HomeНовиниВ РайоніНачальник Кузнецовського МВ: Будинок шерифа – міліцейська новація

Начальник Кузнецовського МВ: Будинок шерифа – міліцейська новація

( 0 Votes )

Жителі Більської Волі віднині спатимуть спокійніше: з 18 грудня там офіційно функціонує не звичний нам опорний пункт міліції, а Будинок шерифа. Над облагородженням даної екзотики працювала і більськовільська громада, і самі міліціонери. Що ж це за така міліцейська новація (адже у більшості штатів США посада шерифа – виборна, термін повноважень може становити від двох до чотирьох років. Шериф може бути достроково відсторонений від посади у разі вчинення ним аморального вчинку або посадового злочину) і чим вона краща для профілактики злочинності, – про це ми розмовляємо з начальником Кузнецовського міськвідділу міліції О.В. Кульбашним.

  «Працювати вдома, жити на роботі» відтепер такий графік діяльності може собі дозволити дільничний інспектор міліції у селі Більська Воля. Будівля відрізняється тим, що вона розділена на житлову і робочу зони. У житловій частині, яка складається з кімнати та кухні-столової, проживає міліціонер, а в робочій розташований його службовий кабінет для прийому громадян. Таким чином, вирішуються одразу два важливих питання – постійна присутність міліціонера на території обслуговування та поліпшення умов проживання для молодого спеціаліста. Це основа новації, – зазначив начальник Кузнецовського МВ підполковник міліції Олег Кульбашний.

начальник Кузнецовського МВ підполковник міліції Олег Кульбашний.– Увесь час, поки доводили до ладу виділену під Будинок шерифа будівлю, тут і днював, і ночував начальник сектору дільничних інспекторів міліції Кузнецовського МВ Олександр Михайловський, – розповідає Олег Володимирович. – Та воно того варте. Адже тепер пропонуємо молодому дільничному інспектору і робоче місце, і житло – все є, залишається лише обжитись до кінця і справно працювати на користь громади.

Чому такий опорний пункт міліції вирішено облаштувати саме в Більській Волі?

– Сільська рада цього села включає у себе майже три тисячі населення у чотирьох наслених пунктах; по площі це близько 13 тис гектарів. Крім того, влітку тут функціонує оздоровчий комплекс «Біле озеро», дуже велика кількість приїжджих людей різного контингенту, що негативно впливає на криміногенну ситуацію в окрузі. Цим і зумовлене відкриття Будинку шерифа саме тут: дільничний інспектор повинен оперативно реагувати на звернення громадян, особливо на тій території, де поширений туризм. У найближчій перспективі представники районного громадського формування «Варта Володимиреччини», яке нині проходить легалізацію, допомагатимуть дільничному працювати на місці.

Начальник УМВС Василь Лазутко розповів, що в області планується відкрити 10 таких Будинків шерифів. У нашому районі ще таке планується?

– На даний момент обговорюється питання підготовки Будинку шерифа в Каноничах.

– Відкриття приурочили на День міліції. Будь ласка, кілька слів про результати роботи Кузнецовського МВ в цьому році…

– Можу сміливо відмітити краще організовану роботу слідства, чергової частини, покращену дисципліну серед працівників. В цьому році вдалося відремонтувати багато відомчого транспорту, налагодити співпрацю з владою і в місті, і в районі. Саме завдяки сприянню районної влади при кожній сільській раді виділено окремий кабінет для роботи працівника міліції. Ось і при відкритті Будинку шерифа районна рада сприяла виділенню земельної ділянки під цей опорний пункт міліції, а голова РДА Володимир Ткачук на новосілля дільничному інспектору подарував мікрохвильову піч. Та найголовніше те, що працівники міліції стали ближчими до людей, ті знають в обличчя своїх дільничних інспекторів, і зростає рівень довіри населення до правоохоронців.

А як щодо встановлення камер відеоспостереження в населених пунктах, зокрема, і у Володимирці?

– На жаль, Кузнецовським МВ для подібних цілей кошти не передбачено. Однак ми вже давно пропонуємо підприємцям, що будуються, облаштовувати власне відеоспостереження. Деякі розважальні заклади Володимирця вже мають такі новації.

На завершення урочистостей поважні гості перерізали святкову стрічку, а місцевий священик освятив будинок шерифа разом з його власником. А вже після того всі бажаючі мали можливість оглянути службовий кабінет та житлове приміщення. Наостанок керівники міліції та району привітали працівників органів внутрішніх справ із професійним святом.

Приємно, що напередодні нашого професійного свята ми відкриваємо будинок у якому розмістився і дільничний пункт міліції і житло для його шерифа, – зазначив начальник УМВС Василь Лазутко. – Крім того, таке поєднання сприятиме взаємодії з громадою та органами місцевої влади. Міліція йде на зустріч і тут є однозначний позитив і довіра народу до міліції у Володимирецькому районі. Тим більше, що саме на Володимиреччині кімнати для роботи дільничним інспекторам міліції відкрито в кожній сільській раді. Будинок шерифа є подарунком громадськості до Дня міліції. Щиро вдячні їм за це.

За словами голови Володимирецької РДА Володимира Ткачука, в районі постійно дбають про належну підтримку працівників міліції.

– Сьогодні це об’єктивна необхідність для наших громадян аби вберегти їх від різного роду зловмисників та забезпечити надійну охорону громадського порядку. Такі спільні проекти продиктовані часом – влада і громада готові до співпраці, тут наші погляди співпадають і ми їх в міру наших можливостей реалізовуємо.
 
спілкувалася ОЛЕНА СТЕЛЬМАЩУК 
 

У вас недостатньо прав для коментування.