HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська за тиждень

Новини Кузнецовська за тиждень

( 0 Votes )

14 березня 2014 року пройшло засідання 41-ї позачергової сесії Кузнецовської міської ради.  Перед тим, як розпочати роботу, присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять жертв трагічних подій, які відбулися 13 березня 2014 року в місті Донецьку. Згодом в.о. міського голови Ігор Куц зробив декілька оголошень для громади міста.

Перше з них стосувалося виходу з фракції ВО «Батьківщина» депутата Олександра Мосійчука та створення ним у міській раді фракції «Правий сектор». У наступному повідомленні мова йшла про організацію харчування у навчальних закладах міста. "Ситуація під контролем, харчування в школах незабаром буде відновлено, а за час, коли дітей не харчували в навчальних закладах, батьки отримають грошову компенсацію", -- зазначив Ігор Куц. 

До порядку денного сесії було внесено чотири питання: «Про внесення змін до рішення міської ради від 29.12.2011 №288 "Про затвердження напрямків діяльності та заходів Міської програми розвитку автомобільних доріг, дорожнього руху та його безпеки на 2008-2015 роки"; «Про внесення змін в додаток 13 до рішення міської ради від 31.12.2010 №41 «Про затвердження цільових програм м. Кузнецовськ на 2011 рік»; «Про внесення змін в бюджет м. Кузнецовськ на 2014 рік»; «Про політичну ситуацію в Україні».

Начальник відділу комунальної власності Ірина Савченко та заступник начальника фінансового управління виконавчого комітету Ростислав Котяш доповіли перших три питання, в результаті чого депутати внесли зміни до бюджету міста на 2014 рік, тим самим розподіливши вільний залишок загального фонду міського бюджету (5474,282 тис. грн.) на  першочергові потреби установ та закладів міста. Розглянули цього дня й пропозицію Ігоря Чернецького щодо можливості надання міському прес-центру хоча б часткового фінансування, однак дана пропозиція не знайшла підтримки у депутатів. Натомість в.о. міського голови Ігор Куц зазначив, що наразі ініційовано проведення перевірки в КП «Прес-центр Кузнецовської міської ради», за результатами якої депутати повернуться до розгляду можливості надання матеріальної підтримки даному комунальному підприємству.

Наостанок депутати обговорили суспільно-політичну ситуацію в державі  та оголосили про проведення 29 березня загальноміської Толоки "Україна єдина!".

За тиждень у місті резонансних подій не відбулося

17 березня 2014 року відбулася оперативна нарада при в.о. міського голови Ігорю Куцу за участю керівників підприємств, організацій та установ міста. Про це інформує сайт Кузнецовської міської ради. На початку оперативної наради Ігор Куц зазначив, що в бюджеті на 2014 рік враховані всі першочергові потреби мешканців територіальної громади міста. Він наголосив на жорсткій економії бюджетних коштів всіма керівниками комунальних підприємств, організацій та установ міста. 

Начальник Кузнецовського МВ УМВС України в Рівненській області Олег Кульбашний повідомив, що за минулий тиждень у місті резонансних подій не відбулося. Зареєстровано дві крадіжки та один злочин щодо незаконного обігу наркотичних засобів. 

За інформацією директора Кузнецовського міського центру зайнятості Людмили Самохіної, станом на 17 березня на обліку в Кузнецовському міському центрі зайнятості у пошуках роботи перебуває 674 особи, з яких 646 мають статус безробітного. 

Директор КМКП Роман Саушкін повідомив, що працівниками підприємства відновлюються дорожні знаки, пошкоджені внаслідок буревію. За інформацією заступника начальника управління освіти Надії Степасюк, усі заклади освіти працюють з дотриманням карантинних заходів.

29 березня – загальноміська толока «Україна єдина!»

29 березня 2014 року в Кузнецовську пройде загальноміська толока "Україна єдина!". 

"Запрошуємо усіх небайдужих кузнецовців, родинами, трудовими колективами, 29 березня вийти на загальноміську толоку та долучитися до прибирання і впорядкування вулиць нашого міста. Давайте всі разом зробимо наше рідне місто ще красивішим, чистішим та привабливішим. Гуртуймося для спільної справи! Наше місто варте нашої турботи та любові", -- зазначив Ігор Куц.

Толока "Україна єдина!" пройде 29 березня о 13.00. Збір -- біля пішохідного мосту через річку Стир.

У місті створено «Комітет народної довіри»

Нещодавно у Кузнецовську створено "Комітет народної довіри", члени якого ставлять за мету очищення лав міських можновладців від корупціонерів та нечесних людей. 

"Кузнецовській владі потрібна люстрація, -- впевнений ініціатор створення комітету Андрій Жаров. -- Лише ми самі можемо очистити наше місто від сміття! Тільки кожен з нас зможе зробити Кузнецовськ безпечним і чесним містом без корупції та брехні!"

Наразі представники комітету займаються збором інформації про відомі кузнецовцям факти корупційних правопорушень, а вже незабаром планують розпочати її оприлюднення.

У Кузнецовську вивісили прапор ВМС ЗС України

 

У Кузнецовську вивісили прапор ВМС ЗС України
14 березня, під час проведення вже традиційного щоденного народного віче на майдані Незалежності, поблизу Кузнецовської міської ради вивісили прапор Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Прапор вивісили поруч із Державним синьо-жовтим прапором України, на місці, де раніше висів прапор Євросоюзу.

 

В.о. міського голови Кузнецовська Ігор Куц розповів, що зроблено це для того, аби висловити підтримку українським морякам у Криму, які зараз заблоковані у своїх військових частинах російськими військами. 

Відбулося засідання громадської ради

12 березня в залі засідань міськвиконкому відбулося чергове засідання громадської ради, в якому взяли участь члени ради, в.о. міського голови Ігор Куц, заступники міського голови Юрій Кравець і Віталій Магдич та працівники прес-центру міської ради. Перед тим, як розпочати роботу, присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у Києві героїв Небесної сотні.

Під час засідання ради відбувся  відвертий діалог між міською владою, журналістами та представниками громади щодо подальшого функціонування та фінансового забезпечення Прес-центру Кузнецовської міської ради. Дискусія була тривалою, емоційною, але, як згодом показало засідання 41-ї позачергової сесії Кузнецовської міської ради, малорезультативною. Адже, незважаючи на прийняте громадською радою звернення до міської ради з рекомендаціями щодо оплати виконаних прес-центром робіт за січень-лютий цього року, гроші на матеріальну підтримку прес-центру так і не виділено.

Цього дня громадською радою прийнято ще ряд рішень. За пропозицією Дмитра Ющука громадська рада делегувала своїх представників Юрія Рабого, Олександра Стояновського, Петра Ширка та Дмитра Ющука для участі у роботі сесій міської ради та засідань постійних депутатських комісій. Також міській владі рекомендовано включити до складу виконавчого комітету Кузнецовської міської ради голову громадської ради Мирославу Воробей. 

Розгляд інших питань порядку денного перенесено на наступне засідання.

Книгоманія-2014

18 березня 2014 року в Кузнецовській міській бібліотеці для дітей відбувся літературно-пізнавальний конкурс «Книгоманія-2014», який щорічно проводиться всіма дитячими бібліотеками і вже здобув популярність у юних книголюбів.

 

в Кузнецовській міській бібліотеці для дітей відбувся літературно-пізнавальний конкурс «Книгоманія-2014»

 

«Це свято книги і тих, хто любить це нетлінне і вічне творіння людства. Книга – справжній маг. Читаючи, ми уявляємо себе чарівниками, здатними розуміти мову речей, рослин і тварин. Скільки дивовижних таємниць відкривається завдяки книгам! Скільки безцінних скарбів трапляється на шляху читачів!» -- розповідають у відділі менеджменту та інформації бібліотеки.

У конкурсі змагалися  найактивніші та найзавзятіші читачі -- учні з різних шкіл міста. Юні книгомани представили присутнім свої улюблені книги українських та зарубіжних авторів.  
Відбір найкращих читачів здійснювався за кількістю прочитаних книг, веденням чита
цьких щоденників, висловлюванням власної думки. Розповіді конкурсантів оцінювалися за дванадцятибальною шкалою.

Переможцями конкурсу стали Олена Тарасенко, Ілона Полюхович і Лілія Левчик. Переможці продовжать боротьбу у третьому етапі конкурсу, який пройде в обласній бібліотеці для дітей міста Рівне. Підсумовуючи результати конкурсу та вручаючи відзнаки переможцям і учасникам, голова журі, директор бібліотеки Г.Карпович та член журі, депутат міськради  Надія Волощук наголосили на великому значенні книги для збагачення інтелекту людини та живого спілкування з літературою у наш комп’ютеризований час.

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.