HomeНовиниУ ВарашіНа РАЕС знешкодили «терористів» (+відео)

На РАЕС знешкодили «терористів» (+відео)

( 0 Votes )

Бійці спецпідрозділів «Альфа» управління СБУ в Рівненській області та «Скорпіон» Нацгвардії провели спільне командно-штабне навчання на полігоні РАЕС

До спецназу в усіх військах усіх країн світу ставляться з особливою повагою. Адже вони виконують не просто бойові задачі, а проводять філігранні спецоперації по знешкодженню терористів та звільненню заложників, по зачистці та охороні важливих державних об’єктів. Це хлопці, які більше надіються не на вогневу міць своєї зброї, а на тверезий розрахунок усіх ходів операції (яка часто триває не більше 5 хвилин, а то й менше хвилини) і на командну роботу.

Тож не дивно, що саме підготовці бійців спецназу на Рівненській АЕС приділяють так багато уваги. Спеціально для військової частини 3035 Національної гвардії України наша атомна електростанція побудувала військово-тренувальний полігон (до речі, РАЕС з усіх атомних електростанцій має єдиний такий полігон), на якому й відпрацьовують навички антитерористичних операцій на важливих державних об’єктах.

Минулого тижня злагоджену роботу станційного спецназу та спецпідрозділу «Альфа» СБУ продемонстрували журналістам, директору РАЕС П. Павлишину, губернатору області В. Чугуннікову та іншим керівникам відповідних правоохоронних структур, чиновникам району і міста в рамках проведення антитерористичних навчань. Спецпризначенці успішно знешкодили терористів, які захопили одне із приміщень персоналу управління АЕС, звільнили умовних «заручників» і вивезли їх у  безпечне місце.

Також усім присутнім на навчаннях продемонстрували сучасну військову техніку Нацгвардії, екіпіровку для команд спеціального призначення та розповіли про особливості захисту об’єктів особливого призначення (зокрема АЕС). Згодом і Віталій Чугунніков, і Павло Павлишин дали відповіді на численні запитання журналістів стосовно безпеки станції та протидії можливим терористичним атакам.

Побачивши реальну роботу спецназу нехай і при навчальній, а не бойовій тривозі, переконуєшся: наша станція таки під надійним захистом.

Сергій СКІБЧИК.

відео автора

 

У вас недостатньо прав для коментування.