HomeНовиниУ ВарашіВ Кузнецовську свідомо нищать пресу

В Кузнецовську свідомо нищать пресу

( 0 Votes )

У відповідь на коментар в.о. міського голови Ігоря Куца стосовно ситуації, яка склалася навколо фінансування КП «Прес-центр Кузнецовської міської ради» («Голодний пайок для журналістів», «Володимирецький вісник» від 06.03.2014 р.) та з метою формування у громадськості об’єктивної думки хочемо акцентувати увагу на окремих пунктах контракту Кузнецовської міської ради з директором КП «Прес-центр Кузнецовської міської ради» та Статуту комунального підприємства.

Згідно з вищезгаданим контрактом, «міський голова та рада зобов’язуються створювати належні умови для матеріального забезпечення та організації праці Керівника», тобто директора КП «Прес-центр Кузнецовської міської ради». А «Керівник Прес-центру зобов’язується забезпечити ефективне і раціональне використання бюджетних коштів». Крім того, Керівник зобов’язаний «забезпечувати цільове використання державних, обласних та місцевих бюджетних коштів, наданих Прес-центру згідно з затвердженими державними та місцевими програмами».

І головне: діючим Статутом передбачено, що «Прес-центр працює на основі дотації, що виділяється з місцевого бюджету та доходів, які надходять на розрахунковий рахунок Прес-центру від реклами, оголошень, видавничої діяльності, а також від передплати та реалізації газети через роздрібну торгівлю».

У 2014 році бюджетних коштів Прес-центру не виділялось, незважаючи на затверджену програму підтримки місцевих ЗМІ. Отака насправді реальність. 6 радіопередач в тиждень і газету «Вісті Кузнецовська» Прес-центр випускає виключно за власні кошти.

Валентина Левицька,  

директор КП «Прес-центр

Кузнецовської міської ради»

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.