HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська

Новини Кузнецовська

( 0 Votes )

1 квітня 2013 року Кузнецовський міський суд повністю задовольнив позов незаконно звільненого з посади міського голови Кузнецовська Сергія Анощенка, визнавши протиправним та скасувавши рішення Кузнецовської міської ради "Про дострокове припинення повноважень Кузнецовського міського голови С. Анощенка" (№719, від 21.02.2013 року). "1 квітня суд постановив негайно поновити мене на посаді міського голови Кузнецовська, тож вже 2 квітня я повернувся на своє робоче місце", – розповів Сергій Іванович Анощенко.

У школах Кузнецовська введено карантинні заходи

Навчально-виховний процес тимчасово призупинено з 1 по 5 квітня. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови, секретар міської ради Ігор Куц 29 березня у зв’язку з різким підвищенням у місті захворюваності гострими респіраторними захворюваннями і грипом (з 22 по 27 березня зареєстровано 368 випадків ГРЗ, зокрема 134 випадки серед дітей віком до 14 років).

Кандидата на посаду директора КМКП обирали за зачиненими дверима

КМКПУ приміщенні Кузнецовської міської ради пройшло закрите засідання конкурсної комісії по відбору кандидата на посаду директора Кузнецовського міського комунального підприємства.

Конкурсний відбір проходив за зачиненими дверима: кандидатів на дану посаду та представника ЗМІ попросили вийти з зали. Загалом кандидатів було шість: Микола Суддя, Володимир Котик, Ніна Іванюк, Микола Стадник, Сергій Присяжнюк і Роман Саушкін. До зали засідань комісії їх викликали поодинці для проведення співбесіди.

Співбесіда з кожним із кандидатів тривала близько 20 хвилин, а (зі слів опитаних після співбесіди кількох кандидатів) основними питаннями, які задавали їм члени конкурсної комісії, були такі: "Які ви бачите шляхи виводу КМКП з кризи?", "Чи плануєте реорганізувати КМКП шляхом скорочення чисельності працівників?", "Працюватимете з існуючою командою працівників чи сформуєте свою власну команду?" .

По завершенні співбесід кандидати на посаду директора Кузнецовського міського комунального підприємства залишили виконком, а конкурсна комісія завершила своє закрите від очей громадськості засідання рейтинговим голосуванням за кандидатури. 

– У результаті рейтингового голосування конкурсною комісією визначено кандидата, котрого ми рекомендуватимемо на посаду  директора Кузнецовського міського комунального підприємства. Ним став Роман Саушкін. Однак затверджувати дану кандидатуру на посаду буде Кузнецовська міська рада на сесії", – розповів після засідання голова конкурсної комісії, секретар Кузнецовської міської ради Ігор Куц.

У свою чергу міський голова Кузнецовська Сергій Анощенко роботу комісії прокоментував так:

– Нічого не можу сказати про даний конкурсний відбір: хто його оголосив і хто проводив. Я розпорядження про його проведення не видавав. Станом на сьогоднішній день чинним в.о. директора КМКП є Володимир Павлович Афанасьєв.

Пам’ятному знаку – бути!

Проект переможець1 квітня 2013 року у приміщенні Кузнецовської міськради пройшов конкурс на кращу проектну пропозицію щодо пам’ятного знаку Т.Г. Шевченку, встановлення якого передбачається у Кузнецовську.  І хоча до участі у перегляді та обговоренні конкурсних проектів запрошено всіх кузнецовців, подивитись та оцінити проектні пропозиції прийшли в основному депутати міської ради, працівники управлінь та відділів виконкому, члени громадської ради міста і представники місцевих ЗМІ. Мешканців міста було вкрай мало.

Участь у конкурсі взяли 8 авторських колективів митців (скульпторів та архітекторів) з Києва, Рівного та Кузнецовська, а оцінювало їхні творчі роботи компетентне журі.

Хоча, згідно з завданням конкурсу, пам’ятний знак із довговічних матеріалів має бути розміщений на місці вже існуючої стели перед міськрадою, а Тарас Шевченко повинен бути зображений у молодому віці, на конкурс представлено кілька робіт, котрі не відповідали цим вимогам. Усе ж, вибирати було з чого: кожен проект зацікавлював по-своєму.

У результаті рейтингового голосування переможцем став рівненський скульптор Петро Помолець: саме його проект загальною висотою 12 метрів (на фото) депутати втілюватимуть у життя. Як пояснив сам скульптор, «стела втілює образ українського рушника з орнаментом "червона калина", виготовленого з бронзи».

Друге місце та винагороду у тисячу гривень за свій проект отримали київські скульптори Б.Никончук і В.Корень, а третє та грошову премію у розмірі 800 гривень – митців з Рівного В.Стасюк, А.Сухорський, В.Сухорський та М.Прищепа.

Пам'ятний знак заплановано встановити до 200-річчя Т.Г. Шевченка, тобто до 9 березня 2014 року.

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.