HomeНовиниВ РайоніШкола молодого вихователя у ДНЗ «Казка» (+фото)

Школа молодого вихователя у ДНЗ «Казка» (+фото)

( 0 Votes )

 

24 вересня на базі Володимирецького ДНЗ «Казка» пройшло перше засідання школи молодого вихователя. Відбулося воно саме тут, бо, за словами методиста районного методкабінету з питань дошкільної освіти Віри Ковальчук, з усіх ДНЗ району в ньому - найбільша кількість вихователів вищої категорії.

На захід завітали 42 молодих педагоги, з яких 10 працевлаштувались в цьому році. Останні урочисто дали клятву вихователя, присягнулись вкладати душу і серце в роботу з тими, кого доручила їм держава і батьки – з найважливішим в світі насінням, діточками.

Багато теплих слів було сказано в адресу вихователя. Зачитано влучні слова великого педагога В.Сухомлинського про роль вихователя в житті кожного: «У наших руках найбільша з усіх цінностей світу — Людина. Ми творимо її, як скульптор творив свою статую з безформного шматка мармуру: десь у глибині цієї мертвої брили лежать прекрасні риси, які потрібно добути…».

Після посвяти молодих вихователів і вручення ім памяток ті поринули з головою в робочий процес школи: вихователь-методист Володимирецького ДНЗ «Казка» Надія Рижа розповіла учасникам про організацію роботи з фізичного виховання в ДНЗ. Актуальність такого питання Надія Михайлівна пояснила зниженням активності дітей через постійне перебування біля комп’ютерів. Вихователь того ж закладу Валентина Гаврилюк розказала, як правильно провести піший перехід. А найцікавіше було попереду – інструктор з фізичного виховання Володимирецького ДНЗ «Казка» Наталя Капітула продемонструвала цікаве заняття з фізкультури з використанням елементів методики сучасного відомого педагога М.Єфименка. Дітки із захватом повторювали вправи за своїм вихователем, а посмішка не сходила з обличчя у всіх, хто за ними спостерігав: невимушено пригадуються свої роки у дитсадку й приємні спогади гріють душу.

Наостанок Наталя Петрівна презентувала нестандартне обладнання «Інвентар своїми руками».

Завідуюча Володимирецьким ДНЗ «Казка» Наталія Гузей прокоментувала, що сьогодні дошкільні заклади працюють за двома програмами. Ще торік впровадилась програма розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт». А в цьому році за ініціативи Президента України реалізовуватиметься ще й програма «Українське дошкілля».

Та попри всі веселі та радісні моменти заходу не можна оминути й гострих проблем дошкільної освіти, серед яких – малий відсоток охоплення дітей дошкільною освітою, врегулювання черговості їх на місце в дитсадку за допомогою електронної реєстрації, оснащення ДНЗ універсальними навчально-комп’ютерними комплексами. Шляхи вирішення цих та інших питань в сфері дошкільної освіти розглянуто 25 вересня в приміщенні РДА на нараді за участі заступника голови РДА Ярослава Березюка, начальника управління освіти, молоді та спорту Анатолія Рижого, заступника начальника управління освіти, молоді та спорту Вадима Друзя.

 
 
 
 

Олена ВАСИЛЬЄВА

 

У вас недостатньо прав для коментування.