HomeНовиниВ РайоніЧергове нерозмитнене авто затримали працівники ДАІ на Володимиреччині

Чергове нерозмитнене авто затримали працівники ДАІ на Володимиреччині

( 0 Votes )

На території Володимирецького району продовжують мати місце випадки, коли громадяни, не задумуючись про наслідки, купують та експлуатують транспортні засоби,  що перетинають митну територію України поза митним контролем. За це відповідно до Митного кодексу України передбачена адмінвідповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 8500 до 17000 грн., з конфіскацією транспортного засобу.

А за знищення, підробку або заміну ідентифікаційного номера, номерів двигуна, шасі або кузова, або заміна без дозволу відповідних органів номерної панелі з ідентифікаційним номером транспортного засобу винуватці караються штрафом від 850 до 3400 гривень або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Так, 8 грудня 2013 року близько 20:00 години на автодорозі Озерці-Рудка працівники ДАІ зупинили автомобіль «AUDI A6» з номерними знаками автомобіля «BMW». Ним керував 18-річний Віктор, жителя Володимирецького району, Рівненської області.

 Під час перевірки документів даного транспортного засобу по базі НБД  «Автомобіль» та звірки номерів  агрегатів,  працівниками Державтоінспекції було встановлено, що номерні знаки належать автомобілю «BMW  324D»,  а  номер кузова  даного  транспортного  засобу взагалі  не зареєстрований  і  автомобіль  перебуває  на  території  України  з  порушенням правил митного контролю.

Автомобіль  працівниками  ДАІ  було затримано та доставлено в Кузнецовський МВ УМВС. По даному факту ведеться перевірка.

Крім порушень кримінального та митного кодексів, є безліч правопорушень адміністративного кодексу (найчастіше – керування без посвідчення водія та відповідних документів, без номерних знаків, незареєстрованими транспортними засобами). Лише на перший погляд вони здаються незначними, але суми штрафів за їх порушення досить значні (до 850 гривень).
 

Андрій Катеринич,

начальник ВДАІ Кузнецовського МВ.
 
 

У вас недостатньо прав для коментування.