HomeНовиниВ РайоніВолодимирецький РЦЗ провів профконсультаційний захід для осіб з особливими потребами

Володимирецький РЦЗ провів профконсультаційний захід для осіб з особливими потребами

( 0 Votes )

З нагоди Міжнародного дня інвалідів 3 грудня 2013 року Володимирецький районний центр зайнятості провів профконсультаційний захід для осіб з особливими потребами (участь взяли) 12 інвалідів. З початку 2013 року спеціалістами центру зайнятості було проведено два таких заходи за участю 20 осіб, два семінари «Служба зайнятості особам з особливими потребами» за участю 19 осіб, два тренінги «Відчуй себе впевнено», в якому взяло участь 10 інвалідів та «Успішне працевлаштування осіб з особливими потребами: від мрій до цілей» за участю 25 осіб.

Саме  такі заходи дозволяють людям, яких доля обділила здоров'ям, не відчувати себе покинутими, непотрібними. Цілеспрямована робота служби зайнятості  дозволяє полегшити проблему соціального захисту людей з обмеженими фізичними можливостями.

У сфері забезпечення зайнятості людей з інвалідністю існує ще багато проблем, і районна служба зайнятості постійно шукає шляхи удосконалення своєї роботи аби задовольняти потреби та прагнення кожної людини з інвалідністю, яка звертається до нас за допомогою. Показником якісно організованої роботи з цією категорією громадян стало досягнення позитивних результатів у сфері їх зайнятості. Упродовж 11 місяців поточного року вже працевлаштовані 20 клієнтів з інвалідністю та досягнуто рівень працевлаштування – 42,6 %.

За 11 місяців 2013 року послугами районного центру зайнятості скористалося 47 осіб з обмеженими фізичними можливостями, з них 38 мали статус безробітного та 31 отримував допомогу по безробіттю. З метою підвищення професійної конкурентоспроможності осіб з інвалідністю на ринку праці дев’ять  осіб проходили профнавчання за рахунок коштів фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та працевлаштовані після закінчення навчання.

Станом на 2 грудня 2013 року на обліку в районному центрі зайнятості перебуває 9 інвалідів. Вирішується позитивно і питання тимчасової зайнятості. Так, з початку року троє осіб з обмеженими можливостями брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. І все це не просто статистичні дані – це окремі долі людей, соціальна і трудова адаптація яких ускладнюється у зв’язку зі станом здоров’я.

Загалом, працевлаштування інвалідів відбувається на різні посади, наприклад: прибиральник, сторож, кухар, підсобний робітник, сторож, маляр, вчитель, художній керівник, начальник відділу. Але, як кажуть самі ж інваліди, головне не посада. Найважливіше – відчувати себе повноцінними громадянами держави.

 

 Ніна ТАРАСЮК,

директор РЦЗ

Матеріали по темі:


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.