HomeНовиниВ РайоніБільська Воля відсвяткувала іменини

Більська Воля відсвяткувала іменини

( 0 Votes )

Населені пункти, як і люди, мають свої дні народження. І хоч достеменно не відомо день і місяць народження нашого села, але вже стало доброю традицією відзначати його 10 листопада на честь святої мучениці Параскеви П'ятниці, чиє ім'я носить наш храм. Отож святкування розпочалося у церкві, де настоятель храму отець Георгій в присутності священиків з навколишніх сіл провів урочистий молебень на честь Параскевії і жителів села.

З 10-ої ранку і до вечора біля сільського будинку культури працювали атракціони для найменших жителів села, які прибули у наше село із Житомирщини.

З 15-ої години в фойє будинку культури діяла виставка робіт народних умільців. На суд громади свої вишивки представили Тамара Киричик, різьба по дереву – Володимир Кривчук; були тут і експонати учасників шкільного гуртка «Народна творчість» (керівник Надія Клімук), та інші жителі села.

Основне дійство розпочалося о 17-ій годині. Зала будинку культури була заповнена вщент. Ведучі урочистого вечора Оксана Ковтунік та Олександр Руднік оголосили про його початок і запросили на сцену сільського голову Сергія Жмурака, котрий у своїй короткій промові привітав односельців зі святом та побажав їм благополуччя і процвітання.

Тепло зустріли присутні і вітання голови районної ради Василя Ковенька. Від імені районної ради та районної держадміністрації він привітав жителів села зі святом і побажав їм здоров'я та плідної праці на благо громади.

Відтак розпочалося вшанування людей села. На сцену запрошуються Надія та Ярослав Кречики, в яких народився первісток і став наймолодшим жителем села. Один за одним вшановують Марію Петрівну та Івана Васильовича Кречиків, Катерину Панасівну та Олексія Миколайовича Кізімів, які в цьому році відсвяткували золоте весілля. Тепло вітали Анастасію Лукашівну і Олексія Сильвестровича Кравчуків, Катерину Іванівну і Володимира Івановича Черевачів, Лідію Панасівну і Михайла Петровича Натин, Тамару Василівну і Степана Петровича Туриків з нагоди їх срібного весілля. Бурхливими оплесками нагородили присутні одну із найстаріших жительок села Олену Антонівну Кутинець з 92-ю річницею від дня народження і побажали довгії літа. Теплі слова були адресовані Віті Анатоліївні та Роману Сергійовичу Бабчанікам, які зовсім недавно створили нову сім'ю.

Всі винуватці урочистостей отримали пам’ятні подарунки. На їх честь були прочитані вірші, а народний аматорський колектив «Журавлина» та інші аматори сцени подарували їм і всім присутнім (зала була переповнена) прекрасні пісні.

З цікавістю сприйняли присутні юну поетесу Світлану Клімук, яка прочитала свій вірш «Моє село».

Неабияк порадували глядачів народний чоловічий ансамбль з Володимирця «Верес» та «Веселі куми» у складі Марії Дукач і Людмили Трохимчук. Їх виступи супроводжувалися бурхливими оплесками і вигуками «Браво».

Ще довго по закінченні урочистостей жителі села обговорювали дійство і стверджували, що проводити його треба, незважаючи на ніщо.

А для молоді села було організовано дискотеку. Отож, іще довго лунала музика…
 
Більська Воля відсвяткувала іменини
 
Більська Воля відсвяткувала іменини
 

Олександр РУДНІК.

Фото Тетяни Йонік.

 

У вас недостатньо прав для коментування.