HomeНовиниУ ВарашіХто керуватиме Кузнецовськом?

Хто керуватиме Кузнецовськом?

( 0 Votes )

У березні 2013 року Сергій Анощенко звернувся до суду з позовом до Кузнецовської міської ради Рівненської області про визнання протиправним і скасування рішення №719 від 21.02.2013 року «Про дострокове припинення повноважень Кузнецовського міського голови» та поновлення на вказаній посаді.

Постановою Кузнецовського міського суду Рівненської області від 1 квітня 2013 року, залишеною без змін ухвалою Житомирського апеляційного адміністративного суду від 30 травня 2013 року, позов було задоволено повністю. А саме: визнано протиправним та скасовано рішення Кузнецовської міської ради Рівненської області шостого скликання від 21 лютого 2013р. №719 «Про дострокове припинення повноважень Кузнецовського міського голови» та поновлено Сергія Анощенка на посаді Кузнецовського міського голови.

Не погоджуючись з рішеннями судів першої та апеляційної інстанцій у даній справі, Кузнецовська міська рада звернулась з касаційною скаргою до Вищого адміністративного суду України, в якій просила рішення судів першої та апеляційної інстанцій скасувати та прийняти нове законне рішення,

22 травня 2014 року колегія суддів Вищого Адміністративного Суду України розглянула в порядку письмового провадження дану адміністративну справу та вирішила постанову Кузнецовського міського суду від 1 квітня 2013 року та ухвалу Житомирського Апеляційного Адміністративного суду від 30 травня 2013 року скасувати. Тим самим Вищий Адміністративний Суд України визнав, що повноваження міського голови м.Кузнецовськ Сергія Анощенко достроково припинені законним шляхом. Постанова оскарженню не підлягає.

У коментарі Сергій Анощенко зазначив, що його дуже здивувала позиція Вищого Адміністративного Суду, відповідно якої депутати мають право знімати міського голову просто коли їм заманеться, незважаючи на те, чи є для цього законні підстави.

– Суд першої інстанції встановив, що жодної підстави для дострокового припинення повноважень міського голови не існує, апеляційний суд підтвердив дане рішення. А Вищий Адміністративний Суд України, керуючись чи то «телефонним правом», чи то клопотанням народного депутата України, скасовує рішення суду першої та апеляційної інстанції, – зазначив Сергій Іванович. – Суд має обґрунтувати свою правову позицію, але в рішенні суду немає жодного посилання на норми права, немає дослідження тієї пояснювальної записки, згідно якої припиняли повноваження міського голови. В суді першої інстанції було доказами доведено всю безглуздість та нікчемність звинувачень на адресу міського голови. Законом передбачено, що повноваження міського голови можуть бути достроково припинені тільки якщо він порушує Конституцію України, права і свободи громадян, не забезпечує здійснення наданих йому повноважень. Вищий Адміністративний Суд України придумав ще одну причину – більше, ніж 2/3 депутатів висловились за недовіру міському голові. При цьому суд не звернув увагу на таку «дрібничку», як наявність обов’язкових підстав для припинення повноважень міського голови.

Я звернувся до Верховної Ради України про призначення позачергових виборів міського голови міста Кузнецовськ Рівненської області в зв’язку з достроковим припиненням повноважень міського голови, оскільки вважаю, що зараз містом обласного підпорядкування в антиконституційний спосіб керує корупціонер, який захопив владу шляхом політичного рейдерства!

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.