськради: головне

31 січня 2014 року пройшла 39-а сесія Кузнецовської міської ради під головуванням в.о. міського голови Ігоря Куца. На неї зареєструвалися 32 депутати, а в порядку денному значилося близько 70 питань.

Розпочали роботу з «відзначення» особливою увагою присутніх  на сесії депутатів від «Партії регіонів»: у сесійній залі їхні колеги-депутати з «Батьківщини» розповсюдили листівки з закликом бойкотувати бізнес "регіоналів", а на столи кузнецовських депутатів Ольги Ципан, Володимира Афанасьєва та Віктора Москалика, членів «Партії регіонів», ще до початку сесії наклеїли наліпки з вимогою заборонити «Партію регіонів».

Створили «Народну раду»

Перед початком роботи присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять людей, які загинули в Києві. Крім того, Ігор Куц оголосив про створення у Кузнецовську позафракційного об’єднання "Народна рада". Головою новоствореного об’єднання, до якого увійшли члени всіх опозиційних партій міста, обрано депутата міської ради Анатолія Кньовця, члена політичної партії «УДАР».

31 січня 2014 року пройшла 39-а сесія Кузнецовської міської ради 31 січня 2014 року пройшла 39-а сесія Кузнецовської міської ради

Депутатські запити та звернення

Спершу, традиційно, розглядали наявні депутатські запити та звернення. А їх цього дня було чимало. Так, депутат Наталія Грохольська звернулася до в.о. міського голови із зверненням, у якому просила пояснити доцільність та мету створення постійної депутатської комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій, а депутат Наталія Петрович звернулася до представників Партії регіонів у Кузнецовській міській раді з вимогою скласти депутатські повноваження. «Прошу вас оголосити про розпуск фракції Партії регіонів у міській раді і вийти з членів цієї партії. Особисто мені було б соромно на вашому місці прийти сьогодні на сесію», -- зауважила Наталія Григорівна. Депутат Ігор Чернецький, у свою чергу, закликав громаду міста звернути увагу на свавілля, яке відбувається сьогодні у стінах Кузнецовської міської ради, а депутатів від фракції «Батьківщина» попросив проявити політичну зрілість та відповідальність перед виборцями. «Зазначені у моєму зверненні факти зловживань стали результатом політичної корупції, жадоби до влади, технічних маніпуляцій партійною дисципліною та підпорядкованості партійним інтересам волі та совісті окремих депутатів і носять яскраво виражений меркантильний характер», -- зауважив Ігор Володимирович.

Створили нову комісію

Рішенням «Про утворення постійних комісій міської ради, затвердження їх складу та обрання голів постійних комісій» депутати переформатували склад постійних депутатських комісій. Зокрема, створено нову комісію -- з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій, до складу якої включили п’ять позафракційних депутатів (Н.Грохольську, С.Пашко, І.Чернецького, Ю.Нестерчука та Л.Сусь). Втім, самі депутати, члени новоствореної комісії, заявили про небажання працювати у складі цієї комісії та повідомили про бажання залишатись у складі тих комісій, в яких працювали до цього часу. Крім того, депутат Наталія Грохольська у своєму зверненні до в.о. міського голови зазначила, що за п’ять попередніх скликань Кузнецовської міської ради ще не було випадків, коли депутата без його згоди включали до складу певної комісії чи виключали з неї, а персональний склад нової комісії дозволяє констатувати той факт, що здійснюється усунення окремих депутатів від роботи в профільних комісіях (земельній та бюджетній), членство в яких кожен із них обирав на початку роботи міської ради 6-го скликання відповідно до своїх бажань, намірів та знань. 

Втім, депутати за переформатування комісій таки проголосували, тож відтепер у міській раді будуть діяти такі комісії: з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова З.Матвієнко); з питань розвитку підприємництва, торгівлі, послуг, регуляторної політики та захисту прав споживачів (голова В.Магдич); з питань духовності, освіти та культури (голова Й.Шарко); з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності та етики (голова Н.Петрович); з питань земельних відносин, планування територій, будівництва, архітектури, охорони навколишнього природного середовища та благоустрою (голова Н.Волощук); з питань інформаційної політики, сім’ї, молоді, спорту та туризму (голова О.Макоєдов); з питань житлово-комунального господарства, комунального майна, приватизації, транспорту, зв’язку та енергозбереження (голова С.Макарук); з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів (голова В.Москалик);
з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій (голова Н.Грохольська).

Позбавили почесного звання

Своїм рішенням (№1114) Кузнецовська міська рада позбавила голову Черкаської обласної державної адміністрації Сергія Борисовича Тулуба звання «Почесний громадянин міста». Дане рішення підтримали 28 з 40 депутатів Кузнецовської міської ради. Рішення про присвоєння звання Сергію Тулубу, на той час -- президенту Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом", було ухвалене Кузнецовською міською радою у серпні 2004 року, коли було запущено в дію 4-й блок Рівненської атомної електростанції.  Раніше умісті не виникало прецедентів з позбавленням кого-небудь почесного звання.

Релігійна громада Римсько-Католицької Церкви отримала землю

Депутати надали релігійній громаді парафії Успіння Пресвятої Діви Марії Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви м.Кузнецовськ у постійне користування земельну ділянку площею 0,4150 га для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій.

Затвердили бюджет
Прогнозний обсяг доходів міського бюджету Кузнецовська на 2014 рік обраховано в сумі 207 мільйонів 746 тисяч гривень. На утримання установ та закладів освіти в 2014 році планується витратити 70 410, 921 тисячі гривень; закладів культури -- 4 947,4 тисячі гривень; установ фізичної культури та міських заходів -- 777,726 тисячі гривень.

Згідно з додатком до Закону України «Про державний бюджет України на 2014 рік» у  2014 році  суттєво збільшено вилучення з міського бюджету до державного. Сума вилучення складатиме 56 457,9 мільйона гривень, тож пріоритетним завданням 2014 року стане збереження зарплат на рівні 2013 року та збереження робочих місць працівників бюджетних установ міста.

«Кошти на виплату зарплат на цей рік закладено в повному обсязі, відповідно до законодавства, в усьому іншому доведеться економити», -- зазначив в.о. міського голови Ігор Куц.

Преміювали посадовців

5 питань порядку денного стосувалися виплат премій керівництву міста. Проголосувавши за дані рішення, депутати преміювали у першому кварталі 2014 року (починаючи з 1 січня) Ігоря Куца, секретаря міської ради; Тетяну Сич, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради; Віталія Магдича, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради; Юрія Кравця, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, та Олену Антипець, керуючу справами виконавчого комітету міської ради.

Затвердили базову мережу закладів культури Кузнецовська

Згідно з додатком до рішення «Про затвердження базової мережі закладів культури Кузнецовська» до переліку увійшли 5 закладів: міська публічна бібліотека, Кузнецовська міська бібліотека для дітей, дитяча музична школа, центр дозвілля і КЗ «Парк культури та відпочинку».

З майже 70 питань 40 – «земельні»

Загалом під час сесії депутати розглянули близько 70 питань порядку денного, зокрема перейменували об’єкт «Паркова зона» на «Парк культури та відпочинку»; заслухали звіт про роботу юридичного відділу виконкому за період 2012 та 2013 роки; затвердили положення про відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення;  створили постійно діючу комісію з контролю за використанням комунального майна, яке передано в оренду; затвердили заходи з підготовки та відзначення в місті 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка; затвердили технічну документацію щодо інвентаризації земель міста Кузнецовськ; передали комунальне майно з балансу Кузнецовського міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями на баланс КЗ «Кузнецовський міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів».

У місті відкрили ковзанку

Віднедавна й кузнецовцям стала доступна одна з найпопулярніших зимових розваг – катання на ковзанах. 25 січня 2014 року на території стадіону «Ізотоп» ВП «Рівненська АЕС» розпочав роботу льодовий каток. Про створення ковзанки, яка працюватиме щоденно з 10-ої до 20-ої години, подбали працівники соціального розвитку ВП «РАЕС».

У Кузнецовську відкрили ковзанку
 

Звісно, чи не найбільше зраділи такій новині дітлахи. Але задоволені й дорослі мешканці міста, адже ковзани -- це не тільки весела забава і можливість пограти у рухливі ігри на свіжому повітрі,  а ще й відмінний спосіб зміцнити здоров’я та весело провести час усією родиною.  

Забава для усіх бажаючих буде безкоштовною. Щоправда, приходити на лід варто зі своїми ковзанами. Їх прокат на ковзанці поки що не передбачений.

 Вікторія ГОРДІЄНКО

 

Матеріали по темі:

 
 

У вас недостатньо прав для коментування.