HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська

Новини Кузнецовська

( 0 Votes )

Скликано 43 сесію

30 квітня 2014 року відбудеться 43 сесія Кузнецовскої міської ради. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Ігор Куц.

До порядку денного сесії рекомендовано внести близько 200 питань. Зокрема, народні обранці планують внести зміни у бюджет м. Кузнецовськ на 2014 рік; затвердити структуру органів Кузнецовської міської ради та загальну чисельність працівників апарату управління; внести зміни до установчих документів КП «Прес-центр Кузнецовської міської ради»; звільнити директора Прес-центру Кузнецовської міської ради; затвердити Правила благоустрою території м. Кузнецовськ у новій редакції; розглянути проекти рішень про преміювання секретаря міської ради, керуючого справами виконавчого комітету міської ради та трьох заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Крім того, депутати планують уже вкотре розпустити виконавчий комітет Кузнецовської міської ради та визнати таким, що втратило чинність, рішення міської ради від 8 лютого 2011 року №61 «Про затвердження на посаду першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради». 

Інші 170 питань порядку денного – «земельні».

Місто вшанує чорнобильців

Наближається 28 річниця чорної сторінки в історії України – катастрофи на Чорнобильській АЕС. Це незагоєна рана не лише наша особиста, а й загальнолюдська. Це страшний урок не стільки конкретному суспільному устрою, скільки всьому людству.

Чим ближче наближаємося до чергової річниці, тим більше пече чорнобильський попіл. І тим гостріше відчувається, що минулого у Чорнобиля немає, а є лише сумне сьогодення та невідоме майбутнє.
     
Кузнецовськ вшанує чорнобильців На виконання соціальних програм для громадян міста, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2014 рік передбачено кошти з державного бюджету на суму 20 539 838 грн. Це доплати за роботу на радіоактивно забруднених територіях, збереження заробітної плати при переведенні на нижче оплачувану роботу та у зв’язку з відселенням, виплати підвищених стипендій і надання додаткової відпустки, компенсації сім’ям з дітьми та видатки на безплатне харчування дітей, компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадян і за шкоду, заподіяну здоров’ю, допомоги на оздоровлення у разі звільнення з роботи та пільги на медичне обслуговування громадян.

На сьогоднішній день у Кузнецовську налічується 28735 пільговиків, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед них – 813 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 1-ІІІ категорій; 556 осіб, віднесених до І категорії, які є потерпілими від Чорнобильської катастрофи, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою; 191 особа, евакуйована з зони відчуження; 7127 дітей, віднесених до потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи (серед них 39 дітей, інвалідність яких пов’язана з наслідками аварії на ЧАЕС); 19791 потерпілий внаслідок аварії на ЧАЕС ІІІ-ІY категорій (ІІІ категорії – 4177, IV категорії – 15614); 257 дружин (чоловіків) або опікунів дітей померлих громадян І-ІІ категорій, смерть яких пов'язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.

Безумовно, парламентом і урядом чимало зроблено для цих людей. Прийнято законодавчі акти, розроблено програми, спрямовані на вирішення найгостріших соціальних проблем ліквідаторів та громадян, потерпілих від Чорнобильської катастрофи. Але це лише частка того, на що вони заслуговують.

25 квітня о 16-00 жителі міста у черговий раз зберуться на мітинг-реквієм біля пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи, щоб, згадуючи  трагічну сторінку в історії нашої держави, віддати шану мужності і героїзму ліквідаторів аварії. Після мітингу у Палаці культури ВП «РАЕС» відбудеться вечір пам’яті з нагоди чергової річниці Чорнобильської катастрофи. У меморіальному заході візьмуть участь керівники міста, ліквідатори  наслідків Чорнобильської катастрофи, делегації від установ та організацій міста, учнівська молодь, громадськість та представники преси. Користуючись нагодою, всі ліквідатори запрошуються на ці урочистості, повідомляє в.о. начальника управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Кузнецовської міської ради О.Андрощук.

 

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.