HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 19 лютого

Новини Кузнецовська від 19 лютого

( 0 Votes )

19 лютого 2014 року в.о. міського голови Кузнецовська Ігор Куц підписав розпорядження про оголошення 19-23 лютого днями скорботи. 

Траур у місті оголошено у зв'язку із загибеллю учасників акцій протесту під час сутичок у м. Києві, які відбулися 18-19 лютого 2014 року. У ці дні (19-23 лютого) на всій території міста вивісять Державний Прапор України з траурними стрічками та приспустять Державний Прапор України на будинках і спорудах органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ та організацій міста.

Також буде обмежено проведення розважальних заходів у місті та внесено необхідні зміни до програм телебачення і радіо.

 У Кузнецовську виступив «Скрябін»

12 лютого до Кузнецовська завітав Андрій Кузьма "Скрябін" разом зі своєю командою. З перших моментів концерту атмосфера Палацу культури стала теплою, невимушеною та драйвовою: не зважаючи на відсутність у приміщенні так званої «фан-зони», усі глядачі активно пританцьовували на кріслах, підспівували та сміялися із жартів Кузьми, якими він без втоми "сипав" у перерві між піснями. 

До речі, востаннє «Скрябін» виступав у Кузнецовську 17 років тому. «У вас нічого не змінилося. Ті ж усміхнені люди ходять вулицями», -- зауважив співак. Загалом же відомий фронтмен багато спілкувався із глядачами та жартував. Разом із ним приїхала й учасниця гурту «Пающіє труси» Ольга Лізгунова. Дівчина активно долучилася до дійства запальними танцями і навіть виконала акапельно одну з пісень Валерія Меладзе. 

Особливо емоційно кузнецовці сприйняли пісні «Не стидайся -- то твоя земля», «Місця щасливих людей» та «Старі фотографії». А хіт «Спи собі сама» глядачі виконували всі разом під мерехтіння телефонів та ліхтариків. Концертна програма тривала близько двох годин, але й після концерту відпускати співака кузнецовці не збиралися. «Скрябіну» довелося вийти «на біс», аби виконати ще одну пісню. А відтак відомий співак влашував автограф-сесію.

Варто зазначити, що останнім часом відомі музиканти, співаки і театральні колективи своїми відвідинами стали «балувати» кузнецовську публіку. Лише за останні кілька місяців у місті побували Московський незалежний театр, Рівненський академічний музично-драматичний театр,  Український академічний ансамбль «Калина», театр «Молодий балет Києва», Олег Винник і ось -- «Скрябін». Та це й не дивно, адже квитки на всі заходи розкуповуються миттєво. Так, на концерт відомого українського гурту «Тік», котрий пройде у Кузнецовську 2 березня у рамках програми «Великий тур маленькими містами», квитки вартістю 80-200 гривень розкупили буквально за два дні.

 У Кузнецовську виступив «Скрябін»
 

Афганістан: 25 років потому...

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення 25-ої річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан відзначали у Кузнецовську 14-15 лютого. 14 лютого «афганці» об’їхали весь Володимирецький район та відвідали могили своїх загиблих і померлих земляків – воїнів-інтернаціоналістів. А 15 лютого урочистості розпочалися проведенням тематичної радіопрограми та представленої в інформаційному центрі експозиції «Трагедія та доблесть Афгану». На головній площі Кузнецовська цього дня у показових виступах свою бойову майстерність присутнім продемонстрували бійці взводу спецпризначення в/ч 3045.

Опівдні кузнецовці вже традиційно пройшли урочистою ходою від майдану Незалежності до алеї «афганців», аби взяти участь у мітингу-реквіємі. До присутніх зі щирими словами співчуття та розуміння звернувся в.о. міського голови Ігор Куц: «Ви пережили і пам’ятаєте такі події, що від спогаду про них на душі стає смутно і моторошно. Тож дякуємо вам за мужність і відданість військовому обов’язку!»

Після покладання вінків та квітів біля пам’ятного знаку полеглим воїнам-інтернаціоналістам настоятелем Спасо-Преображенського собору отцем Володимиром відслужено поминальний молебень. Присутні вшанували полеглих хвилиною мовчання, а на завершення панахиди пролунав військовий салют на честь воїнів, які не повернулися до рідного дому з тієї вже далекої війни.

Після цього всі попрямували до Палацу культури, де відбулася наступна частина урочистої програми -- вечір-реквієм та концерт, підготовлений творчими колективами міста. Голова Кузнецовської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Петро Ширко  нагородив від Всеукраїнської спілки ветеранів Афганістану медаллю «За благодійність»  ВП «Рівненська АЕС», медаллю «За громадянську мужність» -- Миколу Макарчука, медаллю «За заслуги II ступеня» -- Антона Пришка, грамотами -- найактивніших учасників ветеранського руху. «Хотів би побажати усім нам мирного неба, щастя та здоров’я. Щоб майбутні покоління навіть не уявляли, що таке війна!» -- зазначив Петро Володимирович.

Наостанок перед присутніми виступили учасники гурту «Пам’ять», котрі зібралися цього дня, аби дати концерт на честь полеглих та живих бойових побратимів. У Кунецовську проживає близько півтори сотні учасників бойових дій на території інших держав, і більшість із них були у залі. Тож на завершення урочистостей соліст гурту «Память» запросив усіх «афганців» на сцену, де вони разом виконали пісню «Віват». Завершились урочистості «столом пам’яті».

Афганістан: 25 років потому...
 
Афганістан: 25 років потому...
 
Афганістан: 25 років потому...  

 

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.