HomeНовиниВ РайоніСвято Покрови в Хиночах

Свято Покрови в Хиночах

( 0 Votes )

 Людмила БОСИК

 

«Наша слава козацькая

не на папері писана…»

 

Цю істину вкотре підтвердили хиночани, започаткувавши цьогоріч сільський фестиваль «Козацька слава мого краю», що гучно і багатолюдно прошумів 14 жовтня. 

 Власне, і придумувати не треба було довго, бо традиційне свято села (вже вдвадцяте!) відбувається у День українського козацтва.

Свято-Покровський храм не вміщував всіх прихожан: звідусіль на день Покрови Святої Богородиці щороку з’їжджаються рідні та друзі на храмове свято та щиру гостину.

Мудрі голови дружнього оргкомітету втілили за підтримки спонсорів чудове свято для усіх від малого до старого: козацькі змагання та перегони на картингах від ДКТВ «Пагін» з отаманом «Босим» на чолі, сімейні перегони «Мій зможе», призи для найспритніших на стовпі та вітальну програму в залі сільського будинку культури, на яку завітало більше 300 глядачів.

Весільні ювіляри з усією громадою розділили коровай, як годиться, з медком за участю хрещеної матері, старшого свата, дружок та весільних співанок, краков'яку та неодмінних поцілунків! Номінанти отримали від сільського голови доладні подарунки, а вже відомий усім колектив «Надвечір'я» у такому великому колі відсвяткував свій 20-річний ювілей, отримавши відеовітання від Оксани Пекун та подарунки. Оваціями наділяли  хиноцьких артистів та гостей-озерчан, бравих козаків, які своєю піснею  розчулили серця жінок та підняли бойовий дух чоловіків. А вилилися усі позитивні емоції  фестивальної громади на танцювальному майданчику…

Фестивальний дух ще й донині розходиться позитивними відгуками до рідні в близьких  і далеких краях, наповнюючи їх серця щемом-тугою за рідною домівкою.


                                                                                                         Фото Віталія Босика


 



 

 

У вас недостатньо прав для коментування.