HomeНовиниВ РайоніВолодимирецький молокозавод: нарощуємо потужність

Володимирецький молокозавод: нарощуємо потужність

( 0 Votes )

Як ми уже повідомляли, у вересні 2013 року «Володимирецький молокозавод» викуплено компанією «ІНТЕР-ФУД» (що входить до складу корпорації «ТЕРРА ФУД») та приєднано як структурний підрозділ до «Рожищенського сирзаводу».

Це відкриває нові перспективи нашому заводу. Однак яку користь від таких змін отримає наш район і безпосередньо його жителі? Чи не втратимо ми переробку молокопродукції на місці, а колись один із найпотужніших заводів харчової галузі регіону стане лише транзитною заготівельною базою? На це та інші питання відповів директор підприємства Михайло Стельмах.

директор Володимирецького молокозаводу Михайло Стельмах

 

Михайле Федоровичу, розкажіть, будь ласка, що означають ці кардинальні зміни власне для підприємства?

– Ви вірно зауважили – кардинальні зміни. По-перше, нове керівництво погасило всі борги підприємства, а перед заводом поставили нові плани і задачі – ми віднині маємо займатись не лише реалізацією молока, а й виробництвом молочної продукції, а тому й нарощенням об’ємів сировини. Через це перед нами стоїть завдання збільшити об’єми отриманого від населення молока до 10 тонн молока на добу. За таких умов ми зможемо переробляти його, а не лише реалізовувати. Зараз поки що такої цифри не маємо. Завод втратив авторитет в очах населення, тому відновлюємо і його.

Яким чином?

– Створюємо сприятливі умови для співпраці з населенням: розраховуємо людей кожні 15 днів без затримок. Особлива подяка таким селам, як Новаки, Озеро, Каноничі, Дубівка, Степангород – саме звідти ми отримуємо найбільші об’єми молока. Сьогодні маємо конкурентів, що збирають молоко наших домогосподарів і вивозять його за межі району. Я вважаю, що це неправильно. Якщо у Володимиреччини віднині є потужний і перспективний молокозавод, то чому наше молоко має «витікати» кудись з району? Для «повернення» молока ми піднімаємо ціну – зараз це 2,6 грн. за кілограм. До нового року молоко ще подорожчає: до 3,2 грн. Також укладатимемо договори з кожним, хто співпрацює з нами, щоб така людина була юридично захищена. Вже виплачуємо на 0,1 грн за кілограм молока більше тим, у кого 3 і більше корів у господарстві. Більше від звичайного буде отримувати й той, хто здаватиме нам від 30 літрів молока на добу. Ще два тижні тому оснастили холодильними установками 5 приймальних пунктів по селах. До травня наступного року плануємо встановити такі установки на всіх приймальних пунктах у районі.

Нове керівництво – це завжди кадрові ротації на підприємстві. Як зміни відобразились на штаті молокозаводу?

– Вважаю, що в цьому плані у нас пішли зміни на краще. Тепер скорочень не допускаємо. Всі заготівельники оформлені (їх майже 40) і працюють за договором. На заводі ж рахується 16 чоловік, плинність кадрів відсутня.

Чи отримує молокозавод допомогу з боку держави та органів місцевого самоврядування зокрема?

– Безперечно. На виконання доручень Президента України держава нині відшкодовує підприємцям податок на додану вартість у розмірі 50% від переробного ПДВ. Така допомога є вагомою, сума компенсованих коштів щороку різна, бо залежить від об’єму реалізованої заводом продукції і від сплаченого податку. Затримок з виплатами немає. Місцеві органи самоврядування та РДА допомагають інформаційно. Ми постійно співпрацюємо із сільськими та селищними головами – це вони надають нам різноманітні довідки (наприклад, стосовно кількості корівок у наших здавачів, за що заводом нараховується бонус, про який згадано вище).

Віднині завод стабільно працює і готовий якісно співпрацювати зі здавачами молочної сировини з усіх населених пунктів району.

Дякую за бесіду і бажаю вам та вашому заводу успіхів і процвітання!

 

Спілкувалася Олена ВАСИЛЬЄВА 

Матеріали по темі:


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.