HomeНовиниВ РайоніНові робочі місця в районі: хто і як?

Нові робочі місця в районі: хто і як?

( 0 Votes )

Проблема працевлаштування завжди актуальна. Тим паче, для Володимиреччини. Але, як кажуть розумні люди, коли реально хочеш приносити копійчину в сімейний бюджет, роботу знайдеш будь-де, будь-коли і будь-яку. Та й стара істина не забувається – «всі професії важливі, всі професії в повазі».

При цьому є й такі громадяни в нашому суспільстві, що стають на облік в центрі зайнятості і поготів на тому. Вони розраховують лише на соціальну допомогу по безробіттю, навіть не збираючись шукати роботу. Коли таким пропонують робоче місце, їх воно ніколи не влаштовує. Адже краще отримати гроші за «те, щоб сидіти вдома», ніж дійсно заробляти гривню. Такі несвідомі громадяни знаходять будь-яке виправдання для себе – недостойна робота, недостойна оплата, несприятливі умови…

Мимоволі згадуються слова поета Едуарда Асадова: «Во всех делах при максимуме сложностей подход к проблеме все-таки один: желанье – это тысяча возможностей, а нежеланье – тысяча причин...»

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями центру зайнятості Оксана Рожко каже:

У районі працюють над виконанням президентських завдань щодо сприяння працевлаштуванню людей та створенню нових робочих місць. За 2013 рік через ЦЗ працевлаштовано 1028 осіб, створено 541 місце. Роботодавці також до нас звертаються (201 особа за цей рік). Їм допомагаємо, чим можемо. Разом із тим пропонуємо й самотужки шукати кадри шляхом розміщення оголошень, бо ж не всі робочі ресурси району сконцентровані у нас. Зараз у нас зареєстровано 5 роботодавців, які отримують компенсацію Єдиного внеску – вони створили нові робочі місця для 8 осіб, не скорочуючи при цьому штат. Також регулярно проводимо різнотематичні наради з роботодавцями. Ось і 12 грудня відбудеться семінар з ними.

Нещодавно Володимирець поповнився ще одним торговим центром «Аеродромом», поблизу автовокзалу. Власниця закладу Мирослава Присяжнюк розповідає:

Так, я створила 4 робочих місця, а після нового року здаватиму в оренду частину приміщення під аптеку і весільний салон, тому штат буде тільки розширюватися.

Чи важко взагалі нині відкрити свій бізнес у нашому районі?

Як сказати. Відкрити підприємницьку діяльність зараз не є проблемою. А от щоб зібрати різноманітні дозволи, документи – треба побігати. Однак я вам скажу: у Володимирці це найлегше. Працівники служб йдуть назустріч. Взяти хоча б місцеве Управління держземагентсва: співробітники установи навіть в телефонному режимі завжди мені надавали певну інформацію, поки я в Рівному оформлювала якісь документи. Заступник голови РДА Раїса Одиноцька також ніколи не відмовить у консультації, пораді. Коли будувались, начальник Володимирецького районного сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області Володимир Симонюк теж постійно контролював нас, добросовісно виконуючи свої обов’язки. Поза цим ще є між підприємцями певна толерантність – допомогти по-людськи, не вимагаючи негайного розрахунку. Хтось пісок підвезе своїми силами, хтось ще чимось допоможе. Це А.Діжурко, В.Безушко, А.Муравинець, Г.Воробей та інші. Ось дійсно ті люди, що допомогли мені відкритись.

Які вимоги ставите перед потенційним працівником?

Насамперед професійність. Різні люди приходять. Думаю, як і всі, напевно, що шукати треба добросовісних людей, з профільною освітою. Всі мої працівники офіційно оформлені, мають повний соцпакет. До речі, одна з працівниць працевлаштована через ЦЗ…

Доречним, мабуть, буде вислів А.Ейнштейна: «Життя – як керування велосипедом. Щоб жити, треба постійно рухатись».

Остання надія української економіки – малий бізнес. За ним нові робочі місця, нові перспективи, нові ресурси. Головне – правильно їх використовувати…
 

ОЛЕНА СТЕЛЬМАЩУК 

 

У вас недостатньо прав для коментування.