HomeНовиниВ РайоніОбласна виїзна колегія у Володимирці (фото+відео)

Обласна виїзна колегія у Володимирці (фото+відео)

( 0 Votes )

 

23 жовтня на Володимиреччині пройшла виїзна колегія обласної державної адміністрації. Робочу поїздку голів райдержадміністрацій та райрад очолили голова ОДА Василь БЕРТАШ та заступник голови обласної ради Михайло КРИВКО. Відповідальність приймаючої сторони лягла на плечі голови РДА Володимира ТКАЧУКА та голови райради Василя КОВЕНЬКА. 

У рамках колегії робоча група відвідала відремонтовані ФАПи у Городці, Веліхово та Полицях, відкрила амбулаторію у Довговолі та навчально-виховні комплекси у Більській Волі і Володимирці. 

 Зрозуміло, що аби все встигнути оглянути, відвідини проходили у швидкому режимі. Огляд об’єкту, оцінка проведеним роботам – і далі по маршруту. Перерву на каву зробили у Рафалівці, де завітали до приватної стоматполіклініки Анатолія Ошурка «Дантист». Завітали на новосілля, як і до інших об’єктів, не з порожніми руками. Адже «Дантист» вже не перший рік ефективно працює. Чим, можливо, і був цікавим обласному керівництву. 

У Володимирець на відкриття НВК у школі №3 завітав генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин, щоб переконатися в ефективності вкладених коштів «зони спостереження». Переконався. Привітав. Подарував ноутбук.

У рамках виконання соціальних ініціатив Президента учасники колегії дивились об’єкти медицини, освіти та виховання, які за останній рік набули сучасного вигляду. Цей шлях Володимиреччини вже давно на устах в області. Ще свіжі в пам’яті візити голови ОДА з приводу відкриття Кідрівської амбулаторії та Мульчицької школи. Тож обласна колегія стала чудовою нагодою, аби голова ОДА Василь Михайлович підбив підсумки проведеної в області роботи. 

  Рівненщина має найкращий рівень народжуваності в Україні. Тому шлях, який обрали у Володимирецькому районі, цілком виправданий і правильний. Медицина має бути доступною для сільського населення. А завдяки проведеній реформі налагоджено первинну ланку надання медичної допомоги населенню. Тепер селянам на Володимиреччині немає потреби щоразу їхати в райцентр. З володимирчан треба брати приклад іншим керівникам районів. Відкриття навчально-виховних комплексів, знову ж таки, в умовах позитивної демографії – це логічний напрямок використання бюджетних коштів.

До речі, ми не просто так виділяємо кошти Володимиреччині. Ми це робимо, бо тут вміють використовувати нашу допомогу, а кожна копійка йде в діло, що ми сьогодні з вами й побачили. До того ж, районне керівництво вміє економити: багато чого зроблено своїми силами, за рахунок місцевого бюджету, а не з коштів «зони спостереження», як багато хто думає. На наступний рік хочемо зосередити кошти обласного бюджету на обласній лікарні, сучасному перинатальному центрі, стадіоні «Авангард». Тому вміння економити і ефективно використовувати дотації має бути як приклад для всіх. Тож, як ви уже зрозуміли, я задоволений візитом та роботою місцевої влади.

Утім, у Василя Михайловича були й зауваження, які можна вирішити виключно місцевими силами. Так, він звернув увагу сільських голів та керівництва району на відсутність дорожніх знаків в багатьох селах, на відсутність облаштованих зупинок громадського транспорту (тут у перелік потрапив і Володимирець), на налагодження якісного та регулярного пасажирського обслуговування групи сіл з районним та обласним центрами і на відновленні маршруту «Рівне-Озерці». А занедбаний обеліск погиблим односільчанам у ВВВ на території Любахівської сільради та нескошені кладовища у райцентрі, Мульчицях, Озірцях і в Уріччі губернатор Рівненщини назвав соромом для місцевих громад.

Дмитро АНДРЄЄВ,

Фото автора.

Відео Сергія Скібчика

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.