HomeНовиниВ РайоніВасиль Берташ відкрив на Володимиреччині оновлені ФАПи і ЦНАП (фото+відео) ОНОВЛЕНО!

Василь Берташ відкрив на Володимиреччині оновлені ФАПи і ЦНАП (фото+відео) ОНОВЛЕНО!

( 0 Votes )

22 листопада на Володимиреччині побував губернатор області Василь Берташ. За участю начальника обласного управління охорони здоров’я Віталія Бойка, гендиректора Рівненської атомної електростанції Павла Павлишина, голови Володимирецької РДА Володимира Ткачука та голови Володимирецької районної ради Василя Ковенька було відкрито оновлені ФАПи в Іванчах, Собіщицях, амбулаторію загальної практики сімейної медицини селі Озеро. Також трьом лікарям амбулаторій загальної практики сімейної медицини (АЗПМ) у Довговолі, Озері та Кідрах було вручено ключі від житла.

Усі ці заходи було виконано в районі в рамках програми реформування первинної ланки медицини, на що з бюджетів усіх рівнів потрачено більше 1,5 млн. грн. (Прикметно, що з них більш як 342 тис. грн. – це кошти, передані більшістю сільських рад як субвенція районному бюджету на розвиток первинної медико-санітарної допомоги.)

А у Володимирці губернатор області урочисто перерізав стрічку на дверях центру надання адміністративних послуг – давно очікувана подія.

Наприкінці дня за участю голови Рівненської ОДА Василя Берташа, керівництва району та підрядників ТзОВ «Опорядрембуд» (керівник Роман Симонюк) відбулася організаційно-виробнича нарада на території поліклініки КЗ «Володимирецька ЦРЛ», яка нині перебуває на реконструкції.

Найпершим селом, в якому очільнику області презентували оновлений ФАП (він обслуговує 943 жителів), були Іванчі. Поточний ремонт приміщення з покращеним перебуванням пацієнтів виконано восени цього року за кошти субвенції з державного бюджету по програмі соціально-економічної компенсації ризику населенню, яке проживає на території зони спостереження РАЕС. Всього було потрачено 132 тисячі гривень; укомплектування фельдшерсько-акушерського пункту меблями та медичним обладнанням проведено за кошти місцевого бюджету в розмірі 23 тисяч гривень.

Ну, а в Собіщицях ремонт ФАПу, який обслуговує 1020 жителів, обійшовся майже у 300 тисяч гривень бюджетних коштів (плюс його укомплектовано медапаратурою та меблями на 30 тисяч гривень). Його відкривали більш урочисто. Були і вітальні слова від влади, і музичні номери, і подарунки від губернатора Василя Берташа та генерального директора РАЕС Павла Павлишина, і живе, неформальне спілкування з людьми.

Наступним пунктом у маршруті новосіль стала Довговоля. Тут майбутній сімейний лікар сільської амбулаторії ЗПСМ, нині інтерн Олександр Дембовський отримав ключі від службового житла з рук губернатора. Квартиру відремонтували за кошти місцевого бюджету на суму майже 130 тисяч гривень, укомплектували меблями, електроплитою, холодильником, впорядкували санвузол. Вода, каналізація та опалення – автономне. Житло для сільських медиків – це справжній подарунок від влади, тож не дивно, що багато хто по-доброму заздрив молодому лікарю.

У Володимирці маса людей вийшла подивитися на урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), що розмістився в приміщенні колишнього центру дозвілля «Сучасність». Сучасне планування, прозорі скляні перегородки – справжній взірець офісу, де громадяни швидко і зручно отримають всі необхідні реєстраційні послуги. Адже до роботи Центру залучається управління будівництва, надзвичайних ситуацій та житлово-комунального господарства, управління соціального захисту населення, служба у справах дітей райдержадміністрації, а також реєстраційна служба Володимирецького районного управління юстиції, Володимирецький районний сектор управління державної міграційної служби України. Через Центр надаватиметься 60 адміністративних послуг.

На його створення, ремонт, меблі та устаткування виділено з районного бюджету 680 тисяч гривень. Додатково з державного бюджету виділено майже 69 тисяч для придбання комп’ютерної техніки.

Потому представницька делегація та журналісти поїхали на відкриття амбулаторії ЗПСМ в селі Озеро. Цей лікувальний заклад обслуговує 2088 жителів довколишніх сіл. На ремонт та комплектування потрачено 250 тисяч гривень з місцевого бюджету.

Приємний подарунок отримав також сімейний лікар Кідрівської амбулаторії ЗПСМ Петро Ткач: губернатор вручив йому ключі від укомплектованого житлового котеджу загальною вартістю майже 225 тисяч гривень.

Хороша новина чекала і медиків району: на нараді по ремонту поліклініки (він, до речі, виконується у заплановані обсяги) голова Рівненської ОДА Василь Берташ поставив завдання виконати повний комплекс будівельно-ремонтних робіт і пообіцяв посприяти у виділенні додаткових коштів. Тепер підрядникам треба терміново підготувати необхідну проектно-кошторисну документацію. Адже терміни дуже жорсткі: до 31 травня 2014 року усі роботи мають бути завершені; їх повна вартість складає 29 мільйонів гривень. (Нагадаємо, до кінця року підрядники мали виконати першу чергу робіт загальною вартістю 16 мільйонів гривень).

Відкриття оновленого ФАПу в с. Собіщиці
Відкриття оновленого ФАПу в с. Собіщиці
 
Відкриття оновленого ФАПу в с. Собіщиці
Відкриття оновленого ФАПу в с. Собіщиці
 
Відкриття оновленого ФАПу в с. Собіщиці
 
Відкриття оновленого ФАПу в с. Собіщиці
 
Відкриття оновленого ФАПу в с. Озеро
Відкриття оновленого ФАПу в с. Озеро
 
Відкриття оновленого ФАПу в с. Озеро
 
Відкриття оновленого ФАПу в с. Озеро
 
Центр адміністративних послуг у смт. Володимирець
Центр адміністративних послуг у  смт. Володимирець
 
Центр адміністративних послуг у  смт. Володимирець
 
Відкриття Центру адміністративних послуг у  смт. Володимирець
Відкриття Центру адміністративних послуг у  смт. Володимирець
 
Відкриття Центру адміністративних послуг у  смт. Володимирець
Відкриття Центру адміністративних послуг у  смт. Володимирець
 
Відкриття Центру адміністративних послуг у  смт. Володимирець
Урочисте перерізання стрічки на відкритті Центру адміністративних послуг у  смт. Володимирець 
 
Реконструкція Володимирецької поліклініки триває
Реконструкція Володимирецької поліклініки триває

 

Сергій СКІБЧИК.

Матеріали по темі:

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.