HomeНовиниВ РайоніНа Володимиреччині жінка народила три доньки одразу!

На Володимиреччині жінка народила три доньки одразу!

( 0 Votes )

Одразу трьох донечок народила жителька села Балаховичі Володимирецького району. У неї це перші пологи, і фахові медики обласного перинатального центру допомогли діткам з’явитися на світ здоровими. Жінка перебувала в медзакладі на збереженні і народила малюків на 33 тижні вагітності за допомогою кесаревого розтину, адже мала до цього покази.

Дівчатка вагою 1 630, 1 870 та 1 250 грамів дихають самостійно й перебувають під наглядом лікарів у відділенні дитячої реанімації. Згодом трійню разом із мамою переведуть у палату, яка спеціально облаштована для жінок, котрі народжують відразу кількох малюків. Донині таких умов у закладі не було, розповіла головний лікар обласного перинатального центру Вікторія Єнікеєва. Вона також зауважила, що саме завдяки оснащенню та повному медичному супроводу сільська жінка змогла виносити та народити здорових малят.

Загалом у нововідкритому закладі обслуговують понад 70 відсотків жительок сіл. Крім того, 90 відсотків усіх пацієнток перинатального центру мають проблемні вагітності. А завдяки злагодженій співпраці медиків різних рівнів жінки вчасно отримують фахову допомогу. Саме це й було передбачено у Нацпроекті «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства», ініційованому Віктором Януковичем.

Загалом завдяки реалізації президентського проекту та будівництву перинатальних центрів у державі рівень материнської смертності в порівнянні з 2009 роком знизився в Україні в понад 2 рази, підсумувала Вікторія Єнікеєва.

Прес - служба Рівненської ОДА

 

У вас недостатньо прав для коментування.