HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 18 липня

Новини Кузнецовська від 18 липня

( 0 Votes )

У Кузнецовську стане на дві  церкви більше

Кількість церков у місті незабаром збільшиться. 11 липня міською радою прийнято рішення про надання дозволу на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у постійне користування релігійним громадам «Успіння Пресвятої Діви Марії Луцької дієцезії Римсько-Католицької церкви» (орієнтовна площа – 4150 кв. м) та «Свято-Софіївської парафії Рівненської Єпархії Української Православної церкви Київського Патріархату» (орієнтовна площа – 3373 кв. м). Обидві земельні ділянки виділені за рахунок земель запасу міста релігійним громадам для будівництва храмів та їх обслуговування.

 

Будували пам’ятник, а збудували малу архітектурну форму?

Від імені чорнобильців-ліквідаторів під час проведення 33-ї сесії до депутатів звернувся голова Кузнецовської міської громадської організації «Ветерани ліквідації Чорнобильської аварії» Григорій Іванович Петрович.

"Відповідно до рішень Кузнецовської міської ради від 31.10. 2003 р. №209 «Про будівництво пам'ятника жертвам Чорнобильської катастрофи» та виконавчого комітету від 27.01.2005 р. №26 «Про будівництво пам'ятника «Жертвам Чорнобильської катастрофи» у місті мав би бути побудований пам’ятник місцевого значення і, згідно з законодавчими актами України, внесений у Державний реєстр нерухомих пам’яток. Однак чиновниками виконавчого комітету Кузнецовської міської ради, які працювали як виконавці і фахівці в цьому напрямку, було прийнято ряд завідомо неправомірних рішень, що призвело до незаконних дій, а саме – до того, що бюджетні та спонсорські кошти було використано не за цільовим призначенням, а у Кузнецовську збудовано не пам’ятник жертвам Чорнобильської катастрофи, а малу архітектурну форму, яка не має науково-історичної цінності", – йдеться у зверненні.

Звернення чорнобильців депутати пообіцяли розглянути найближчим часом.

 

33-тя сесія

11 липня 2013 року пройшло перше пленарне засідання 33-ї позачергової сесії Кузнецовської міської ради. У порядку денному значилося 31 питання: 19 основних і 12 додаткових. Тож, сформувавши секретаріат та лічильну комісію, народні обранці приступили до роботи.

Насамперед заслухали звернення мешканців міста, котрі завітали на сесію, аби заручитися допомогою депутатів у вирішенні своїх проблем. Так, мешканці будинків у мікрорайоні Будівельників виступили проти порушення громадського спокою у нічну пору доби закладами «Сосновий бір» та «Колізей». На думку кузнецовців, гучна музика, що лине вночі із названих закладів, позбавляє людей права на нормальний відпочинок у нічний час. Депутати пообіцяли найближчим часом вирішити дане проблемне питання.

Народні обранці у своїх зверненнях зачіпали різноманітні проблеми міста: від незаконної вирубки дерев до несанкціонованого продажу у місті спиртного в нічну пору. Крім того, під час виступу на сесії депутат від ВО "Свобода" Юрій Кравець звернувся до колег-депутатів із проханням підтримати його звернення до Президента України та народних депутатів із закликом ініціювати проведення об’єктивного та всебічного дослідження українсько-польського конфлікту 1942-1947 років та приймати виважені рішення з цього питання, керуючись у першу чергу інтересами України.


 

Усього з 10.00 до 13.00, а саме стільки часу тривало засідання, депутати розглянули майже всі питання порядку денного, в тому числі звіт щодо виконання бюджету міста за І квартал 2013 року; блок "земельних" питань (надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у постійне користування та розроблення технічних документацій, проведення експертної оцінки, поновлення договорів оренди тощо); питання оплати праці та преміювання секретаря ради, керуючого справами виконкому, заступників міського голови; заслуховування попередніх висновків ревізійної комісії, котра наразі працює в КМКП; звіт про роботу прес-центру Кузнецовської міської ради за 2012 рік та 5 місяців 2013 року.

Друге пленарне засідання 33-ї сесії Кузнецовської міської ради відбудеться 18 липня 2013 року.

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.