HomeНовиниВ РайоніКомфортабельні автобуси Качинських

Комфортабельні автобуси Качинських

( 0 Votes )

Сюди приємно приїжджати і заходити. Колишня база автоколони ПАО ОПС в руках приватних підприємців, брата і сестри Петра та Людмили Качинських із Жолудська перетворилася в сучасну автоперевізну структуру під назвою ТЗоВ «ВолодимирецьТрансСервіс». При в’їзді на територію – нова асфальтна дорога, яка у власників забрала 50 тисяч гривень. В коридорах – наглядна агітація з кілометражем маршрутів, розкладів, техніки безпеки, графіків виїзду та чергувань. Все, як в автоколоні.

Сьогодні три засновники (Людмила Качаниська та подружжя Петра і Сніжани Качинських) дають інтерв’ю. Вчора Петро Климович у рідному колективі відсвяткував 42-ий день народження. Сьогодні, у переддень професійного свята Дня автомобіліста і дорожника, – збори колективу. І звісно, фото в районну газету на пам’ять. Приємно з такими людьми працювати: Петро Качинський сказав вишикуватися біля «Неоплана» – і всі гарно та дружно стали біля робочих місць.

А я згадую 19 вересня 2002 року, коли Володимирцем облетіла звістка: бухгалтер АТП Люда Качинська відправила у перший рейс перший автобус «Володимирець- Київ». Не передати, скільки було тої радості у матерів, діти яких стали студентами і навчалися у столичних вузах. А дістатися Києва було проблематично – на потяги для наших людей завжди не вистачало квитків. І ось у цей день відправився автобус на Київ (ним керував Юрій Колодій). Як їм дякували батьки і матері! Як Людмилі Климівні дякували самі студенти! Бо підвозила володимирецька маршрутка аж під самісінький гуртожиток, і не треба добиратися із вокзалів з величезними сумками, мішками картоплі і продуктами. Завдячуючи Людмилі Климівні, наші студенти тепер не беруть з собою великих багажів, бо в будь-який день їх батьки мають змогу передати київськими маршрутками харчі і гроші.

Ніхто тоді не знав, що за сестриною спиною стоїть натхненник, на десять років молодший брат Петро Климович. Починав юнак знайомство із Європою як усі: з Югославії, Польщі, Німеччини. Ганяв машини. І бачив, як там, на Заході, дбають про людей, в яких автобусах там їздять. Тож запропонував сестрі розпочати власний бізнес.

Треба сказати, що й Київ дивився на ті перші «Неоплани» із певною заздрістю. На нікому не відомий райцентр Володимирець з глибинки Полісся йде комфортабельний лайнер, а на Донецьк та Дніпропетровськ – розбиті бусики чи холодні «Ікаруси» із замерзлими вікними!

– Це ми привчили перевізників переходити на комфортабельний транспорт, – розповідає Петро Климович. – Пасажири вже самі не бажають їздити у незручних тісних маршрутках. Їм сьогодні подавай сучасні авто лайнери. І це – закономірно…

Для зручностей пасажирів Качинські відкрили у Кузнецовську в районі «Берізки» диспетчерський пункт, де чергові Галина Коваль, Яна Лосінець та Леся Омельчук приймають замовлення і продають квитки. А в центральному офісі на незмінний номер 2-54-96 завжди вам дадуть відповідь Тетяна Водько, Іванна Кравчук та Катерина Лосінець.

– А ви знаєте, Петро і Людмила подбали про своїх односельчан. Через Жолудськ пустили рейсовий автобус на Озерці, – це вже слова Сніжани Качинської, дружини Петра. – Відкрили й маршрут «Озеро – Київ», рейс на Великі Цепцевичі… Загалом десяток міжміських маршрутів доповнюємо перевезенням учнів на оздоровлення (намагаємося виграти тендера), возимо школярів на олімпіади, спортсменів – на змагання.

Зазначте, що маємо свій однойменний сайт, на якому є вся інформація про наявність місць на той чи інший маршрут. Ви можете замовити по Інтернету квиток і при посадці в автобус його оплатити.

…Одинадцятий рік служать міжміські та регіональні маршрути Качинських жителям району. Хтось, можливо, завидує їх успіху, хтось ревнує. Та більшість людей радіють за піонерів автотранспортного ремесла.

– Якось і не віриться, що вже 11 років минуло. Що із 5 працівників ми виросли до 43. Що вдень і вночі не затихає мій домашній телефон (тоді мобілки тільки з’являлися, ще не всюди було покриття), – згадує директор Людмила Качинська. – І потрібно було чимало зробити, щоб утвердитися в цьому бізнесі, зайняти своє місце та втримати його. Вдячна тим, хто тоді стояв зі мною, допомагав і підтримував. Дякую всім працівникам, насамперед – Василю Лосінцю, Юрію Колодію, Віктору Бортнику, Олександру Хондоці, Андрію Логацькому. Я вам дам список водіїв, і ви їх обов’язково згадайте, щоб нікого не пропустили. Ще до нас на роботу після закінчення інститутів прийшли два механіки – Сергій Паленко і Вячеслав Маслей. Отак працюємо-трудимося…

…Треба сказати, що приклад Людмили Качинської вже наслідує добра сотня автоперевізників з району і міста Кузнецовська. Усім вистачило місця під сонцем.

А в переддень професійного свята родина бізнесменів Качинських щиро вітає свій колектив, партнерів по бізнесу, усіх водіїв та дорожників із професійним святом. Миру, добра і благополуччя в родинах, легких доріг і завжди зеленого світла щастя і удачі, міцного здоров’я і вагомих статків.

 


 

Галина Тєтєнєва

На фото автора: ми – колектив автотранспортників!

 

У вас недостатньо прав для коментування.