HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська за тиждень

Новини Кузнецовська за тиждень

( 0 Votes )

Кузнецовський підприємець подарував бійцям прилад нічного бачення

Приватний підприємець з міста Кузнецовськ подарував бійцям, які нині захищають країну на Сході, прилад нічного бачення вартістю 17 тисяч гривень. Подарунок прийняв очільник міліції Рівненської області Микола Щирук, повідомили в СЗГ УМВС у Рівненській області.

Загалом, кузнецовці дуже активно долучилися до збору допомоги захисникам. У місті постійно проводиться збір коштів, продуктів, медикаментів та засобів гігієни для бійців, які захищають країну від терористів. Окрім матеріальної підтримки, надають кузнецовці бійцям і психологічну – дорослі пишуть листи, а дітлахи малюють малюнки.  

«Слів замало, аби висловити Вам усю нашу вдячність та повагу за усе те, що ви робите. «Тяжкі, брате, часи настали». Така, мабуть, доля нашої України – важкі випробування на шляху до процвітання... Нема на кого покладатися, нікому вірити. Лише ми самі піднімемо країну та змінимо життя. От тепер-то змінимо! Свободи без боротьби не буває. Тримайтесь, хлопці!», – пише мешканка Кузнецовська у листі захисникам.

 

У Кузнецовську проводиться збір коштів, продуктів, медикаментів та засобів гігієни для бійців, які захищають країну від терористів

 

Засідання виконкому Кузнецовської міськради

17 липня  відбулося засідання виконавчого комітету Кузнецовської міської ради під головуванням в.о. міського голови Ігоря Куца. У роботі  взяли  участь  6  членів виконавчого комітету з 8 осіб загального складу, прокурор міста Григорій Нижник, начальники управлінь, відділів та  служб виконавчого комітету, інформує сайт Кузнецовської міської ради.

Членами виконкому розглянуто 21 питання та прийнято 20 рішень. Під час засідання заслухано інформацію начальника управління освіти  виконавчого комітету Ніни Хвалько  про хід підготовки закладів освіти міста до нового 2014-2015 навчального року та прийнято ряд важливих для життєдіяльності міста рішень, зокрема надано дозвіл підприємцю О.О. Журбі на розміщення зовнішньої реклами у місті Кузнецовськ; внесено зміни до рішення виконкому від 24.02.2011 „Про організацію медичного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, до рішення виконкому від 23.03.2012 „Про організацію безплатного харчування учнів, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи у навчальних закладах м.Кузнецовськ та заходи щодо його поліпшення” та до рішення виконкому від 27.02.2014 „Про організацію оздоровлення громадян міста, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”; прийнято рішення про заселення звільненої квартири, включення квартири до числа службових, взяття на квартоблік громадян міста та надання житла і надано дозвіл на проведення богослужіння релігійної громади Християн Віри Євангельської.

Також виконавчий комітет підтримав 5 рішень щодо соціально-правового захисту дітей і 3 рішення про присвоєння адрес та номерів земельним ділянкам. 

Дитина випала з 5-го поверху і вижила

21 липня  у травматологічне відділення лікарні у Кузнецовську потрапило двоє місцевих мешканців. 31-річний Володимир із мікрорайону Вараш упав з дерева, вибравшись по ньому на три метри вгору. У нього закритий перелом шийного відділу хребта та забій правої ноги.

Опинилася в лікарні і п’ятирічна Катерина з мікрорайону Будівельників, 5, яка випала з п’ятого поверху. У неї перелом обох кісток стегон, забій тазу, забій грудного і поперекового відділів хребта, травма живота. Стан дівчинки тяжкий, інформує головне управління МНС у Рівненській області.

 

Інформує Кузнецовський міський центр соціальної реабілітації дітей інвалідів

- З початку року послугами  центру скористалися 123 отримувачі послуг. Із них 93 дітей-інвалідів та  30 інвалідів. Отримувачами послуг  є  30-інвалідів та 53 дітей-інвалідів з міста Кузнецовськ та  40 дітей-інвалідів з районів і міст області.

- Фахівцями центру надано 18 консультацій отримувачам послуг  та їх батькам з приводу  нозологій та їх лікування, методів роботи з дітьми, правил  оформлення до центру та послуг, які тут надаються.

- У закладі сформована мережа груп відповідно до віку та нозологій отримувачів послуг. На даний час функціонує 6 груп, в яких обслуговуються по 13 осіб при нормі 6-8.

- У відділеннях соціальної реабілітації та медичного спостереження фахівцями надаються послуги, які дозволяють відновити або покращити фізичний, психологічний стан і соціальний статус дитини-інваліда, а також  інваліда,  без відриву їх від сім’ї. 

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.