HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська за тиждень

Новини Кузнецовська за тиждень

( 0 Votes )

Підтримають українського виробника

У Кузнецовській міській раді зареєстровано проект рішення «Про додаткові заходи щодо підтримки українського виробника». У разі, якщо проект буде прийнято, кузнецовським магазинам та супермаркетам рекомендуватимуть позначати товари російського походження поміткою для покупця з зазначенням країни виробника та прапора Російської Федерації.

Також прийняття даного рішення передбачає проведення та оприлюднення у місцевих ЗМІ моніторингу виконання цих рекомендацій закладами торгівлі і побуту міста та розміщення соціальної реклами щодо підтримки українського та місцевого виробника на веб-сайті Кузнецовської міської ради і її виконавчого комітету. 

До дня міста проведуть конкурси

В.о. міського голови Кузнецовська Ігор Куц видав розпорядження «Про проведення конкурсів до Дня міста». Так, з метою вирішення проблем благоустрою та наведення належного санітарного стану на території міста та активізації громадськості по перетворенню Кузнецовська у місто високої культури і зразкового порядку, у місті буде визначено кращий магазин міста, будинок зразкового утримання, кращого підприємця-мецената та лідера у сфері послуг.

Комісію по вирішенню питань, пов’язаних з проведенням згаданих конкурсів, очолить в.о. міського голови Ігор Куц, а до її складу увійдуть заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Юрій Кравець та Тетяна Сич, головний спеціаліст по захисту прав споживачів і торгівлі Руслана Ляскун, начальник відділу економіки Володимир Грушевський, директор Кузнецовського міського комунального підприємства Роман Саушкін та депутати міськради Ніна Хвалько, Наталія Петрович, Валентина Гончарук і Сергій Макарук.

 

Діти БДЮТ підтримали учасників АТО

Вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості вирішили у власний спосіб підтримати воїнів, учасників АТО. Перейнявшись їхньою мужністю та силою волі, терпінням і любов’ю до Батьківщини, діти підготували та передали малюнки учасникам АТО, інформує сайт БДЮТ.

За ініціативою Василя Васильовича Шуфрича, заступника командира в/ч 3045 з виховної роботи, та при підтримці Івана Романчука, голови учнівського самоврядування «Позашкілля», під час літніх канікул діти зібралися, щоб за допомогою олівців і фарб підтримати патріотизм військових, задіяних в зоні АТО. Понад 20 малюнків з підписами та побажаннями засвідчили гордість юних кузнецовців своєю країною, народом та армією. 

«Дорогі наші герої! Я бажаю вам триматися мужньо, як ці великі сильні слони. Врятуйте нашу Україну від людей, які не є українцями. На відміну від них ми працьовиті, добрі, справжні діти нашої країни  України!», – написала на своїй роботі Ангеліна Журик.

«На своєму малюнку я зобразив наших військових, справжніх героїв нашої української землі. Мені 9 років, але я розумію, що зараз потрібно відважно боротися, захищаючи нас від поганих і жорстоких людей. Коли я дивлюся телевізор, бачу наших і чую «Слава Україні!», то завжди відповідаю: «Слава нашим героям», – розповідає Нікіта Махорін.

А Олександра Павлик у своєму листі зазначає: «Ми любимо нашу землю, бо ми українці. Тож чекаємо вас, наші герої, додому. Ми вами пишаємося. Вас тут чекають з нетерпінням найрідніші люди. Бережіть себе. Будьте завжди на захисті України!».

 

У бібліотеці пройшов майстер-клас

У читальному залі міської публічної бібліотеки відбулося чергове засідання клубу «Академія краси та здоров’я» за темою «Косметика в житті людини». Для присутніх у залі жінок бібліотекарі зробили короткий екскурс в історію виникнення косметики з давніх часів і до наших днів, а учасники заходу провели презентацію декоративної косметики.

 

Відвідали батальйон «Айдар»

Кузнецовські підприємці та мешканці міста за один день зібрали допомогу на суму близько 30000 грн. Все це було перевезено до Степаня і завантажено на автомобілі. Загалом відправлено близько шести тонн вантажу. Лише сала відвантажили більше 200 трилітрових слоїків.

Кузнецовці відвідали батальйон «Айдар»
 

– Дорога виявилась непростою. Від Степаня до Щастя, де базується «Айдар», відстань 1160 кілометрів. Багато разів нас зупиняли на блокпостах. На одному з блокпостів в зоні дії АТО навіть попросили зняти реєстратор та навігатор з вітрового скла, а поближче до зони бойових дій просили не зупинятися на узбіччях дороги, не заходити в посадки чи придорожні кущі. Десь після Старобільська ми бачили розбитий блокпост сепаратистів. В звільнених населених пунктах життя відроджується, на багатьох будинках українські прапори. На автобусних зупинках гасла «Слава Украине», «Слава Донбасу».

На кожному блокпосту ми пропонували солдатам взяти щось із того, що веземо. Брали в основному рибні консерви, сигарети та воду. Від сала відмовлялись. Говорили, що цим продуктом забезпечені найкраще.

Батальйон зустрів непривітно. Були відсутні командири та координатор, через якого тримали зв'язок. Однак все врегулювалось, і ми заїхали на територію. Підійшли бійці і розповіли, що за кілька годин до нашого приїзду загинуло 12 їхніх побратимів. Всі були втомлені, сумні та зажурені. Сліз ні в кого не було. Бійці батальйону, а серед них є й жінки, озброєні автоматами, мають бронежилети та ківларові каски. На кухні обідав снайпер. Заїхала БМП, яка привезла поранених.

Заїжджали автомобілі з солдатами, втомленими та запилюженими. Після короткого перепочинку завантажувались боєприпасами та провізією і повертались на позиції.

Нас погодували солдатським борщем, за що ми щиро подякували нашим захисникам. Вони ж подякували нам за допомогу і запевнили, що після завершення боїв на сході України підуть очищати Київ та Україну від тих, хто нищить нашу державу, – розповідає учасник поїздки Степан Жданюк.

Кузнецовці відвідали батальйон «Айдар»
 

 У супермаркетах міста збирають допомогу

У кузнецовських супермаркетах збирають допомогу військовим. У приміщенні магазинів «Вопак» та «Наш край» розміщено ящики для збору необхідних продуктів та гігієнічних засобів.

«Наразі проводиться збір необхідних товарів, які згодом буде відвезено в зону АТО. Дякуємо усім небайдужим за підтримку наших захисників», – зазначають активісти, які займаються збором допомоги.

 

У кузнецовських супермаркетах збирають допомогу військовим

 

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.