HomeНовиниВ РайоніУ Володимирці відкрився ще один торговий центр (Оновлено +фото)

У Володимирці відкрився ще один торговий центр (Оновлено +фото)

( 0 Votes )

 НАРОДНА мудрість глибоко корениться у життєвому досвіді. Тож у круговерті замислів, ризиків, компромісів  і звершень зродилось і це житейське спостереження: «Де боязливому по вуха, там сміливому по коліна». І кажу це до того, що в нинішню годину важко зважитися на серйозне будівництво. Надто багато загроз скупчується над голово. Але в даному випадку, на щастя, все навпаки. Бо розпочате подружжям Охремчуків будівництво цьогоріч увінчалося новобудовою, яка довго скрашуватиме північно-західну частину Володимирця.

Розмістилася вона по вулиці Будівельників, поруч із райагропромбудом і райполіклінікою. І якщо переключитися на її господарів, Олександра і Ніну Охремчуків, мимохіть напрошується думка, що люди і себе з гарного боку показали, і створили комфортні умови для працівників свого магазину, точніше – торгового центру.

Приємно вражало вже те, що на відкриття нового закладу люди збиралися під зворушливі мелодії колядок. Із чудовими піснями виступив й уславлений ансамбль «Верес». І під цей піснеспів по-особливому вчувалося, що відкриття торгового центру з рідною всім назвою «Полісяни» стало знаменною передноворічною подією. Втім, це було видно і з того, що в урочистостях взяли участь представники влади і колективу будівельників.

Звертаючись до майбутніх покупців, голова районної ради Василь Ковенько висловив сподівання, що новий магазин надаватиме якісні торговельні послуги і забезпечуватиме людей не просто хорошою, а й дешевшою, ніж деінде, продукцією.

– Торговельна сфера має відзначатися здоровою конкуренцією, і вона має бути на користь покупцям, – сказав Василь Васильович. Господарям він побажав процвітання, працівникам – добробуту, а покупцям – задоволення. І сталося це під схвальні оплески всіх присутніх.

Не так часто нас радують новобудовами, зазначив представник головного підрядчика, голова КП «Володимирецький агропромбуд» Віталій Бурма, і нагадав, що новий торгцентр звівся не завдяки державі, як це було колись, а коштом приватних забудовників.

– Ця будова, – зазначив досвідчений будівничий, – скрашуватиме селище. Тому хочеться, щоб ми сюди заходили і щоб тут завжди рахувалися з тим, що в нас у кишені. Труднощі у державі позначаються на матеріальному становищі кожної сімї, тож тутешні ціни хай ніколи не обганяють нашого статку.

Не приховував задоволення і селищний голова Олександр Осмолович:

– Святий Миколай в особі Ніни Іванівни й Олександра Ілліча Охремчуків зробив прекрасний подарунок селищу і всьому району, – зазначив він. – Сподіваюся, до двох десятків чоловік матимуть тут стабільну роботу, за що надзвичайно вам вдячний.

Оскільки йшлося до улюблених зимових свят, Олександр Григорович передав громаді щирі свої привітання і побажав добра та благополуччя. А відтак до слова запросили господарку магазину Ніну Охремчук.

Привітавши земляків із прекрасними святами, що йдуть разом із Новим роком, Ніна Іванівна побажала, щоб домівки всіх володимирчан повнилися добробутом, а Боже благословення завжди було з ними і їхніми дітками. А стосовно торгового центру зазначила:

– Ми старалися, як могли, створюючи умови для працівників і покупців, однак оцінювати, наскільки вдалося, не буду: хай це зроблять Всевишній і всі ви...

Під загальне схвалення Василь Ковенько, Віталій Бурма й Олександр Осмолович урочисто перерізали стрічку перед входом у торгцентр «Полісяни» і в щільному оточенні покупців зайшли у приміщення, в якому, як мовиться, ще вчувалося тепло майстровитих рук.

У просторому торговельному залі загуло, як у вулику. Люди оглядали полиці з товарами, висловлювали захоплення і з вдалими покупками поспішали до кас.  Вилучивши момент, я також підійшов до касирки Олени Стоянової. Попросив поділитися враженнями від першого робочого дня – і наразився на трішки здивовану посмішку:

– А ми й досі працювали в Олександра Ілліча. Правда, то був невеликий магазинчик «Барвінок», а тепер, бачите, – цілком сучасний торговельний заклад. Це наш перший робочий день у новому магазині, і враження, повірте, прекрасні.

Уже розмовляючи з покупцями, зрозумів отой подив у словах і погляді касирки.

– Я давно отоварююся у цих дівчат і магазином задоволена. Вони і привітаються, і порадять, тож обслуговування на вищому рівні.

– Магазин не просто гарний, а й комфортний. Тут знайдеш усе, що треба для кухні. Аби тільки вчасно давали пенсії.

– Живемо поодаль від центру, тому такий магазин дуже потрібний…

Серед гомінкого натовпу стрілася й землячка Галина Чугай.

– Магазин, – каже, – гарний, аби тільки враховували наші потреби і можливості. Відчувається, що люди потрудилися на совість.

Уже попрощавшись із гостинним колективом, по дорозі в редакцію розговорився з жіночками, що, скупившись, поверталися додому. Відрекомендувалися Любов’ю Степанівною і Лідією Ананіївною, і розмова з ними лише зміцнила моє власне  враження від нововідкритого магазину.

– Ковбаса – на будь-який смак. Деякі товари дешевші навіть порівняно з базарними, а культура обслуговування вища.

– Крім різних товарів, є і кулінарія. Можна взяти печеної капусти, смаженої риби, котлетку. І це добре, особливо для тих, що приїжджають з села.

– Я неподалік живу, і мені цей супермаркет дуже до речі…

Словом, довелося почути тільки схвальні відгуки. І про подружжя Охремчуків, як підприємців, і про їхніх продавців. Наче змовившись, люди стверджували, що в цьому колективі все робиться «по-людськи». І всі вважали, що магазин буде ще кращим, коли стане до ладу й другий поверх (поки що він дообладнується). Такої одностайності в оцінках, правду кажучи, не сподівався. І  мені враз схотілося, щоб у людей, які тут трудяться, й справді все було якнайліпше. Бо ж сказано: прибуток вище всього, а честь – вище прибутку. А ще всім беручким до діла народна мудрість нагадує: «Була б лише охота – наладиться кожна робота». Тож із гарним настроєм хай заходять люди у магазин «Полісяни» по вулиці Будівельників і з таким же настроєм його залишають. Бо все те добре, що на добро людям.

 

У Володимирці відкрився торговий центр Полісяни
 
У Володимирці відкрився торговий центр Полісяни
 
У Володимирці відкрився торговий центр Полісяни
 
У Володимирці відкрився торговий центр Полісяни
 
У Володимирці відкрився торговий центр Полісяни
 
У Володимирці відкрився торговий центр Полісяни

 

Олексій ГОРОДНИЙ.

Фото автора.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.