HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська за тиждень

Новини Кузнецовська за тиждень

( 0 Votes )

28 березня 2014 року пройшло перше пленарне засідання 42 сесії Кузнецовської міської ради під головуванням в.о. міського голови Ігоря Куца.

На сесії зареєструвались 29 депутатів, а в порядку денному цього дня значилось близько 20 питань. Розпочали роботу депутати не зовсім звично, адже ще перед початком розгляду питань порядку денного на трибуну президії один із депутатів наліпив плакат із написом «ВО «Батьківщина»! Поверніть вкрадений магазин громаді!», а слідом перед присутніми виступив із зверненням екс-міський голова Кузнецовська Сергій Анощенко.

Сергій Іванович звинуватив депутатів, членів фракції ВО «Батьківщина» в міській раді, у нечесності та «кришуванні» корупціонерів і виступив з вимогою «голосувати по-совісті».

Втім, діалогу між екс-мером та депутатами не відбулось, народні обранці прийняти участь у розмові бажання не виявили, натомість, розпочали роботу засідання сесії.

Вшанували память

За ініціативи координатора «Правого сектора», депутата О.Мосійчука присутні вшанували хвилиною мовчання пам´ять Олександра Музичко. Також цього дня Олександр Мосійчук попросив колег-депутатів підтримати його звернення до громадськості України, в.о. Президента України та міністра МВС України "щодо політичного вбивства Олександра Музичка".

«Вважаємо вбивство органами МВС громадсько-політичного діяча Рівненщини Олександра Музичка політичним замовним вбивством, яке ініційовано особисто міністром МВС Арсеном Аваковим. Вимагаємо: піти добровільно у відставку міністру МВС А.Авакову; розслідувати дії посадовців в генеральній прокуратурі та СБУ й притягнути до відповідальності безпосередньо виконавців убивства; оприлюднити інформацію про затриманих на місці вбивства п´ятьох рівнян та звільнити їх», - йдеться у тексті звернення, яке було підтримано  більшістю кузнецовських депутатів.

 

Погодили місце під спорудження пам’ятного знаку Героям Майдану

Заслухавши інформацію начальника відділу містобудування та архітектури Тамари Терехової  депутати погодили місце під спорудження пам’ятного знаку Героям Майдану в у сквері по мікрорайону Вараш (на місці, де зараз розміщений декоративний камінь).

 

Роману Саушкіну продовжили термін дії контракту на 5 років

Під час першого пленарного засідання 42 сесії міської ради депутати заслухали звіт директора КМКП Романа Саушкіна про роботу Кузнецовського міського комунального підприємства за 2013 рік. Заслухавши інформацію та відповіді на актуальні запитання, міська рада прийняла рішення продовжити дію контракту з Романом Саушкіним ще на 5 років. Окрім того, цього дня депутатами було прийнято рішення «Про звільнення від сплати земельного податку Кузнецовське міське комунальне підприємство» (на термін до 30 червня 2014 року включно).

Роману Саушкіну продовжили термін дії контракту на 5 років
 

Впорядкували вуличну торгівлю

28 березня 2014 року було прийнято рішення про впорядкування тимчасової вуличної торгівлі на території міста, згідно якого, з 1 квітня по 1 грудня 2014 року у Кузнецовську дозволено стихійну торгівлю на певних земельних ділянках.

Так, з 1 квітня торгівлю дозволено щоденно (до 01.12.2014 року) у таких місцях:

- м-н Будівельників, біля магазину „Любава”;

- м-н Будівельників, біля будинку 52 (молочна кухня);

- м-н Вараш, біля будинку 11;

- м-н Вараш, біля магазину „Ніна”.

Окрім того, цього дня міська рада прийняла ще ряд рішень, спрямованих на впорядкування вуличної торгівлі Так, було затверджено «Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в м. Кузнецовськ» та прийнято рішення № 1208 про утворення на період літо-осінь 2014 року торговельних майданчиків "Квіти" виключно з продажу живих квітів, вирощених на присадибних та дачних ділянках за адресою: проспект імені Т.Шевченка, біля зупинки „Берізка” в районі кіоску „Тютюнові вироби”. 

 

Ініціюють створення люстраційної комісії

Після завершення роботи сесії перед присутніми виступив керівник ініціативної групи Андрій Натина, який оголосив про створення  в Кузнецовську «Люстраційного комітету».

«Повноцінну роботу комітет розпочне після прийняття Закону України «Про люстрацію», на разі ж до співпраці запрошуємо усіх бажаючих. Єдине, що хочу зауважити - у нашому комітеті не буде депутатів та керівників владних структур міста», - зазначив пан Андрій.

Загалом під час засідання сесії депутати розглянули близько двадцяти питань порядку денного, зокрема: затвердили Положення про управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Кузнецовської міської ради; надали згоду на передачу комунального майна з балансу Кузнецовського міського комунального підприємства на баланс комунального закладу «Парк культури та відпочинку»  (а саме, атракціон «Автодром», атракціон «Юнга», кіоск, майданчик атракціонів та незавершене будівництво громадського туалету); заслухали інформацію начальника Кузнецовського МВ Олега Кульбашного про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території м.Кузнецовськ за 2013 рік; ознайомились з інформацією начальника ВДАІ міста про роботу відділення та внесли зміни до окремих рішень міської ради. Окрім того, цього дня депутати розглянули декілька «земельних» питань та кілька проектів рішень, котрі стосувались захисту прав та інтересів дітей.

Наступне пленарне засідання 42 сесії вібудеться, орієнтовно, вже цієї п´ятниці.

Кузнецовці зібрались на толоку

29 березня в Кузнецовську пройшла загальноміська толока «Україна єдина», до якої долучились  усі бажаючі мешканці міста, працівники бюджетних установ, підрозділів виконавчого комітету та міської ради, а також представники депутатського корпусу. 

«Ця акція має стати прикладом для городян, впевнена, що спільними зусиллями ми наведемо лад в місті. Сьогодні приділили особливу увагу набережній річки Стир та висадили близько сотні дерев. Загалом в Кузнецовську вже багато зроблено щодо благоустрою та озеленення, але є ще над чим працювати. Тож, користуючись нагодою, хочу повідомити, що наступна толока пройде в нашому місті 12 квітня», – відзначила начальник інспекції з благоустрою та ОНПС ВКВ міськвиконкому Віра Іванівна Прокопович.

 

Ольбери відкрили туристичний сезон-2014

Похід до Тріщави, який розпочався 21 березня,  відкрив туристичний сезон 2014 року дитячої громадської організації «Ольбери».  Варто зазначити, що дана подорож була підготовкою до обласних змагань, які відбудуться в Оржеві 2- 4 травня та експедиції у Карпати, куди ольбери відправляться 9 травня.

– Подорож вдалася – ми використали і перевірили набуті знання, випробували свої сили й завдяки цьому зможемо показати відмінні результати в наступних змаганнях і походах. Похід до Тріщави є традиційним, але щоразу діти отримують нові знання, новий досвід, нові і більш приємні емоції, – розповіла учасниця походу, учениця 10-В класу ЗОШ №1 Аліна Кондратюк. – Хочу виразити велику подяку нашим старійшинам Бутейцю Олександру і П’ятенко Максиму, які чудово справилися зі своїми завданнями і завдяки яким цей похід був цікавим, пізнавальним та захоплюючим. Дуже прикро, що на цей раз міська рада не допомогла нам фінансово і діти виключно за свої кошти влаштували подорож.

 

Ольбери відкрили туристичний сезон-2014

 

Карантинні заходи відмінено

Відповідне розпорядженн видав в.о. міського голови Ігор Куц. «У зв’язку з зниженням захворюваності на грип та ГРВІ, відповідно до подання Кузнецовського міськрайонного управління ГУ ДСЕС у Рівненській області від 31.03.2014 №03.03-29/430, керівникам підприємств, організацій, установ, малих підприємств та господарських товариств різних форм власності відмінити проведення карантинних заходів відповідно до Плану профілактичних заходів щодо попередження захворювань на грип та інших гострих респіраторних захворювань в м.Кузнецовськ на 2013-2014 роки з 01.04 2014 року», – йдеться в розпорядженні.

На території міста у період з 22 по 28 березня зареєстровано 341 випадок захворюваності на грип та ГРВІ, що нижче порогового рівня (382 випадки за тиждень). З них серед дітей до 14 років зареєстровано 141 випадок.

У юнацькій бібліотеці – народознавча виставка

З метою популяризації національних традицій, звичаїв, збереження історії рідного краю працівники юнацької бібліотеки оформили народознавчу виставку «Дитячих літ моїх колиска», на якій представлені експонати давньої хатньої оселі. Усі бажаючі можуть завітати до бібліотеки, аби згадати минуле наших дідів, прадідів, вдихнути запах м’яти, чебрецю, любистку, відпочити душею і одержати задоволення від побаченого.

 

У юнацькій бібліотеці – народознавча виставка

 

 Операцію «Канікули» завершено

У дні шкільних канікул, з 21 по 30 березня, на території обслуговування Кузнецовського МВ УМВС України в Рівненській області проводилася загальнодержавна оперативно-профілактична операція «Канікули». Вона була спрямована на профілактику вчинення неповнолітніми особами адміністративних і кримінальних правопорушень, негативних проявів у підлітковому середовищі і втягнення дітей дорослими у протиправну діяльність, а також на виявлення дітей, що залишилися без догляду, і посилення соціального та правового захисту дітей.

У рамках проведеної операції співробітниками сектору кримінальної міліції у справах дітей спільно з представниками соціальних служб та освіти були проведені рейди по торгових точках міста на предмет дотримання закону про заборону продажу алкогольної і тютюнової продукції неповнолітнім. З метою виявлення фактів перебування після 22.00 осіб, які не досягли 16-річного віку, без супроводу батьків і законних представників, перевірено розважальні заклади міста Кузнецовськ. Складено 2 адміністративних протоколи за невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей, інформують у секторі кримінальної міліції у справах дітей.

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

Матеріали по темі:

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.