HomeНовиниВ РайоніВибори виборами, а хліб – це святе

Вибори виборами, а хліб – це святе

( 0 Votes )


Сівба озимини - це як підготовка  до великого свята. Стільки надій, стільки труда вкладається в кожну сотку, гектар отої поліської  землі. І так хоче хліборобське  серце, щоб небо і земля посприяли і  віддали сторицею з посіяного. Прикро, але з кожним роком посів озимого клину стає все дорожчим і дорожчим. На  село досі не кинуто жодної значимої державної підмоги. Обіцянок багато. Сільгосппродукція реалізується дуже погано: нема збуту, хоч півсвіту голодає.

 

А в нас кожен виживає сам по собі. 

                Цьогоріч,  щоб посіяти   озимину   хліборобпм  -сівачам довелося   знову пройти лабіринти оформлення  державних документів  на  оренду земельних паїв і за  деякі процедури заплатити  більш ніж по 300 гривень за кожен  договір оренди. На свій страх і ризик ніхто не захотів із   хліборобів «підпадати під готову статтю»  то ж маємо те, що маємо. А саме…

 Станом на 15 жовтня в нашому районі посіяно на зерно 1345 гектарів  жита, плюс 107 гектарів – на зелений корм. Всі посіви склали   площу озимого клину 1452 гектари або 90,2 % до прогнозованого.

 В структурі посівів жито зайняло 1056 га, тритекале –175 гектарів, озима пшениця—110 га

За посіяний хліб Володимиреччина має дякувати СВК «Надія» ( Надії Примачик),  «Мульчицький» (Володимир Шмига), «Колос» (Сергій Купрій), «Україна»(Петро Янченюк), «Чаква» (Олексій Губеня», «Зоря»(Валерій Войтович). Лідерами посівної кампанії  йдуть ДДГ»Городецьке» (Микола Сонько) та «В.В.Агро» (Олександр Покидюк), які відповідно  засіяли площі в сотні гектарів і продовжують посів озимини. Працюють   механізатори, сівачі  із старанням, вкладають у кожне зерно надію на хороший урожай. Бо політичні баталії швидко пройдуть, а хліба хочуть басити на столі усі й щоденно.

Г. ШТЕРН

 

У вас недостатньо прав для коментування.