HomeНовиниВ РайоніУ Володимирці встановили покровський оберіг

У Володимирці встановили покровський оберіг

( 0 Votes )


14 жовтня 2012 року на Покрову у Володимирці на розі вулиць Горького та Київської відбулося висвячення фігури хреста. Парафіяни церкви Святої преподобної мучениці Анастасії Римлянки хресним ходом пройшли від свого храму до місця означення.

              Причиною встановлення хреста стала трагічна загибель сина Олександра вірянки Людмили Радчук. Треба зазначити, що впродовж останніх десяти років на тому кутку в родинах трагічно загинуло 15 молодих синів. Цю трагедію місцеві жителі-старожили пов’язують із трагедією під час німецької окупації містечка, коли із трьох гетто німці вели на розстріл громадян єврейської національності. Юнак втікав із колони смертників, і його конвоїри застрілили на очах рідної матері. У відчаї вона впала ниць і прокляла місце смерті дитини, всіх винних та невинних. У це можемо вірити чи не вірити, але у снах декільком матерям померлі діти вказали навіть дату висвячення хреста – на Покрову.  

Жителі вулиць зібрали кошти і своїми силами встановили фігуру хресного знамення, щоб в подальшому запобігти нещастям і поставити крапку цим страшним смертям.

Священик Василій підтримав ініціативу і почин громади та виступив архітектором проекту. Виготовив 5-метровий дубовий хрест Василь Савонюк. Ініціативу громади також підтримали і надали посильну допомогу колишній губернатор Рівненщини Микола Сорока та заступник голови Володимирецької РДА Петро Вакуліч.

Встановлення хрестів на околиці поселень іде з далеких часів, коли хрест мав захистити мешканців від нечистого, епідемій хвороб, стихійних лих.


На фото Оксани Бурди: висвячення фігури.




 

У вас недостатньо прав для коментування.