HomeНовиниУ ВарашіВ Кузнецовську відкрили пам’ятник Шевченку

В Кузнецовську відкрили пам’ятник Шевченку

( 0 Votes )

Довгоочікувана подія у Кузнецовську нарешті відбулася: 14 жовтня у місті урочисто відкрили пам’ятник Тарасу Шевченко.

Збір коштів на спорудження пам’ятника творцю української нації та сіячу її духовних якостей було ініційовано релігійною громадою парафії Української греко-католицької церкви. А долучилися до втілення проекту у життя всі небайдужі кузнецовці.

 Проект пам’ятника створив кузнецовський скульптор Анатолій Антикуз. На пергаменті, який тримає в руках Кобзар, викарбувано слова Шевченка про Божу Матір: «Все упованіє моє На Тебе, Мати, возлагаю. Святая сило всіх святих, Пренепорочная, Благая! Молюся, плачу і ридаю!»

На відкритті пам’ятника визначному українцю у Кузнецовську всі, хто був причетний до цього, говорили про те, що творчість Шевченка є прикладом для багатьох поколінь українців і працює на пробудження національної свідомості та формування державницького духу нації, адже сьогодні через творчість Шевченка Україну пізнає світ, а його заклики до об'єднання досі працюють на консолідацію українського суспільства навколо найвищої цінності – вільної незалежної України.

«Ця подія в нинішній вкрай непростій ситуації в Україні є символічною, адже саме зараз постать Великого Кобзаря є тим, що має об’єднати всіх – від заходу до сходу, від півдня до півночі країни», - сказав в.о. міського голови Кузнецовська Ігор Куц.

Пам´ятник великому українцю встановлено поблизу греко-католицької церкви, на території, що належить релігійній громаді. Тепер площа, на якій постав пам’ятник Тарасові Шевченку, стане місцем, де відбуватимуться всі найважливіші міські заходи.

В Кузнецовську відкрили пам’ятник Шевченку
 
В Кузнецовську відкрили пам’ятник Шевченку

 Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.