HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 29 квітня

Новини Кузнецовська від 29 квітня

( 0 Votes )

Судові баталії тривають 

Наразі у провадженні Кузнецовського міського суду знаходиться адміністративна справа за позовом Сергія Анощенка до Кузнецовської міськради про визнання протиправним та скасування рішення депутатів Кузнецовської міської ради від 4 квітня 2013 року №124 щодо скликання позачергової тридцятої сесії та скасування рішення №818 «Про дострокове припинення повноважень Кузнецовського міського голови С.Анощенка».

19 квітня своїм рішенням Кузнецовська міськрада доручила представникам міськради при розгляді даної справи оголосити відвід судді Кузнецовського міського суду Рівненської області Оксані Горегляд (як зазначили депутати, у зв’язку із виникненням сумнівів у неупередженості судді, в тому числі й через чутки про отримання суддею Горегляд службової квартири від міського голови С.Анощенка). Однак 25 квітня, розглянувши заяву представника Кузнецовської міської ради О.Мартинова, суд в особі судді О.Горегляд відхилив дану заяву через її необґрунтованість, невмотивованість та безпідставність. Разом з тим, у зв’язку з виявленням обставин, які підлягають перевірці в порядку кримінального провадження на предмет втручання в діяльність судових органів та зазіхання на майно судді у зв’язку з діяльністю, пов’язаною із здійсненням правосуддя, суддя О.Горегляд з власної ініціативи взяла самовідвід. Наступне судове засідання у даній справі відбудеться найближчим часом вже під головуванням іншого судді. 

Крім того, 25 квітня, під час проведення пленарного засідання, депутати міської ради 25 голосами підтвердили прийняте ще 15 червня 2012 року рішення №439 «Про дострокове припинення повноважень Кузнецовського міського голови С.Анощенка» та доручили секретарю міської ради І.Куцу звернутися до Верховної Ради України з клопотанням щодо призначення позачергових виборів Кузнецовського міського голови. «Рішення підтверджено у зв'язку з тим, що з 15 червня 2012 року С.Анощенко незаконно виконував повноваження Кузнецовського міського голови і не виконував рішення Кузнецовської міської ради №439 від 15.06.2012 року, та виходячи з того, що рішення №439 від 15.06.2012 року є чинним, не скасованим у судовому порядку і не опротестованим прокурором міста Кузнецовськ», повідомляє офіційний сайт Кузнецовської міської ради. 

 

У Кузнецовську пройшла соціальна акція «Всі разом» 

27 квітня у дитячому «Казковому містечку», що в центрі міста, зібралися кузнецовці, аби разом зробити дитячий майданчик чистішим.

– З року в рік з приходом тепла на майданчику збирається багато дітей. На сьогоднішній день дитяче містечко розписане різними нецензурними написами, промовистими графіті, номерами телефонів.  Бавлячись на майданчику, дітям доводиться вивчати абетку, лексику і знайомитися з «правдою життя» саме з написів, побачених на стінах. Тому вирішили тут потрудитися. Бо що може бути кращим за щиру дитячу посмішку і вдячний погляд? – зазначили організатори соціальної акції.

На жаль, майданчик настільки розмальований написами та графіті, що й доклавши чималих зусиль, досягти бажаного результату учасникам  акції сповна не вдалося. Але поза сумнівом, що проведена акція згуртувала кузнецовців у спробі зробити один із міських куточків чистішим. Уже це – чимале досягнення.

 

У Кузнецовську відкрився ще один 3D Кінотеатр 

У неділю, 28 квітня, у Кузнецовську відкрився ще один 3D кінотеатр - «BombaKino». Нагадаємо, що перший такий кінотеатр – «3Dсвіт» –діє вже більше року.

 

Чорнобиль – біль мільйонів

26 квітня 2013 року біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи» зібралися кузнецовці, аби покласти квіти та вшанувати пам’ять тих, хто, ризикуючи власним життям та здоров’ям, рятував усіх нас від смертельної радіації.

Учасники мітингу-реквієму, серед яких були й секретар міської ради Ігор Куц, генеральний директор  ВП «РАЕС» Павло Павлишин та ліквідатори аварії на ЧАЕС, пом’янули хвилиною мовчання жертв аварії на Чорнобильській АЕС та запалили поминальні лампадки. На завершення зібрання пролунав військовий салют , а хор духовної пісні центру дозвілля «Лісова пісня» виконав псалом «Україно, молюся за тебе».

Нагадаємо, що у Кузнецовську соціальною підтримкою держави користуються  28 654 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (з них 193 особи –евакуйовані із зони відчуження) та 813 ліквідаторів ( ліквідаторів першої категорії – 71, другої – 697, третьої – 45).


Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.