HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 12 лютого

Новини Кузнецовська від 12 лютого

( 0 Votes )

Чергова оперативна нарада

10 лютого пройшла під головуванням в.о. міського голови Кузнецовська Ігоря Куца. Про це пишуть на сайті Кузнецовської міської ради. З інформації, оголошеної керівниками підприємств, установ та організацій міста під час проведення оперативної наради,стало відомо, що за минулий тиждень у місті народилося 15 дітей, а 1 чоловік помер.

У місті діє громадська організація «Лікарняна каса Рівненської області», ініціативу якої підтримує колектив ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України». Принципи та методи діяльності цієї благодійної організації спрямовані на якісне покращення медичних послуг та допомогу у відшкодуванні фінансових витрат на лікування, обстеження та діагностику. Членами каси можуть стати жителі міста, які уклали відповідну угоду і щомісяця перераховують членські внески. При вступі в цю громадську організацію встановлена мінімальна обов’язкова сплата -- вступний членський внесок у розмірі 6 гривень.

За тиждень у місті зареєстровано 309 випадків ГРВІ, що становить 81,7% до міського епідемічного порогу. В основному хворіють діти та підлітки (210 випадків). А на обліку в Кузнецовському міському центрі зайнятості в пошуках роботи перебуває 651 чол., з яких 631 (або 96,9 %) мають статус безробітного.

 

До Кузнецовська запросять відомого літератора Макса Кідрука

2014 рік у Кузнецовську, як і у всій Україні, оголошено роком Великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка. Кузнецовською міською радою затверджено рішення, в рамках якого розроблено цілу  низку заходів, спрямованих на увічнення пам’яті українського генія, безсмертне ім’я якого відоме скрізь як ім’я людини, що віддала життя боротьбі за свободу, честь і гідність свого народу.

 

2014 рік у Кузнецовську, як і у всій Україні, оголошено роком Великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка

 

«Шевченківські дні» щороку у Кузнецовську проходять на високому рівні, тож і відзначення в місті 200-річчя від дня народження Шевченка обіцяє бути творчим, яскравим та багатогранним.  Активну участь у заходах візьмуть бібліотечні та освітні заклади, в міських осередках культурного життя буде організовано тематичні  куточки та виставки, присвячені творчості Шевченка, літературно-музичну вітальню «Жінки в житті Тараса Шевченка», культурологічний  марафон  літературних  заходів  під спільною назвою «Весна починається з Шевченка», випуск літературно-мистецького альманаху з творами про Т.Г.Шевченка учнів та вчителів міста, навчального посібника для учнів молодших класів «Буквар. Від А до Я разом із Т.Г.Шевченком» та інформаційних буклетів «Шевченко: відомий та невідомий», придбання для шкільних бібліотек книги П.Кралюка «Волинський Кобзар», збірника творів, архівних та краєзнавчих матеріалів Є.Шморгуна  «Шевченкові верстви», календаря «У вінок Кобзареві» й альманаху «Проріст». Заплановані аткож інсценізація творів Т.Г.Шевченка силами шкільних драматичних колективів, міський творчий звіт майстрів мистецтв та аматорів народного мистецтва України, літературно-мистецьке свято «Шлях  до  Тараса» та флеш-моб «Вічне слово Кобзаря», музичний вечір у Кузнецовській дитячій музичній школі «Музика  у  творчості   великого Кобзаря», перегляд    у    навчальних    закладах    документального     фільму «Волинськими дорогами Тараса» про перебування Т.Г.Шевченка на Рівненщині та пересувна виставка документів на вшанування пам’яті Великого Кобзаря на Рівненщині.

Крім того, у навчальних закладах пройдуть уроки Кобзаря, поетичні марафони, літературні читання, мистецькі вітальні, пізнавальні ігри, брейн-ринги, круглі столи, конкурси стіннівок, виставки учнівських робіт декоративно-вжиткового та образотворчого мистецтва, заочні подорожі місцями перебування Т.Г.Шевченка на Рівненщині. Для учнів і  учителів  загальноосвітніх шкіл міста і всіх бажаючих буде організовано поїздки у Канів на Чернечу гору.

А в міській публічній бібліотеці (у рубриці «Зустріч з літераторами України») пройде літературна вітальня з молодим, але вже надзвичайно відомим і популярним письменником Максом Кідруком. Увінчається різнобарвна палітра заходів виставою за творами Тараса Шевченка Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру та святковим концертом з нагоди 200-річчя з дня народження українського генія.

 

Провалився під лід

У неділю, 9 лютого, до пожежно-рятувальної частини Кузнецовська зателефонували з повідомленням , що на околиці міста у річку Стир провалився чоловік і благає про допомогу. Уже за кілька хвилин на місце події прибула чергова варта працівників Держслужби з НС. 

На момент приїзду рятувальників чоловік знаходився за 25-30 метрів від берега та майже повністю перебував у воді. Потопаючий час від часу зникав під проламаним льодом і намагався бодай за щось зачепитися. 

Житель Кузнецовська провалився під лід на річці Стир
 

Бійці ДСНС, підстраховуючи один одного рятувальними мотузками, швидко кинулися на порятунок людини. Діставшись до потерпілого по крихкому льоду, один із рятувальників кинув на потопаючому рятувальний круг, але чоловік уже не мав сил схопився за нього. Тоді, ризикуючи власним життям, командир відділення прапорщик служби цивільного захисту Михайло Москалик  дотягнувся до нього ті схопив за одяг. За якусь мить потерпілий уже був на березі річки. 

Працівники швидкої медичної допомоги, які прибули майже водночас із рятувальниками, швидко доставили чоловіка у місцеву лікарню. Наразі врятований перебуває у реанімаційному відділенні з діагнозом «переохолодження організму»Обставини та причини події, яка ледь не стала трагічною для  36-річного кузнецовця, наразі встановлюються, інформують у ГУ ДСНС України у Рівненській області. 

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

Матеріали по темі:


 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.