HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська за тиждень

Новини Кузнецовська за тиждень

( 0 Votes )

Як місто відзначатиме День Незалежності

Днями міська влада презентувала програму заходів, які чекатимуть на кузнецовців у День Незалежності України. Так, 23 серпня о 10 годині ранку на майдані Незалежності Кузнецовська відбудуться урочисте підняття Державного Прапора України, вручення паспортів громадянина України та молебень за Україну.

24 серпня на майдані Незалежності пройдуть дитяча театралізована програма «Наш барвінковий край» (о 17.00), виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва та виступ зразкового дитячого духового оркестру ПСМНЗ «Кузнецовська дитяча музична школа» «З Україною в серці» (18.00).

О 19 годині на майдані Незалежності розпочнеться ще ряд урочистостей: акція єдності, молебень за Україну та панахида за загиблими за незалежність України, культурологічна програма «Слава Україні! Героям слава!» та акція «Свіча пам’яті». Крім того, упродовж 18-24 серпня на стадіоні «Ізотоп» проходитиме 29 Міжнародний турнір з боксу на приз ДП «НАЕК «Енергоатом» (урочисте відкриття 19 серпня о 18.00), а 22-24 серпня у РОК «Біле озеро» відбудеться ІІ Міжнародний турнір з плавання на відкритій воді.

Великий стадіонний концерт не відбудеться

Нещодавно стало відомо, що подія регіонального рівня, великий стадіонний концерт, проведення якого у Кузнецовську планувалося ще на 13 липня 2014 року, не відбудеться. Як зазначили організатори заходу, концерт відмінили через проблеми, котрі виникли з орендою стадіону. Гроші всім, хто придбав квитки, буде повернуто вже впродовж поточного тижня, запевнили огранізатори.

 

Навчать охороні праці та гігієні у шкільних їдальнях

З метою підвищення кваліфікації та конкурентоспроможності безробітних на ринку праці 15 серпня 2014 року в Кузнецовському міському центрі зайнятості розпочалося навчання на курсах цільового призначення за напрямом «Дотримання вимог охорони праці та гігієни у шкільних їдальнях». Першу групу слухачів складають 25 безробітних, які планують працювати як обслуговуючий персонал у шкільних їдальнях Кузнецовська, інформує сайт міської ради.

Усього цьогоріч планується охопити курсами більше 40 безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості. Профнавчання, яке проходить у форматі семінарів та лекцій, проводить Рівненський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості з залученням санітарного лікаря Кузнецовського міськрайонного управління головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у Рівненській області Тетяни Кононової. Замовник щодо підвищення кваліфікації кухонних робітників у шкільних їдальнях міста – ТзОВ «Перша компанія «Максимум» (м. Васильків Київської області).

 

У п’ятиповерхівці вирувала пожежа

Вогонь спалахнув в однокімнатній квартирі по мікрорайону Будівельників. Дим помітили сусіди, котрі й зателефонували пожежникам. І хоча ніхто з людей у пожежі не постраждав, збитків вона нанесла чимало: вогнем знищено холодильник, кухонну шафу, закопчено стіни та стелю. Як з'ясувалося згодом, у помешканні проживає пенсіонерка, котрої на час події вдома не було.

Що саме стало причиною пожежі, достеменно не відомо. Ймовірно, вогонь спричинило коротке замикання електромережі чи не вимкнений прилад.

 

Змагалися рибалки

Змагання з лову риби поплавковою вудкою «RMK_POPL@VOK_2014» пройшло 17 серпня на ставах села Олізарка. Загальне керівництво, організацію та проведення змагань здійснила громадська організація «Рибалки міста Кузнецовска».

Після підбиття підсумків призові місця розподілилися наступним чином. Третє місце здобула єдина жінка, котра брала участь у змаганнях, Тетяна Василівна Кальф (її здобуток – йоржик та окунець спільною вагою 55 грамів). Друге місце зі здобутою рибою у 132 грами зайняв Віталій Калістратович Нешкалюк. А трофей переможця Назара Вячеславовича Фідрика сягнув 2 кг 768 грамів.

Надзвичайно приємні та емоційні змагання рибалок традиційно завершилися смачною ухою та чарочкою.

Змагання з лову риби поплавковою вудкою «RMK_POPL@VOK_2014» пройшло 17 серпня на ставах села Олізарка

 

Літератори Кузнецовська і Дубровиччини зібралися на «посиденьки»

Днями до Кузнецовська завітали літератори Дубровиччини на чолі з керівником районного літературно-мистецького об’єднання «Журавлина» А.М. Розановичем. Шанованих гостей щиро зустрічали у міській бібліотеці літератори міста Кузнецовська на чолі з головою мистецької асоціації Мирославою Воробей. Творчі люди поділилися своїм досвідом, поезією та проблемами у випуску книг.

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.