HomeНовиниВ Районі«Володимирецький молокозавод» – у корпорації «ІНТЕР ФУД»

«Володимирецький молокозавод» – у корпорації «ІНТЕР ФУД»

( 0 Votes )

У вересні наш «Володимирецький молокозавод» викупила всесвітньовідома компанія «ІНТЕР ФУД», лідер № 1 в Україні по виробництву масла і спредів, сиру та іншої молочної продукції, яку експортує до 27 країн світу.

З 17 травня 2013 року компанія «ІНТЕР ФУД» приєднала до себе «Рожищенський сирзавод», який очолив директор Петро Шванц. У 2011 році це підприємство пережило недобрі часи, через борги виробництво зупинялося. З новим власником за п’ять місяців «Рожищенський сир завод» наростив потужності, щодоби переробляє до 140 тонн молока або до 14 тонн сиру. Колектив відроджує свою славу  одного із найкрупніших молочних заводів Волині, відновлює славні сорокарічні традиції сироваріння.

Приємно констатувати, що саме з ініціативи команди Петра Шванца з «Рожищенського сирзаводу» приєднався і вступив у родину «Терра ФУД» його брат-близнюк –  «Володимирецький молокозавод». Поставка унікального обладнання, розширення виробничих потужностей та вдале місце розташування молокозаводу, дало можливість володимирецьким харчовикам щодня приймати і переробляти понад 50 тонн молока на добу.

У літній період «Володимирецький молокозавод працював на повну потужність, у дві зміни, виробляючи до 80 найменувань продукції. Майстри і спеціалісти молокозаводу освоїли виробництво усіх на той час можливих і затребуваних молокопродуктів: від морозива до казеїну, який відправляли у Францію.

«Селянське масло», спреди, виготовлені за спеціальними рецептами сири «Російський», «Костромський», «Голландський» знані в Прибалтиці, Росії, Білорусії; на виставках вони брали найвищі нагороди і призи, а молочарів заслужено вітали з високими державними нагородами.

Високий професіоналізм і майстерність молокопереробники Володимирця показали, виконавши замовлення грузинської громади в Україні. За стародавніми і класичними рецептами був виготовлений сир «Солуїні», любимий і популярний на Кавказі. За чотиригранні шматочки жовто-білого сиру у солоній воді в літрових відерцях, замовники з Грузії поставили майстрам «Володимирецького молокозаводу» найвищий бал.

Наші молокопереробними теж пережили тяжкі часи, коли завод узяв крупний кредит і колектив загнали у боргову яму. Разом з ним страждали через невиплату за молоко й індивідуальні постачальники сировини. На територію зони впливу та заготівлі молока налетіло безліч заготівельників. І лише три села – Дубівка, Озеро та Осова – лишилися вірними «Володимирецькому молокозаводу». Вони проявили патріотизм, здавали молоко і чекали грошей.

Нині Володимирецький молокозавод уже працює. Нові власники погасили всі борги, і сьогодні приймають молоко по 2,30 грн. за кілограм.

А в суботу, 14 вересня 2013 року, у місті Колки Ківерцівського району Волинської області представники компанії «Інтер ФУД» провели семінар для заготівельників молока ПАО «Рожищенський сирзавод» і ЧАО «Володимирецький молочний завод». На семінар запрошували представників ветеринарних служб районів, де заготовляється молоко, та кореспондентів районних газет.

Про перспективи розвитку молокозаводів у корпорації «ІНТЕР ФУД» вів мову директор «Рожищенського сирзаводу», Петро Шванц. Він прямо зазначив, що буде молоко – буде продукція, добробут і зарплата. Сьогодні на ввіреному йому сирзаводі вже працює понад 400 робітників. Нарощуватиме потужності і «Володимирецький молокозавод», зростатиме число працюючих. Його команда зацікавлена у сильних партнерах, які зуміють працювати без конкурентів на своєму полі. Гроші є. Можливості теж.

Також Петро Анатолійович зробив екскурс в історію міжнародного холдингу «Терра ФУД», який на світовому ринку харчової промисловості працює з 1927 року і є лідером по виробництву продукції м’яса, молока та агропродукції.

Менеджер підприємства по заготівлі молока Олександр Снітко – не перший рік на ринку заготівель. Він скрупульозно і дохідливо вів мову із заготівельниками сировини, наставляв, як розумно обійти конкурентів, не піднімаючи ціну на молоко, як використати на благо здавальникам молока їх патріотизм і які заохочення запроваджені в «ІНТЕР ФУД»і для здавачів і заготівельників.

Про вимоги до закупівлі молока, проведення аналізів на вміст жиру, густини і чистоти продукції, виявлення фальсифікату розповідала завідуюча лабораторією заводу Мирослава Вознюк. До неї приєднав свої настанови і побажання щодо вимог до заготівлі молока, ведення документації ветеринарних служб та безпеки продукції ветлікар Сергій Ковлев.

Про нові методики заготівлі молока, правильність оформлення експедиційної документації і товаротранспортних накладних вів мову заступник директора по заготівлі молока Володимир Литвинчук.

Учасникам семінару вручили інформаційну та навчальну літературу, заготівельникам дали консультації.

А від імені володимирчан тримав слово директор молокозаводу Михайло Стельмах, який розповів про наш завод, його потужності, можливості і перспективу. Він щиро подякував організаторам за змістовно проведену організаційну роботу.

Галина Тєтєнєва

 

У вас недостатньо прав для коментування.