HomeНовиниВ РайоніХазяйка нижнього складу

Хазяйка нижнього складу

( 0 Votes )

Цю гарну жінку Ніну Юсько знають у районі всі, хто причетний до лісу. В селі Заболоття, у родині Степана Яковича та Марії Павлівни Чируків народилася вона. Росла, як квіточка, серед своїх чотирьох сестер. Вона закохана в квіти, а ще любить ліс.

Жива природа пройняла її серце, і Ніна Чирук вирішила пов’язати свою долю із лісгоспом. Та й добрий приклад був. Дядько Микола Якович працював стропальником на нижньому складі Рафалівського держлісгоспу. Він показав племінниці на той час новотехнічну роботу, нові механізми.

Робота була серйозною. Тоді вперше відправляли деревину і дари лісів у Фінляндію. Ті колодочки вимірювали лінійкою, щоб точно відповідали стандарту. Реалізація деревини – справа відповідальна. Там має бути суворий облік і якість відправленої продукції.

– А якість – це вже честь колективу, – розповідає начальник нижнього складу ДЛГ Ніна Юсько. – Плани виконуємо. Із завданням справляємося. Відправляємо продукцію і на експорт, і по Україні. Забирають нашу деревину в Угорщину, Румунію, Польщу, Словаччину та в Турцію.

…У 1985 році Ніна Степанівна прийшла на роботу в лісгосп. Закінчила Малинський лісотехнікум Житомирської області, і в грудні 1989 року прийняла нижній склад в Рафалівці. Вийшла заміж. З чоловіком Володимиром Максимовичем народили сина Олександра та доньку Тетяну. Олександр пішов маминою дорогою: працює майстром на нижньому складі. Тетяна – медик, стоїть на варті здоров’я в Кузнецовську. Діти вже порадували батьків внуками – Романом та Олександром і Богданом.

…Знайомий гудок поїздів. Кран. Складометри лісу. І завжди приємний запах сосни, живиці. Тут, на нижньому складі, щодня пахне новим роком. І він присутній у кожній успішній відправці кругляка лісоматеріалів. Адже від реалізації залежить економіка, добробут всього колективу.

А сьогодні… Маленький новий рік буде подвоєний – у лісівників професійне свято. Дружний колектив із 18 трудівників щиро привітають свого керівника Ніну Степанівну. А у відповідь, як це робить вона ось уже 24 роки, – вона подякує працюючим, їх сім’ям та пенсіонерам-ветеранам, з якими починала свою трудову біографію.

Галина ТЄТЄНЄВА

 

У вас недостатньо прав для коментування.