HomeНовиниВ РайоніСьогодні - день автомобіліста і дорожника

Сьогодні - день автомобіліста і дорожника

( 0 Votes )

Важко сьогодні уявити наш світ без коліс. Без велосипедів, мотоциклів, автомашин. Ми всі так звикли до транспорту, що без нього вже не можемо уявити свого життя, як без хліба та електрики. Транспорт і дорога давно складають одне ціле. Можна мати найсучасніші автомобілі, але якщо не має хорошої дороги ваша дорога річ так і стоятиме в гаражі... Тож зрозуміло, яку важливу роль у житті кожного із нас грає Їх величність дорога і транспорт. Неспроста шляхи називають транспортними артеріями, які з’єднують населені пункти і дарують життя цивілізації.

Дійсно, якби дорога могла б говорити! Багато вона сьогодні розповіла б. По-перше, що народжена не волею однієї людини, а колективною потребою. По-друге, це дороговказ для подорожуючих. По-третє, вона з’єднує між собою села і міста. Багато у нашому районі було зроблено першим секретарем райкому Гаврилом Головком, щоб народилося тверде покриття від села до села, до районного і обласного центру. Голова райвиконкому Микола Васильєв «притягнув» у район перший асфальтний завод. Сьогодні така гігантська робота викликає подив. Багато сільських і колгоспних польових доріг вбралися в асфальт і досі служать людям.

Нові багатотоннажні авто нищать наші дороги. А людям жити треба. І пасажирське сполучення потрібне. Тому користувачі громадського транспорту просять передати подяку водіям автобусних маршрутів через Антонівку, розбиту дорогу якої власники приватних автомашин об’їжджають аж через Полиці. Пасажири дякують за героїзм і терпіння «рейсовим» шоферам, які їздять у Великі Телковичі, Новосілки, Біле, Бишляк, Малі Телковичі. Цим водіям за мужність і героїзм вже сьогодні можна ставити пам’ятники…

Ось переді мною листочок із прізвищами водіїв маршрутних автобусів, яких ми вітаємо із професійним святом і бажаємо легких доріг. На доброму слові в людей маршрут «Бишляк – Київ» (водій Микола Манзик). Дві години від Бишляка до Володимирця іде його автобус і чотири – до Києва. Просили пасажири привітати зі святом і подякувати водіям Григорію Лосинцю (маршрут «Володимирець – Рівне» приватного підприємця Миколи Вороб’я) та Сергію Войтовичу («Володимирець – Київ» приватного підприємця Людмили Качинської) за культурне обслуговування, уважність, створення комфорту для пасажирів, студентів.

Пасажири щиро вдячні першопрохідцям, автобусникам АТП-15644, яким у свій час керував заслужений працівник автотранспорту України Микола Воробей. На всю Рівненську область досвідчені і прагматичні керманичі зберегли лише декілька автоколон, серед них і наше Володимирецьке АТП. Сьогодні в районі працюють два автотранспортні підрозділи: ПП «Володимирець-Автоцентр» (директор Людмила Босик) та ВАТ «Володимирецьке АТП-15644» (яким керує Анатолій Кібиш).

У колишній автоколоні гордяться ветеранами і молодими водіями. Тут шанують старателів доріг, які вночі і вдень завжди в рейсах. Це Іван Мороченець, Сергій Мялик, Олександр Пешко, Олександр Бандурін. Вітає колектив і механіка Василя Кібиша, лікаря Романа Іжевського, бухгалтера Тетяну Піщик, а також усіх працівників, які обслуговують 3 міжміські та 8 приміських маршрутів приватного підприємства «Володимирець-Автоцентр». Сьогодні автоцентр дає роботу 26 працівникам. Їх зусиллями з початку року перевезено 684,6 тисяч пасажирів, а пасажирооборот склав 11948.3 тисяч пас.км.

АТП дало притулок десяткам підприємцям-перевізникам, яким допомагає цілодобовим чергуванням механіка по випуску, ремонтною службою, тощо.

Ринкові умови добивають колись велике і величне автопідприємство. Різні умови оподаткування кришать на маленькі структури колишню автоколону. Та вона живе. Завдячуючи таким автомобілістам, які поєднали любов і роботу в одне – улюблену пісню далеких доріг. І вони вірні їй назавжди.


 

Галина Тєтєнєва.

На фото автора: водії «бишляцького маршруту» Олексій Мамчиць та Андрій Козодой, другий день ремонтують свій автобус.